• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Racing Genk houdt het Napoli van Dries Mertens in bedwang

  1. 33' - Verv. Mário Rui door Kevin Malcuit
  1. 90+2' - Verv. Ianis Hagi door Bryan Heynen
  2. 89' - Verv. Theo Bongonda door Joseph Paintsil
  3. 78' - Geel - Fabián Ruiz
  4. 72' - Verv. Arek Milik door Fernando Llorente
  5. 65' - Geel - Arek Milik
  6. 58' - Verv. Eljif Elmas door Dries Mertens
  7. 50' - Geel - Junya Ito

  Racing Genk heeft zijn eerste puntje te pakken in de Champions League. Na de 6-2-pandoering bij Salzburg hield Genk op de tweede speeldag de Italiaanse topclub Napoli in bedwang: 0-0.

  Genk-Napoli in een notendop

  • Sleutelmoment: Na een kwartier ontsnapt Genk tot 2 keer toe aan een achterstand, wanneer Milik eerst de paal en in de herneming ook de lat treft. Het zou een van de weinige keren zijn dat Napoli Genk in de problemen brengt.

   

  • Man van de Match: Carlos Cuesta kreeg centraal achterin verrassend de voorkeur op aanvoerder Dewaest, maar de Colombiaan vormde een ijzerstek duo met zijn landgenoot Lucumi. Overal zat hij er wel met een of ander lichaamsdeel tussen.

   

  • Statistiek: Genk bevestigt zijn uitstekende thuisreputatie in de Champions League. Het verloor in de groepsfase nog maar 1 keer voor eigen publiek: in 2002 tegen AS Roma.

  Het journaal laat met o.a. de 0-0 van Genk tegen Napoli in de Champions League

  Doelkader is Genk gunstig gezind in 1e helft

  De 6-2-afstraffing door Salzburg uit de eerste match zinderde nog wat na in Genk en ook in de competitie rijdt de kampioen voorlopig een hobbelig parcours. Het was dan ook begrijpelijk dat het ietwat terughoudend aan de match begon.

   

  Ook bij Napoli duurde het een kwartier voor de spinnenwebben uit de machine waren gehaald. Een zeldzaam aarzelend momentje achterin gaf Milik 2 kansen om de score te openen: eerst lag de paal in de weg, daarna de lat. 10 minuten later zou hij helemaal vrijstaand nog eens de bal tegen de lat koppen.

   

  Genk liet zich ook niet onbetuigd. Doelman Meret had eerst heel wat geluk dat een afgeweken schot van Hrosovsky naast hobbelde en pakte zelf ook nog eens met 2 sierlijke reddingen uit.

   

  Aan de overkant moest zijn collega Coucke de hulp inroepen van Hrosovsky op de lijn om het schot van Koulibaly te keren. Milik was in 2e instantie andermaal onbeholpen.

  Meret

  Meret moest in de 1e helft meer werk opknappen dan hij wellicht had verwacht.

  Mindere 2e helft, ondanks de inbreng van Mertens

  De 1e helft was ondanks een gebrek aan goals behoorlijk amusant, de 2e helft was dat een stuk minder. Ook de entree van Mertens kon niet veel soelaas brengen voor Napoli. De Italianen hadden vaak de bal, maar Coucke hoefde zelden in te grijpen. Wat een verschil met de nachtmerrie die hij in Salzburg meemaakte.

   

  Genk leek tevreden met een punt, maar had zelfs zomaar met de zege aan de haal kunnen gaan. De Limburgers mochten het zichzelf aanrekenen dat ze te weinig klaarmaakten met de karrenvracht aan hoekschoppen die ze versierden.

   

  10 minuten voor tijd kreeg Hagi ook nog eens dé kans op de 1-0 toen hij door een uitschuiver van Manolas plots erg veel ruimte kreeg in de box. Hij probeerde zijn schot nog te plaatsen, maar werd net voldoende gehinderd.

  Mertens

  Dries Mertens zorgde niet voor een ommekeer bij Napoli.

  Mertens: "Nooit echt ons spel getoond vandaag"

  Coucke: "De 0 houden doet deugd"

  Hagi: "Blij met ons eerste punt in de Champions League"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. EINDE: 0-0. Racing Genk houdt een punt over aan zijn match tegen Napoli, na een meer dan verdienstelijke wedstrijd.
  3. tweede helft, minuut 93. Allan laat zich de bal nog eens ontfutselen, maar de weg naar doel is te lang voor Samatta.
  4. tweede helft, minuut 93. Het is nu wel al Napoli wat de klok slaat, al kan het niet echt gevaarlijk worden. Het is meer hoopvol wat ballen in de box droppen.
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KRC Genk, Bryan Heynen erin, Ianis Hagi eruit
  6. tweede helft, minuut 91. Heynen voor Hagi. Ianis Hagi heeft het zeker niet slecht gedaan vandaag. Heynen wordt nog in de ploeg gezet om het punt over de streep te trekken.
  7. tweede helft, minuut 90. Mertens zoekt de lange Llorente. Die wint het duel met Uronen en Lucumi, maar ging ook leunen op zijn tegenstander(s). Kovacs fluit het af.
  8. tweede helft, minuut 90. 3 minuten extra tijd. .
  9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KRC Genk, Joseph Paintsil erin, Theo Bongonda eruit
  10. tweede helft, minuut 89. Eerste wissel bij Genk. Pas in de 89e minuut voert Mazzu een eerste wijziging door. De moegestreden Bongonda wordt gewisseld voor Paintsil.
  11. tweede helft, minuut 87. Napoli heeft nog een paar minuten om alsnog die goal te vinden, bijvoorbeeld met een hoekschop. Cuesta werkt zich nog maar eens goed in de baan van de bal. De Colombiaan kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd.
  12. tweede helft, minuut 86. Zij voelen bij Genk dat er echt iets inzit. Stef Wijnants (Sporza).
  13. tweede helft, minuut 86.
  14. tweede helft, minuut 83. Hagi met dé kans. Een knappe aanval van Genk eindigt bij Hagi, die door een uitschuiver van Manolas plots vogelvrij staat. Er komt nog een Italiaan aanglijden, waardoor het geen evidente kans was voor de Roemeen.
  15. tweede helft, minuut 82. Opnieuw kan Genk te weinig doen met de hoekschop. Kans verkeken.
  16. tweede helft, minuut 80. 12e hoekschop voor Genk. We hebben de laatste 10 minuten aangesneden, die Genk aanvat met nog maar eens een hoekschop, de 12e al.
  17. tweede helft, minuut 78. Coucke stompt een cross van Lozano weg, gelukkig voor hem in de voeten van een ploegmaat. "Genk heeft bij dit soort fases altijd wel geluk gehad", stelt Eddy Snelders vast.
  18. Gele kaart voor Fabián Ruiz van Napoli tijdens tweede helft, minuut 78
  19. tweede helft, minuut 78. Spelbederf Fabian Ruiz. Balverlies bij Napoli, waardoor Ito gelanceerd is. Fabian Ruiz heeft geen oog voor de bal en vloert de Japanner met ippon. Bij Genk willen ze rood, Kovacs houdt het bij geel.
  20. tweede helft, minuut 77. Gelukkig voor Genk is het een zwakke bal van Callejon.