• home
 • video
 • pas verschenen

  Salzburg bezorgt ook Liverpool kopzorgen, maar Salah is het geneesmiddel

  1. 39' - Doelpunt - Hwang Hee-Chan (3 - 1)
  2. 36' - Doelpunt - Mohamed Salah (3 - 0)
  3. 25' - Doelpunt - Andrew Robertson (2 - 0)
  4. 9' - Doelpunt - Sadio Mané (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Mohamed Salah door Naby Keïta
  2. 87' - Geel - Fabinho
  3. 78' - Verv. Zlatko Junuzovic door Majeed Ashimeru
  4. 71' - Verv. Dominik Szoboszlai door Masaya Okugawa
  5. 69' - Doelpunt - Mohamed Salah (4 - 3)
  6. 64' - Verv. Georginio Wijnaldum door Divock Origi
  7. 62' - Verv. Jordan Henderson door James Milner
  8. 60' - Doelpunt - Erling Haaland (3 - 3)
  9. 57' - Verv. Patson Daka door Erling Haaland
  10. 56' - Doelpunt - Takumi Minamino (3 - 2)

  Liverpool heeft zijn eerste punten beet in de groep van Racing Genk in de Champions League. De titelverdediger liep uit tot 3-0, maar moest nog een vierde keer scoren nadat Salzburg was teruggekomen tot 3-3. Divock Origi kwam als invaller op het veld in de 64e minuut.

  Liverpool - Salzburg in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een uur lacht Klopp zijn witte tanden groen. Salzburg is van 3-0 teruggekomen tot 3-3. Salzburg doet de rest van de match nog goed mee.
  • Man van de Match: Firmino scoorde niet zelf, maar bood wel opnieuw Mané en Salah een goal aan. Vooral zijn assist voor de 4-3 was heel belangrijk voor Liverpool.
  • Statistiek: Salzburg is het eerst team dat in de Champions League drie keer scoort op Anfield sinds Real Madrid in 2014.

  Salzburg doet dominant Liverpool nog stevig wankelen

  Na de makkelijke zege thuis tegen Genk ondervond Salzburg snel dat het op Anfield op een andere planeet was beland. Liverpool had punten nodig na het verlies tegen Napoli. Salzburg zag sterretjes de eerste 36 minuten.

   

  Liverpool scoorde 3 knappe goals. De drietrapsraket werd gelanceerd door Mané, die afwerkte nadat hij een actie zelf was begonnen op 30 meter van het doel (bekijk elke goal via de link). 

   

  Robertson begon nog verder van het doel aan zijn actie en duwde binnen na een vlotte Engelse combinatie over verschillende stations. De 3-0 van Salah in de rebound was niet zo moeilijk, maar ook die mooie aanval deed Klopp kirren van plezier.

   

  Salzburg scoorde vlak voor de rust de 3-1 nadat Hwang Van Dijk prachtig uitkapte en scoorde. Het leek niet meer dan een eerredder op dat moment, maar Liverpool ging een beetje zweven in de tweede helft. Het reageerde te traag bij een snelle vrije trap (3-2) en liet veel te makkelijk spelers lopen (3-3). De gelijkmaker was van invaller Haaland, die nog maar 3 minuten op het veld stond.

   

  Liverpool stond opnieuw met twee voeten stevig op de grond. Het verhoogde andermaal het tempo en kon rekenen op het duo Firmino-Salah om vrij snel opnieuw op voorsprong te staan. Salah duwde van dichtbij zijn tweede van de avond binnen. Salzburg was niet aangeslagen en bleef aandringen, maar scoorde niet meer. Salzburg onderstreepte in elk geval wat een lastige klant het wordt in deze groep.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Laatste fluitsignaal. Salzburg heeft Liverpool kopzorgen bezorgd in de tweede helft, maar de titelverdediger wint dankzij een goal van Salah. Zo zijn de eerste punten voor Liverpool een feit.
  2. tweede helft, minuut 91. Keita krijgt nog minuten tegen zijn ex-club. Keita moet de zege helemaal helpen over de streep trekken. Salah gaat naar de kant. Salzburg broedt namelijk nog op een slotoffensief. Van Dijk moet zich helemaal strekken om te voorkomen dat Haaland alleen op doel kan.
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Liverpool, Naby Keïta erin, Mohamed Salah eruit
  4. Gele kaart voor Fabinho van Liverpool tijdens tweede helft, minuut 87
  5. tweede helft, minuut 86.
  6. tweede helft, minuut 85. Gebeurt er nog iets? Het is zo een typische slotfase, waarin de vermoeidheid en de angst om fouten te maken zorgen dat het allemaal wat minder nauwkeurig is. Een goal kan nog aan beide kanten vallen.
  7. tweede helft, minuut 80. Liverpool probeert de bal nu vooral in de ploeg te houden. Salzburg hoopt dat het nog eens gaat kunnen tegen prikken. Uitgesloten is dat zeker niet.
  8. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Red Bull Salzburg, Majeed Ashimeru erin, Zlatko Junuzovic eruit
  9. tweede helft, minuut 75. Salzburg is zeker niet dood na de 4-3. De Oostenrijkers zijn in het veldspel de evenknie van Liverpool. Invaller Okugawa heeft ruimte voor een schot, maar besluit te centraal om Adrian te verrassen.