• home
 • video
 • pas verschenen

  Real Madrid flitst ook zonder Ronaldo (en Courtois)

  einde
  30
  1. 45' - Doelpunt vrije trap - Isco (1 - 0)
  2. 44' - Geel - Daniele De Rossi
  3. 23' - Geel - Sergio Ramos
  1. 90+1' - Doelpunt - Mariano Díaz (3 - 0)
  2. 85' - Verv. Luka Modric door Dani Ceballos
  3. 76' - Geel - Edin Džeko
  4. 73' - Verv. Gareth Bale door Mariano Díaz
  5. 69' - Verv. Steven N'Zonzi door Patrik Schick
  6. 62' - Verv. Stephan El Shaarawy door Diego Perotti
  7. 62' - Verv. Karim Benzema door Marco Asensio
  8. 58' - Doelpunt - Gareth Bale (2 - 0)
  9. 54' - Verv. Nicolò Zaniolo door Lorenzo Pellegrini
  45'Isco1 - 0
  58'Gareth Bale2 - 0
  90+1'Mariano Díaz3 - 0

  Real Madrid heeft de nieuwe Champions League-campagne met overtuiging ingezet. De titelverdediger smeerde AS Roma 3 knappe doelpunten aan. En dat zonder Ronaldo en Courtois. De eerste is weg, de tweede zat op de bank.

  Real Madrid - AS Roma in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de eerste minuut serveren Kroos en Bale meteen lekkers. De toon is gezet.
  • Man van de match: Modric zet zijn solicitatie voor de Gouden Bal kracht bij, maar wij kiezen voor doelman Olsen. Roma heeft een waardige vervanger voor Alisson gevonden.
  • Opvallend: Courtois bleef de hele match op de bank bij Real. En zijn concurrent Navas keepte een puike partij.

  Isco met veel gevoel

  Real Madrid begon "Missie 4 op 'n rij" met een wedstrijd tegen Roma. Het klasseverschil tussen de titelverdediger en de halvefinalist was groot. De Koninklijke dwong de ene kans na de andere af.


  De eerste was enig mooi. Vanaf het middenveld lepelde Kroos de bal over de verdediging van Roma. Bale nam hem perfect aan met rechts om af te vuren met links. De poging vloog rakelings naast.

   

  En zo bleef Real maar komen. Navas, die Courtois op de bank hield, hoefde zich nauwelijks in te spannen. Roma-keeper Olsen wel. Hij hield de 0 op het bord, tot Isco net voor de rust mocht aanleggen vanuit het halve maantje. Met veel gevoel mikte hij de vrije trap in doel.

  Ook Bale en Diaz scoren knap

  Na de tapas bood Roma meer weerwerk. Ünder besloot een knappe actie met een draai richting winkelhaak. Helaas voor de jonge Turk was Navas niet ingedommeld.

   

  Ünder had Real opgeschrikt, maar meer ook niet. De Koninklijke ging gewoon voort op zijn elan. Met een tegenaanval uit het boekje snoerde de thuisploeg de bezoekers de mond. De pass van Modric was perfect, de afwerking van Bale ook. Op snelheid mikte hij hem in de verste hoek: 2-0. 

   

  Roma prikte af en toe eens tegen, maar Navas keepte een sterke match. De (tweede) doelman stapte met een clean sheet van het veld.

   

  In de toegevoegde tijd legde de vervanger van Bale de eindstand vast. Diaz, de nieuwe nummer 7, imiteerde zijn voorganger. Met een kap en een geweldige knal draaide hij de 3-0 op het bord.

   

  En Cristiano Ronaldo? Hij slikte voor het eerst in zijn Champions League-carrière een rode kaart.

  Asensio en Bale

  Bale viert de 2-0 met Asensio.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Titelverdediger Real Madrid begint met een duidelijke zege. Het serveert AS Roma 3 knappe doelpunten.
  2. tweede helft, minuut 92. A la Ronaldo: 3-0. Invaller Mariano Diaz zet de kers op de taart. De nieuwe nummer 7 imiteert zijn voorganger. Met een kap en een geweldige knal draait hij de 3-0 op het bord.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Mariano Díaz van Real Madrid. 3, 0.
  4. tweede helft, minuut 91. +3 minuten. De wedstrijdleiding doet er 3 minuten bij, maar de koers is gelopen.
  5. tweede helft, minuut 89. In de slotminuten rechtvaardigt Navas zijn plaats tussen de palen nog eens. Nu springt hij een knik van Dzeko uit zijn doel.
  6. tweede helft, minuut 86. "Modric is een lust voor het oog. De Gouden Bal kan echt naar niemand anders gaan.". Peter Vandenbempt.
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Real Madrid, Dani Ceballos erin, Luka Modric eruit
  8. tweede helft, minuut 80. Asensio à la Zidane. Zidane is niet meer bij Real, maar Asensio haalt wel het toverboek van zijn ex-coach boven. Met een magistrale draai komt hij alleen voor doel. Daarna wil de flankspeler het te mooi doen. Hij kijkt weg en dat doet hem de das om. Olsen redt nog maar eens.
  9. Gele kaart voor Edin Džeko van AS Roma tijdens tweede helft, minuut 76