• home
 • video
 • pas verschenen

  City laat opnieuw geen spaander heel van hulpeloos Sjachtjor

  einde
  60
  1. 24' - Doelpunt strafschop - Gabriel Jesus (2 - 0)
  2. 13' - Doelpunt - David Silva (1 - 0)
  1. 90+2' - Doelpunt - Gabriel Jesus (6 - 0)
  2. 84' - Doelpunt - Riyad Mahrez (5 - 0)
  3. 77' - Verv. Maycon door Alan Patrick
  4. 77' - Verv. Taison door Wellington Nem
  5. 76' - Verv. Fernandinho door Fabian Delph
  6. 73' - Verv. David Silva door Ilkay Gündogan
  7. 72' - Doelpunt strafschop - Gabriel Jesus (4 - 0)
  8. 63' - Verv. Júnior Moraes door Olarenwaju Kayode
  9. 61' - Verv. Kyle Walker door Danilo
  10. 49' - Doelpunt - Raheem Sterling (3 - 0)
  13'David Silva1 - 0
  24'Gabriel Jesus2 - 0
  49'Raheem Sterling3 - 0
  72'Gabriel Jesus4 - 0
  84'Riyad Mahrez5 - 0
  90+2'Gabriel Jesus6 - 0

  Manchester City heeft de eigen fans verwend met een ware demonstratie tegen Sjachtjor Donetsk. Ook zonder De Bruyne en Kompany was het team van Pep Guardiola een klasse te sterk voor de Oekraïners. Na de 0-3-overwinning in Donetsk triomfeerde City vanavond met straffe 6-0-cijfers.

  Manchester City - Sjachtjor in een notendop:

  • Sleutelmoment: Halfweg de 1e helft brengt Sterling zichzelf ten val door alleen voor doelman Pyatov in de grond te trappen. Scheidsrechter Viktor Kassai fluit tot ieders verbazing een penalty en Jesus maakt er onverstoorbaar 2-0 van.
  • Man van de match: Gabriel Jesus liep in de kijker met z’n hattrick, maar dé ster van de avond was Riyad Mahrez. De Algerijn was alomtegenwoordig met 2 assists en een resem knappe acties. Als toemaatje pikte hij zelf nog een goal mee.
  • Opvallend: Manchester City kan de laatste weken straffe cijfers voorleggen. Van z’n voorbije 11 wedstrijden in alle competities won het er maar liefst 10. Bovendien trof het daarin 35 keer raak en incasseerde het slechts 1 goal.

  City in een zetel na vroege goal en blunder Kassai

  Sjachtor had iets goed te maken na de pijnlijke 0-3-nederlaag tegen City, maar ook in Engeland bleken de waardeverhoudingen onveranderd. City nam meteen het heft in handen, al kwam de eerste prik wel van de bezoekers. Ederson kon een schot van Junior Moraes pas in 2 tijden stoppen.

   

  Lang moest City evenwel niet wachten op het openingsdoelpunt. In de 13e minuut speelde Mahrez de Oekraïnse defensie op een hoopje en David Silva kon van dichtbij simpel de score openen. De derde CL-wedstrijd op een rij waarin de Spanjaard de weg naar doel vindt.

   

  Sjachtjor kon wel wat hulp gebruiken tegen het dominante City, maar het was daarentegen de thuisploeg die 10 minuten na de 1-0 zomaar een penalty cadeau kreeg. Sterling trapte een gat in de grond en bracht zichzelf zo ten val, maar scheidsrechter Viktor Kassai wees naar de stip. Jesus pakte het cadeau dankbaar uit en bracht City op een 2-0-voorsprong.

   

  Een onwaarschijnlijke blunder van de arbitrage mepte Sjachtjor zo helemaal tegen het canvas, al zorgde Bolbat wel nog even voor dreiging. Aan de overkant liet de doorgebroken Jesus dan weer z’n tweede van de avond liggen, ook Bernardo Silva vergat een heerlijke aanval af te ronden.

  Sjachtjor ondergaat wet van de sterkste

  Het greintje hoop dat Sjachtjor nog had bij de start van de tweede helft werd meteen in de kiem gesmoord. Met een knappe individuele actie en dito schot legde Sterling de wedstrijd 3 minuten na de rust al in een beslissende plooi.

   

  Maar de doelpuntenhonger van een bijzonder gretig City was niet te stillen. Twintig minuten voor het einde ging de bal (dit keer terecht) weer op de stip na een stevige overtreding van Stepanenko op David Silva. Een klusje voor Jesus en die liet opnieuw geen steek vallen.

   

  Had Sjachtjor dan helemaal niks in de pap te brokken? Toch wel, tien minuten voor het einde moest Ederson plots z’n kunnen tonen op een knappe vrije trap van Rakytskyi. Maar dat was het dan ook en bij City bleef de doelpuntenmachine z’n gang gaan. Ook Mahrez pakte na een snedige counter z’n goaltje mee: 5-0.

   

  Sterling maakte er op aangeven van diezelfde Mahrez bijna nog 6-0 van, maar de kers op de taart was voor Jesus. Hij wist een doorsteekpass van de alomtegenwoordige Mahrez wel af te ronden en maakte met z’n derde van de
  avond de vernedering compleet voor Sjachtjor.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Manchester City dendert voort in de Champions League. Op eigen veld zorgde het voor een ware demonstratie tegen Sjachtjor. City won met 6-0.
  2. tweede helft, minuut 92. Hattrick voor Jesus. Jesus zet de kers op de taart met z'n derde van de avond. Na een knappe doorsteekpass van Mahrez lobt de Braziliaan de 6-0 over Pyatov.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Gabriel Jesus van Manchester City. 6, 0.
  4. tweede helft, minuut 88. Sterling dicht bij de 6-0. Sterling maakt er op aangeven van Mahrez bijna nog 6-0 van, maar Pyatov zit er nog net tussen. Niet dat de doelman daardoor beter zal slapen vannacht.
  5. tweede helft, minuut 84. Mahrez diept de kloof verder uit. Ook Mahrez heeft z'n goaltje te pakken na een snedige counter. Een knappe borstcontrole en een lage schuiver later staat het zowaar 5-0. Sjachtjor moet de kelk tot op de bodem ledigen.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Riyad Mahrez van Manchester City. 5, 0.
  7. tweede helft, minuut 79. Dan toch een stevige prik van Sjachtjor. Ederson moet dan toch eens aan de bak in de tweede helft. Rakytskyi pakt uit met een prima vrije trap, Ederson zweeft de bal knap uit z'n doel.
  8. tweede helft, minuut 77. Na David Silva krijgt nu ook Fernandinho een applauswissel tegen z'n ex-ploeg. Hij wordt vervangen door Delph. Bij Sjachtjor voeren ze een dubbele wissel door: Maycon en Taison ruimen plaats voor Patrick en Wellington Nem.
  9. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Shakhtar Donetsk, Alan Patrick erin, Maycon eruit