Real wint met het kleinste verschil in Turkije, dankzij assist Hazard

  1. 18' - Doelpunt - Toni Kroos (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Mariano
  2. 90+3' - Geel - Marcão Teixeira
  3. 90+2' - Geel - Thibaut Courtois
  4. 90+1' - Geel - Toni Kroos
  5. 82' - Verv. Rodrygo door Luka Jovic
  6. 79' - Verv. Federico Valverde door James Rodríguez
  7. 79' - Verv. Eden Hazard door Vinícius Júnior
  8. 77' - Verv. Jean Michaël Seri door Emre Mor
  9. 69' - Geel - Steven N'Zonzi
  10. 67' - Verv. Younès Belhanda door Ömer Bayram
  11. 46' - Geel - Jean Michaël Seri
  18'goalToni Kroos0 - 1

  Real Madrid doet weer helemaal mee in de CL-groep van Club Brugge. Op bezoek bij Galatasaray had het wel weinig overschot, maar de combinatie Hazard-Kroos zorgde toch voor het verschil.

  Galatasaray - Real Madrid in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na 18 minuten stond de eindstand al op het scorebord. Hazard had na een knappe actie zelf kunnen scoren, maar gunde de treffer aan Kroos. Een onmondig Galatasaray kon die achterstand niet meer ongedaan maken.
  • Man van de Match: Thibaut Courtois moest vanavond meteen bij de les zijn en gelukkig voor Real was de Rode Duivel dat ook. Met 2 cruciale reddingen in de eerste 10 minuten voorkwam hij een valse start van de Galácticos.
  • Opvallend: Na 3 speeldagen wacht Galatasaray nog steeds op zijn eerste treffer in de groepsfase van deze Champions League. Het is bovendien het enige team waarbij de teller nog op nul staat.

  Courtois houdt Real overeind, Hazard geeft assist

   “Het is een finale, Hazard”, zo titelde het Spaanse sportblad Marca gisteren. De boodschap was duidelijk: Eden Hazard moest eindelijk maar eens tonen waarom Real afgelopen zomer een slordige 100 miljoen euro voor hem neertelde en de noodlijdende Galácticos voorbij Galatasaray loodsen.

   

  Maar het was een andere Rode Duivel die zich tijdens de openingsminuten in de kijker speelde in Istanbul. Courtois hield Real na amper 10 minuten overeind met twee cruciale reddingen op evenveel pogingen van Andone.

   

  Een opnieuw weinig overtuigend Real stelde daar alleen enkele flauwe schoten tegenover. Toch klommen de bezoekers al na 18 minuten op voorsprong. Na een knappe actie op links leek Hazard op weg naar de 0-1, maar hij was niet zelfzuchtig en liet de eer aan Kroos.

   

  Hazard had zijn assist op zak, maar zat voor de rest van de eerste helft vooral in de broekzak van Luyindama. Toen hij hem toch eens kwijt was, mikte hij slap op Muslera. Aan de overkant snoerde Courtois zijn criticasters wel de mond met opnieuw een goede redding op een schot van Belhanda.

  Hazard mikt de 0-2 op de lat

  Een krappe voorsprong dus voor Real om aan de tweede helft te beginnen. De bezoekers gingen dan ook meteen op zoek naar de 0-2. Benzema kwam er op aangeven van Kroos dicht bij, maar Muslera hield de kansen van Galatasaray gaaf met een knappe redding.

   

  Hazard liet af en toe flitsen van zijn klasse zien. Op het uur mikte hij vanuit een scherpe hoek pal op Muslera. Vijf minuten later liet hij een uitstekende kans op de 0-2 onbenut. Met een heerlijk tikje bracht Benzema de Rode Duivel alleen voor Muslera. De doelman omspelen deed Hazard uitstekend, maar daarna besloot voor een leeg doel op de lat.

   

  Zo bleef het 0-1 en dus ook spannend. Maar Real echt in de problemen brengen lukte Galatasaray niet. Ook niet toen Hazard tien minuten voor het einde naar de kant gehaald werd. N’Zonzi deed Real wel nog even schrikken met een kopbal, maar Courtois werd niet meer op de proef gesteld.  

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Real Madrid doet wat het moet doen en pakt de volle buit bij Galatasaray. Overtuigend was het weer niet, maar 1 treffer van Kroos op aangeven van Hazard volstond voor de 3 punten. Al mag ook Courtois zijn deel in de overwinning opeisen met enkele cruciale reddingen in de eerste helft.
  3. Gele kaart voor Mariano van Galatasaray tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 94. De gele kaarten worden nu vlot uitgedeeld. Mariano haalt Vinícius Júnior onderuit en pakt ook nog geel.
  5. tweede helft, minuut 93. Ook Marcao loopt nog tegen een gele kaart aan na een overtreding op Jovic. De tijd begint nu echt te dringen voor Galatasaray.
  6. Gele kaart voor Marcão Teixeira van Galatasaray tijdens tweede helft, minuut 93
  7. Gele kaart voor Thibaut Courtois van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 92
  8. Gele kaart voor Toni Kroos van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 91
  9. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra tijd. Kroos trekt aan de noodrem bij Mor na balverlies bij Real. De Duitser mag blij zijn dat het bij geel blijft. Real moet nog enkele minuten standhouden.
  10. tweede helft, minuut 89.
  11. tweede helft, minuut 86. De doelpuntenteller van Galatasaray blijft voorlopig op 0 staan in deze groepsfase. Aan kansen ontbrak het de Turken niet, maar afwerken blijft een pijnpunt. Ook Courtois speelde natuurlijk een belangrijke rol.
  12. tweede helft, minuut 84. N'Zonzi doet Real schrikken. Het blijft toch opletten voor Real. Na een kort genomen hoekschop kan N'Zonzi koppen aan de eerste paal. Courtois ziet de poging niet zo gek ver over doel gaan.
  13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Real Madrid, Luka Jovic erin, Rodrygo eruit
  14. tweede helft, minuut 80. Laatste wissel bij Real. Rodrygo had last van krampen en wordt uit zijn lijden verlost door Jovic.
  15. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Real Madrid, James Rodríguez erin, Federico Valverde eruit
  16. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Real Madrid, Vinícius Júnior erin, Eden Hazard eruit
  17. tweede helft, minuut 78. Exit Hazard. Voor Eden Hazard zit de wedstrijd erop. Echt schitteren deed de Rode Duivel niet, maar hij gaf wel de assist voor de enige treffer en was zelf dicht bij de 0-2. Hij wordt vervangen door Vinícius Júnior. Ook Valverde gaat naar de kant, James Rodriguez neemt zijn plaats in.
  18. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Galatasaray, Emre Mor erin, Jean Michaël Seri eruit
  19. tweede helft, minuut 77. Ook Seri wordt naar de kant gehaald bij Galatasaray. Aan Mor om de thuisploeg nog aan een punt of meer te helpen.
  20. tweede helft, minuut 74. Real heeft de touwtjes nu stevig in handen, maar het blijft toch opletten met die krappe voorsprong. Bovendien spelen de bezoekers het vaak niet goed uit. Hazard snijdt vanaf links goed naar binnen, maar speelt dan af naar Benzema in plaats van zelf te schieten. Benzema speelt de bal vervolgens knullig kwijt.