Futloos Real laat Courtois drie keer vissen tegen CSKA Moskou

  1. 43' - Doelpunt - Georgi Shchennikov (0 - 2)
  2. 37' - Doelpunt - Fedor Chalov (0 - 1)
  1. 90+4' - Verv. Arnór Sigurdsson door Takuma Nishimura
  2. 90+3' - Geel - Federico Valverde
  3. 89' - Verv. Ivan Oblyakov door Konstantin Kuchaev
  4. 84' - Verv. Fedor Chalov door Abel Hernández
  5. 78' - Geel - Georgi Shchennikov
  6. 74' - Verv. Marcelo door Dani Carvajal
  7. 73' - Doelpunt - Arnór Sigurdsson (0 - 3)
  8. 58' - Verv. Marcos Llorente door Toni Kroos
  37'goalFedor Chalov0 - 1
  43'goalGeorgi Shchennikov0 - 2
  73'goalArnór Sigurdsson0 - 3

  Real Madrid heeft de groepfase van de Champions League afgesloten met een pijnlijke uitschuiver voor eigen volk. Real was al zeker van de groepswinst, maar ging met de billen bloot tegen CSKA Moskou. Voor de Russen levert de zege evenwel niet veel op, want ze eindigen laatste.

  Real Madrid - CSKA Moskou in een notendop

  Sleutelmoment: Real Madrid speelde niet bijster goed in de eerste helft, maar werd ook niet in verlegenheid gebracht door CSKA Moskou. Tot plots in minuut 37 Tsjalov een fraaie bal voorbij Courtois krulde.

   

  Man van de match: De jonkies van CSKA Moskou hebben het pleit gewonnen van de jonkies van Real. Tsjalov, 20 jaar, opende de debatten. Een goed kwartier voor tijd mocht ook de 19-jarige Sigurdsson scoren.

   

  Opvallend: Real Madrid sluit de groepsfase van de Champions League af met zijn grootste thuisnederlaag ooit in Europa. CSKA Moskou van zijn kant beleeft een van zijn mooiste zeges ooit op het kampioenenbal, maar koopt er wegens de laatste plaats in zijn groep niets mee.

  B-team van Real bakt er niet veel van

  Solari liet met het oog op het komende programma voor Real Madrid enkele sterkhouders op de bank. Jonkies als Vallejo, Sanchez en Vinicius Junior kregen hun kans. 

   

  In de eerste helft drukte het veredelde B-elftal van Real even op het gaspedaal, maar Vinicius vond Akinfejev op zijn weg en in de fase daarop trof Asensio de lat. 

   

  De goals vielen echter aan de overkant van het veld. Een tot dan toe werkloze Courtois mocht in minuten 37 en 43 de bal telkens uit zijn netten vissen. Tsjalov en Sjtsjennikov zorgden voor de verrassende 0-2 ruststand. 

  Grootste thuisnederlaag in Europa

  Het thuispubliek hoopte op beterschap na de pauze, ook omdat Bale een bleke Benzema kwam vervangen. Ook Kroos viel enige tijd later nog in. Het duo kon echter het tij niet keren voor de Madrilenen. 

   

  Zo werd er amper tot geen doelgevaar gecreëerd door de thuisploeg. Een dik kwartier voor tijd stak Sigurdsson het mes nog wat dieper in de wonde door er 0-3 van te maken. 

   

  Aan die stand werd niets meer gewijzigd. Real, dat sowieso al zeker was van groepswinst, sluit de groepsfase af met zijn grootste thuisnederlaag ooit in de Champions League.

   

  Voor de Russen uit Moskou werd het een galawedstrijd om niet snel te vergeten, al kopen ze er weinig mee. CSKA sluit zijn CL-campagne af als laatste in Groep G. Viktoria Plzen, dat AS Roma klopte met 2-1, mag als 3e overwinteren in de Europa League.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Boegeroep in Bernabeu. Het eindsignaal weerklinkt in Bernabeu. Het publiek spreekt zijn ongenoegen uit. Real Madrid eindigt dan wel als groepswinnaar, de vernedering tegen CSKA Moskou is toch een valse noot om de groepsfase af te sluiten.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij CSKA Moskou, Takuma Nishimura erin, Arnór Sigurdsson eruit
  4. Gele kaart voor Federico Valverde van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 90. Real heeft amper vijf keer verloren in zijn laatste 38 duels in Europa. Een zesde nederlaag is echter onafwendbaar. Van alle Europese thuiswedstrijden verloor Real nog nooit met meer dan twee doelpunten verschil. .
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij CSKA Moskou, Konstantin Kuchaev erin, Ivan Oblyakov eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Geen eerredder (voorlopig) voor Asensio. Marco Asensio was dit duel de gevaarlijkste man voor Real. De eerste echte kans voor de Madrilenen in de tweede helft komt dan ook van zijn voet. Zijn poging suist echter over. .
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij CSKA Moskou, Abel Hernández erin, Fedor Chalov eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Heeft er iemand bij Real nog zin in dit duel? De Madrilenen spelen werkelijk niets klaar op offensief vlak.
  10. Gele kaart voor Georgi Shchennikov van CSKA Moskou tijdens tweede helft, minuut 78
  11. tweede helft, minuut 76. Opdracht volbracht. De opdracht voor CSKA lijkt volbracht. Het is voor hen enkel nog bang afwachten op het eindresultaat in Tsjechië. Daar staat Plzen momenteel 2-1 voor tegen Roma.
  12. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Real Madrid, Dani Carvajal erin, Marcelo eruit
  13. tweede helft, minuut 74. Van kwaad naar erger voor Real. De jonkies bij Real Madrid maken een slechte beurt. Sigurdsson prikt de 0-3 tegen de touwen. Wat een galamatch voor de Russen in Madrid.
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Arnór Sigurdsson van CSKA Moskou. 0, 3.
  15. tweede helft, minuut 70. Bale moet verzorgd worden aan de zijlijn. Het is al de tweede keer dat de aanvaller zorgen nodig heeft sinds zijn invalbeurt.
  16. tweede helft, minuut 66. Plzen op 1-0. De voorspellingen voor CSKA kunnen even weer naar de prullenbak. Viktoria Plzen is op een 1-0 voorsprong gekomen tegen AS Roma. Nu zijn de Tsjechen weer zeker van plaats drie.