90+2'
Lucas Hernandez
2 - 6
90+2'

Bayern München is ook na drie groepswedstrijden foutloos in de Champions League. Wie de match niet zag, zou denken aan een complete afgang voor Salzburg, maar de Oostenrijkers waren tot minuut 79 de evenknie van Bayern. En dan ging het licht uit.

Intensiteit, dat is het woord dat de wedstrijd tussen Salzburg en Bayern het beste samenvat. Behalve de laatste 14 minuten. Daar past enkel het etiket pletwals bij.

Salzburg begon beter dan Bayern en scoorde na 4 minuten de 1-0. Centraal hield Bayern alles dicht, maar op de flank kon Berisha een afgeweken bal knap in de verste hoek schieten. Bayern had een penalty nodig om gelijk te maken. Een koud kunstje voor Lewandowski: 1-1.

Als in een tennismatch vloog de bal daarna heen en weer over het veld. Kansen waren er voor beide ploegen, maar het was Bayern dat op het perfecte moment toesloeg. Net voor de rust zette Müller hard voor en kopte Kristensen onder druk van Tolisso in eigen doel.

Hetzelfde (vermakelijke) spelbeeld na de rust, al toonde Salzburg zich opnieuw iets gretiger. De beloning volgde toen invaller Okugawa nog geen minuut op het veld stond. De verdediging van Bayern werd centraal in verlegenheid gebracht en het stond verdiend 2-2.

Maar Bayern onderstreepte met vier vette strepen dat de late goal op het einde van de eerste helft geen toeval was. Het scoorde vier keer in de slotfase van de tweede helft. Boateng met een perfecte kopbal. Sané met een heerlijke trap in de linkerbovenhoek. Lewandowski na een gewonnen kopbalduel tussen twee verdedigers en Hernandez met een afgeweken schot.

De strijd om plaatsen twee en drie blijft spannend in groep A.

90+3' tweede helft
90+2'

2-6: Dit heeft Salzburg niet verdiend

De kelk moet leeg tot op de bodem voor Salzburg. De bal valt voor de voet van de opgeschoven Hernandez en zijn afgeweken schot is onhoudbaar voor doelman Stankovic. Even ter herinnering: tot minuut 79 stond het 2-2.

90+1'
90'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
88'

2-5: Toch nog zware cijfers voor Salzburg

Het is bijna niet te geloven, maar daar is goal nummer vijf voor Bayern. Lewandowski is op een of andere manier twee verdedigers rond hem te slim af en kopt de 2-5 binnen.

87'
83'
82'

Sané zet de kroon op het werk: 2-4

De vierde van Bayern is een pareltje. Kimmich lanceert Sané perfect op de counter, maar de invaller neemt de tijd om voorbij zijn verdediger naar zijn goede linket te kappen en heerlijk in de verste hoek te mikken. Salzburg heeft gespeeld en verloren.

81'

Balbezit

We krijgen wat statistieken te zien. Bayern heeft 62 procent balbezit.

79'

2-3: Bayern staat opnieuw op voorsprong

Een standaardsituatie helpt Bayern uit de nood, al waren de bezoekers al een paar minuten aan het aandringen. Kimmich schildert een corner perfect tot bij Boateng en die kopt met prachtige precisie binnen.

76'
74'
71'
70'

Salzburg geeft niet op

Bayern heeft niet meteen een gevat antwoord in huis op de gelijkmaker. Salzburg is de ploeg met het grootste strijdershart momenteel. Berisha toont hoe graag Salzburg nog wil, maar uiteindelijk is Hernandez de winnaar van een felbevochte duel.