• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Young Boys uit Bern gewogen en te licht bevonden door United

  1. 44' - Doelpunt strafschop - Paul Pogba (0 - 2)
  2. 35' - Doelpunt - Paul Pogba (0 - 1)
  1. 82' - Geel - Roger Assale
  2. 75' - Verv. Paul Pogba door Andreas Pereira
  3. 75' - Verv. Guillaume Hoarau door Jean-Pierre Nsame
  4. 69' - Verv. Fred door Marouane Fellaini
  5. 69' - Verv. Marcus Rashford door Juan Mata
  6. 66' - Doelpunt - Anthony Martial (0 - 3)
  7. 65' - Verv. Christian Fassnacht door Moumi Ngamaleu
  8. 59' - Verv. Djibril Sow door Michel Aebischer
  9. 49' - Geel - Fred
  35'Paul Pogba0 - 1
  44'Paul Pogba0 - 2

  Manchester United heeft CL-debutant Young Boys Bern met 0-3 opzij gezet. Paul Pogba was met 2 goals matchwinnaar, al was de score wel te zwaar voor een bijwijlen leuk voetballend Bern.

  Young Boys Bern-Manchester United in een notendop

  • Sleutelmoment: Tot het doelpunt van Paul Pogba waren de Young Boys minstens de evenknie van Manchester United. Maar met één flits zette Pogba het verschil in klasse én budget toch nog in de verf.
  • Man van de Match: United begon met een voorhoede Martial-Rashford-Lukaku, maar toch moest de creativiteit van Pogba komen.
  • Opvallend: Het was van januari geleden, ofwel 242 dagen, dat Anthony Martial nog had kunnen scoren voor Manchester United.

  Verdienstelijk Young Boys Bern, professioneel United

  De Young Boys uit Bern maakten hun debuut in de groepsfase van de Champions League en deden dat zeker niet onaardig. Het zorgde in het eerste halfuur voor de meeste dreiging, al hoefde De Gea nu ook geen bijzondere reddingen te verrichten.

   

  Bij United gaf de voorhoede, met ook een ongelukkige Lukaku, lange tijd niet thuis. Pogba voelde zich wel in zijn sas op het Zwitserse kunstgras. Een knappe sleep en een knappe streep en de 0-1 stond op het bord.

   

  Nog voor de rust mocht Von Ballmoos de bal een 2e keer vissen. Ref Aytekin was streng in de leer toen hij floot voor hands van Mbabu. Pogba was genadeloos vanaf de stip.

   

  In de 2e helft hadden de Young Boys minder praatjes, zeker toen Martial er - na een goeie voorbereidende actie van opnieuw Pogba - met een gelukje 0-3 van maakte. Invaller Fellaini gunde de Zwitsers een goaltje en liet dus maar Camara lopen bij een hoekschop. Die nam het cadeau niet aan. Hij schoof de bal tegen de paal.

   

  Geen eerste CL-goal voor de Young Boys dus. Met ook nog Juventus en Valencia in de groep hebben de Zwitsers het in ieder geval niet getroffen bij de loting.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde: 0-3. .
  3. tweede helft, minuut 94. Afgekeurde goal van Lukaku. Lukaku prikt de bal alsnog tegen de netten, na een goeie voorzet van Dalot. Hij wil bijna beginnen te juichen, maar ziet dan snel dat hij buitenspel stond. Geen doelpunt, geen feestje.
  4. tweede helft, minuut 92. Er is ook nog een streaker, die gelukkig wel zijn kleren aanhield, die het CL-debuut van de Young Boys opluistert. Hij wordt snel bij de lurven gevat.
  5. tweede helft, minuut 89. We lijken meer naar een partijtje wandelvoetbal bij de senioren aan het kijken dan naar CL-voetbal. De spelers van United tikken stilstaand de bal naar elkaar rond.
  6. tweede helft, minuut 85. Nog eens een poging van Ngamaleu, maar De Gea is niet van plan om zijn clean sheet door de invaller te laten vergallen.
  7. Gele kaart voor Roger Assale van BSC Young Boys tijdens tweede helft, minuut 82
  8. tweede helft, minuut 82. Lukaku wordt weer niet bereikt, nu niet door Martial, waarna hij treurend zijn hoofd en schouders laat zakken. Een eerzuchtige speler als Lukaku zal zonder goaltje toch niet echt tevreden van het veld stappen.
  9. tweede helft, minuut 76. Nog een 3e "Belg". Matchwinnaar Pogba wordt als laatste speler van United naar de kant gehaald. Andreas Pereira, de in België geboren Braziliaan, is zijn vervanger.
  10. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Manchester United, Andreas Pereira erin, Paul Pogba eruit
  11. tweede helft, minuut 75. Bijna de 1-3! Fellaini is Camara kwijt bij een hoekschop en die kan de 1-3 zomaar inglijden. Maar de bal schampt nog via de paal buiten.
  12. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij BSC Young Boys, Jean-Pierre Nsame erin, Guillaume Hoarau eruit
  13. tweede helft, minuut 73.
  14. tweede helft, minuut 73. De Young Boys verdienen wel een goaltje. Aebischer ziet dat ook wel zitten, maar zijn schot waait hoog over.
  15. tweede helft, minuut 70. Een 2e Belg. Mourinho brengt met Fellaini en Mata 2 verse krachten in. Fred en Rashford, beiden niet echt opvallend, komen naar de kant.
  16. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Manchester United, Marouane Fellaini erin, Fred eruit
  17. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Manchester United, Juan Mata erin, Marcus Rashford eruit
  18. tweede helft, minuut 66. Martial met de 0-3! Toch nog eens een versnelling van United en het is meteen raak. Pogba drijft de bal op en de pionnetjes van Young Boys wijken. Martial kan profiteren. Zijn schot wijkt nog een beetje af, waardoor Von Ballmoos Von Kansloos is.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 66 door Anthony Martial van Manchester United. 0, 3.
  20. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij BSC Young Boys, Moumi Ngamaleu erin, Christian Fassnacht eruit