• home
 • video
 • pas verschenen

  Klasseflits Ronaldo volstaat in potje eenrichtingsvoetbal tegen Valencia

  einde
  10
  1. 43' - Geel - Geoffrey Kondogbia
  2. 31' - Geel - José Luis Gayá
  3. 13' - Geel - Rodrigo Bentancur
  1. 83' - Geel - Blaise Matuidi
  2. 79' - Verv. Paulo Dybala door Douglas Costa
  3. 74' - Geel - Michy Batshuayi
  4. 72' - Verv. Geoffrey Kondogbia door Carlos Soler
  5. 69' - Geel - Gonçalo Guedes
  6. 67' - Verv. Santi Mina door Michy Batshuayi
  7. 62' - Geel - Mouctar Diakhaby
  8. 60' - Geel - Juan Cuadrado
  9. 59' - Doelpunt - Mario Mandzukic (1 - 0)
  59'Mario Mandzukic1 - 0

  Juventus heeft zijn ticket voor de volgende ronde in het kampioenenbal op zak. De bianconeri haalden nooit hun beste niveau, maar hadden het ook niet nodig om Valencia opzij te zetten. Een flits van Ronaldo en Mandzukic volstond voor de zakelijke zege. Invaller Michy Batshuayi kon niet meer terugslaan.

  Juventus - Valencia in een notendop:

  • Sleutelmoment: Diakhaby lijkt op slag van rust de opdracht van Juventus een pak moeilijker te maken, maar Szczesny pakte uit met zijn enige (broodnodige) redding van de wedstrijd.
  • Man van de match: De afweergordel van Valencia liet zelden een barst zien, maar één man glipte er toch maar weer tussen: Cristiano Ronaldo. Hij heeft zijn wraak beet voor zijn rode kaart in de heenwedstrijd.
  • Opvallend: Juventus staat voor de vijfde opeenvolgende keer bij de laatste 16 in het kampioenenbal, een primeur voor de bianconeri.

  Valencia bouwt dubbele muur in Turijn

  Juventus had aan een puntje genoeg om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van het kampioenenbal. Met een "4-3-chaos", de passende benaming van Gazetta dello Sport voor de beweeglijke voorhoede van Juventus, zou dat geen probleem mogen vormen.

   

  Dat had ook Valencia-coach Marcelino in de smiezen. Hij plakte zijn middenveld en verdediging tegen elkaar om een ondoordringbare muur te vormen. Met succes! De beste defensie van Spanje zag enkel twee schoten van Ronaldo richting doelman Neto vliegen.

   

  Juventus, Juventus en nog eens Juventus. De thuisploeg dicteerde 45 minuten lang de wet, maar miste scherpte in zijn acties. Verder dan een kopbal van Mandzukic en een deviatie van Ronaldo kwamen de bianconeri niet meer. Al had Pjanic wel een penalty moeten krijgen.

   

  Valencia verliet zelden zijn verdedigende stelling en was dan ook nog eens te traag in de omschakeling. Toch waren het de bezoekers die op slag van rust nog het dichtst bij de openingstreffer kwamen. Diakhaby troefde de Turijnse luchtmacht af op een corner, Szczesny hield de 0 op het scorebord.

  Zeldzame flits Ronaldo is beslissend

  Ook na de pauze wijzigde het spelbeeld niet, ondanks aanvallende wissels (Cuadrado en Gameiro) van Allegri en Marcelino. Het gevaarlijke Juventus-trio - Ronaldo, Dybala en Mandzukic - kwam te weinig in het stuk voor.

   

  Tot Ronaldo met een zeldzame versnelling uitpakte. De Portugees liet Wass als versteend achter met enkel overstapjes en schotelde Mandzukic de openingstreffer aan. Een klasseflits, dat had de wedstrijd nodig.

   

  Valencia moest nu wel komen om zijn overlevingskansen in de Champions League gaaf te houden. Diakhaby scoorde bijna meteen de gelijkmaker, maar ook de scheidsrechter had gezien dat hij meer zijn arm dan zijn hoofd had gebruikt.

   

  Juventus had de waarschuwing begrepen en wou zich na het slippertje tegen Manchester United niet nog eens laten rollen in de slotfase. Mandzukic, Ronaldo en Dybala kwamen alle drie nog dicht bij een doelpunt, maar het bleef bij 1-0. Daar kon ook invaller Michy Batshuayi niets meer aan veranderen. Juventus stoot door, Valencia is uitgeteld.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Juventus moest zijn beste niveau niet halen om Valencia met het kleinste verschil opzij te zetten. De bianconeri zijn met een zakelijke zege zeker van een ticket voor de volgende ronde.
  2. tweede helft, minuut 92. Met klungelig balverlies gunt Parejo Ronaldo nog een kans, maar de dribbel van de Portugees is inspiratieloos.
  3. tweede helft, minuut 91. Invaller Douglas Costa wil het publiek nog entertainen met een afstandsschot. Misschien heeft hij de supporters in de tribune die zijn bal vingen wel gelukkig gemaakt.
  4. tweede helft, minuut 89. De wedstrijd kabbelt zonder weinig gevaar naar het einde. Een klasseflits van Ronaldo lijkt te volstaan voor een zakelijke zege.
  5. tweede helft, minuut 86. Met wat meeval komen Gameiro en Batshuayi in schietpositie. Gameiro is onze landgenoot te snel af, maar krijgt de bal niet onder controle. .
  6. Gele kaart voor Blaise Matuidi van Juventus tijdens tweede helft, minuut 83
  7. tweede helft, minuut 83. Allegri schreeuwt zijn keel schor, want geblunder bij Juventus levert Valencia een zeldzame kans op. Soler wil plaatsen, maar mikt naast.
  8. tweede helft, minuut 82. Knappe aanval. Met ruim 80 minuten wedstrijd in de benen krijgen we de knapste aanval van Juventus voorgeschoteld. Ronaldo haalt de achterlijn en legt slim terug op Mandzukic, die Neto niet kan verschalken.
  9. tweede helft, minuut 81. Valencia zoekt. Omgekeerd is de verstandhouding beter. Guedes wil Batshuayi de gelijkmaker aanbieden, maar Chiellini heeft het in de gaten.
  10. tweede helft, minuut 80. Ronaldo loopt enkel pasjes achteruit om zijn omhaal voor te bereiden, maar zover komt het niet. Soler geeft de Portugees klungelig een tweede kans, die voorlangs gaat.