• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester City loopt een blauwtje tegen Lyon

  einde
  12
  1. 43' - Doelpunt - Nabil Fekir (0 - 2)
  2. 26' - Doelpunt - Maxwell Cornet (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Bertrand Traoré
  2. 90+2' - Verv. Maxwell Cornet door Bertrand Traoré
  3. 90+1' - Geel - Sergio Agüero
  4. 79' - Verv. Nabil Fekir door Lucas Tousart
  5. 77' - Geel - Nabil Fekir
  6. 76' - Verv. Rafael door Leo Dubois
  7. 76' - Verv. Raheem Sterling door Riyad Mahrez
  8. 67' - Doelpunt - Bernardo Silva (1 - 2)
  9. 63' - Verv. Gabriel Jesus door Sergio Agüero
  10. 55' - Verv. Ilkay Gündogan door Leroy Sané
  26'Maxwell Cornet0 - 1
  43'Nabil Fekir0 - 2
  67'Bernardo Silva1 - 2

  De Engelse kampioen Manchester City is met een valse noot aan zijn Europese verhaal begonnen. City verslikte zich in eigen huis tegen Lyon. Vincent Kompany kwam niet van de bank, Jason Denayer speelde de hele match.

  Manchester City – met Kompany op de bank en De Bruyne nog in de lappenmand – tekende zeker niet voor een vliegende start. Een geschorste Pep Guardiola en bondscoach Roberto Martinez zagen vanuit de tribunes hoe na een kwartiertje Laporte de buitenkant van de staak trof.

   

  City was wel baas, maar Lyon counterde vlijmscherp. Fekir recupereerde en dropte de bal richting de tweede paal, waar Delph zowaar een gat in de lucht trapte. Cornet pakte halfweg de eerste helft het geschenk dankbaar uit.

   

  Net voor de pauze werd het helemaal slikken voor de thuisploeg: Fekir zette de 0-2 op het scorebord, weer na een foutje van Fernandinho.

   

  In het tweede bedrijf moest City echt gas geven, een uitgekookt Lyon zat nog meer in een zetel. Depay kreeg de kans om City helemaal uit te tellen, maar de Nederlander trof de paal.

   

  Die misser brak Lyon zuur op, want na een geweldige dribbel van Sané trapte Bernardo Silva tussen de benen van Denayer de 1-2 binnen. Maar hoe hard City ook beukte, de gelijkmaker zat er daarna niet meer in.

  Fase per fase