• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona heeft Messi niet nodig om Inter uit de CL te knikkeren

  einde
  12
  1. 45+1' - Geel - Borja Valero
  2. 44' - Doelpunt - Romelu Lukaku (1 - 1)
  3. 35' - Geel - Clément Lenglet
  4. 23' - Doelpunt - Carles Pérez (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Diego Godín
  2. 88' - Geel - Stefan de Vrij
  3. 87' - Doelpunt - Ansu Fati (1 - 2)
  4. 85' - Verv. Carles Pérez door Ansu Fati
  5. 77' - Verv. Borja Valero door Sebastiano Esposito
  6. 75' - Verv. Danilo D'Ambrosio door Matteo Politano
  7. 69' - Verv. Cristiano Biraghi door Valentino Lazaro
  8. 63' - Verv. Ivan Rakitic door Frenkie de Jong
  9. 62' - Verv. Antoine Griezmann door Luis Suárez
  10. 49' - Geel - Junior Firpo
  23'Carles Pérez0 - 1
  44'Romelu Lukaku1 - 1
  87'Ansu Fati1 - 2

  Barcelona heeft Inter uit het kampioenenbal geknikkerd met een veredelde B-ploeg. Zonder Lionel Messi blonken de jonge talenten van Barcelona B uit in Giuseppe Meazza. Lukaku scoorde wel, maar liet het na om de wedstrijd na de rust te beslissen. Fati nam in het slot alle Inter-hoop weg.

  Internazionale – Barcelona in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met 1-1 op het bord in Giuseppe Meazza en een 2-1-voorsprong voor Borussia Dortmund tegen Slavia Praag, moet Inter alles op de aanval zetten in een razend spannende slotfase. Ansu Fati beslist de partij op de tegenaanval.
  • Man van de match: Amper een kwartier speeltijd kreeg Ansu Fati, maar daarin bewees het goudhaantje wel dat de opvolging bij Barcelona verzekerd is. Hij ontnam alle Italiaanse hoop kort voor affluiten en toonde zich een rustpunt in een nerveuze slotfase.
  • Opvallend: Lionel Messi mocht lekker in Catalonië blijven en miste voor het eerst in 8 jaar een CL-duel zonder dat hij geblesseerd was. Ook het godenkind wordt een dagje ouder.

  Catalaans B-elftal bezorgt Inter hoofdbrekens

  Een al geplaatst Barcelona kwam met een veredelde B-ploeg aan de aftrap in Giuseppe Meazza. Messi, Piqué en Sergi Roberto hoefden van hun coach niet mee af te reizen naar Italië, Suarez, De Jong en Busquets keken toe vanaf de zijlijn. Inter moest wel nog vol aan de bak: het moest minstens even goed doen als Borussia Dortmund tegen Slavia Praag om door te stoten naar de volgende ronde.

   

  Een hapklare brok bleek de ploeg van Ernesto Valverde allerminst. De jonge snaken, die doorgaans voor Barcelona B uitkomen, wilden zich bewijzen en vonden met Rakitic op het middenveld en Griezmann voorin telkens een betrouwbaar aanspeelpunt. Halfweg de eerste helft kwamen de bezoekers dan ook verdiend op voorsprong. Pérez werkte een doodgevallen balletje koelbloedig af.

   

  De Catalanen leken de voorsprong vast te zullen houden tot aan de rust, maar dan achtte Lautaro Martinez zijn moment gekomen. De uiterst bedrijvige spitsbroer van Lukaku hield de bal met Todibo in de rug beresterk vast tot zijn maatje kwam aansluiten. Een lage knal van onze landgenoot later stond de 1-1-ruststand op het bord.

  Lukaku laat twee kansen liggen na de rust, Fati straft dat af

  Na de rust gingen de Nerazzurri op zoek naar de voorsprong. In de andere wedstrijd van groep F was Dortmund intussen op voorsprong geklommen tegen Slavia Praag, enkel een zege volstond dus voor de Italianen om door te stoten. Lukaku kon zich op het uur onsterfelijk maken, maar op een paar minuten tijd tekende hij voor twee dure missers op rij.

   

  Lukaku's spitsbroer Lautaro Martinez deed de netten wel nog trillen. Twee keer zelfs, maar evenveel keer vanuit een buitenspelpositie. Antonio Conte gooide in de laatste tien minuten al wat ook maar een beetje aanvallend dacht nog op het veld, maar het mocht niet zijn voor Inter.

   

  Toen Ansu Fati een handvol minuten voor tijd in balbezit kwam na een vlijmscherpe Catalaanse counter, nam de invaller alle twijfel weg met een haarfijne plaatsbal. Barcelona wint ook zonder Messi en knikkert Inter zo uit de Champions League. Borussia Dortmund gaat als tweede in groep F mee naar de volgende ronde.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde partij! Grote ontgoocheling bij Inter: het gaat in eigen huis de boot in tegen een jong Barcelona en verdwijnt zo uit het kampioenenbal. Pérez en Fati scoorden voor de Catalanen, Lukaku scoorde tegen, maar liet ook grote kansen liggen.
  2. tweede helft, minuut 95. De vrije trap van Suarez strandt in de armen van Handanovic, meteen het laatste wapenfeit in Milaan.
  3. tweede helft, minuut 94. De toekomst van Barcelona is verzekerd. Invaller Fati houdt drie tegenstanders aan de praat en versiert nog een vrije trap in de laatste minuut van de extra tijd.
  4. tweede helft, minuut 93. Martinez probeert nog wat spanning te creëren, maar zijn schot wordt uit de verste hoek gedoken door Neto.
  5. Gele kaart voor Diego Godín van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 92
  6. tweede helft, minuut 91. Er worden nog 4 minuten bijgeteld. Martinez loopt zich vast op Umtiti.
  7. tweede helft, minuut 89. Politano neemt een verre voorzet goed aan, maar aarzelt dan te lang. Lenglet keert nog terug en haalt er met sterk verdedigend werk zelfs een doeltrap uit voor Neto.
  8. Gele kaart voor Stefan de Vrij van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 88
  9. tweede helft, minuut 87. Einde verhaal voor Inter! Met 2-1 op het bord in Dortmund was de uitschakeling voor Inter sowieso al erg dichtbij. Ansu Fati, pas ingevallen, neemt alle twijfels weg met zijn eerste CL-doelpunt ooit: 1-2, een knappe overhoekse knal.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Ansu Fati van Barcelona. 1, 2.