• home
 • video
 • pas verschenen

  Insigne bevrijdt Napoli pas in slotfase tegen onmondig Liverpool

  einde
  10
  1. 45+2' - Geel - James Milner
  2. 25' - Geel - Kalidou Koulibaly
  3. 19' - Verv. Naby Keita door Jordan Henderson
  1. 90' - Doelpunt - Lorenzo Insigne (1 - 0)
  2. 89' - Verv. Sadio Mané door Daniel Sturridge
  3. 81' - Verv. Marek Hamšík door Piotr Zielinski
  4. 76' - Verv. James Milner door Fabinho
  5. 68' - Verv. Arek Milik door Dries Mertens
  6. 68' - Verv. Fabián Ruiz door Simone Verdi
  90'Lorenzo Insigne1 - 0

  Napoli heeft z'n 1e overwinning in deze Champions League-campagne te pakken, al kostte dat wel de nodige moeite. Op eigen veld nam het pas in de slotfase afstand van een teleurstellend Liverpool. Insigne was de grote held bij de Napolitanen.

  Napoli - Liverpool in een notendop

  • Sleutelmoment: Net wanneer het geloof bij de Napoli-aanhang stilaan in hun schoenen gezonken is, slaat de thuisploeg toe. Callejon schotelt Insigne een late treffer voor, Liverpool alsnog K.O.
  • Man van de match: Napoli dreigde ook in z’n tweede groepsmatch niet verder te komen dan 0-0, maar dat was buiten Lorenzo Insigne gerekend. De aanvaller zorgde voor het eerste gevaar in de partij en plaatste ook het slotakkoord.
  • Opvallend: Carlo Ancelotti houdt wel van CL- wedstrijden tegen Liverpool. Dit was al z’n 5e confrontatie met de Engelse club, 4 keer trok hij met z’n ploeg aan het langste eind. Enkel in 2005 verloor hij met Milan de Champions League-finale tegen Liverpool, na penalty’s.

  Eén schot tussen de palen in flauwe eerste helft

  Napoli, met Mertens op de bank, wou de 3-1-competitienederlaag tegen aartsrivaal Juventus doorspoelen met een knalprestatie tegen Liverpool. Maar knallen deed het team van Carlo Ancelotti ook tegen Liverpool niet. Dominant was het wel, kansen afdwingen deed het amper.

   

  Insigne was de enige die Liverpool tot twee keer toe een beetje nerveus kreeg. Eerst mikte hij rakelings voorlangs en ook zijn tweede poging was niet binnen het doelkader. Liverpool, dat Keita al vroeg geblesseerd zag uitvallen, bakte er nog minder van. Een flauw afstandsschot van Wijnaldum, dat was het dan.

   

  Op de balcirculatie bij Napoli viel weinig aan te merken, maar het spel van de Italiaanse vicekampioen miste diepgang. Pas iets voorbij het halfuur zagen de toeschouwers in het Stadio San Paolo een bal tussen de palen. Milik haalde fraai uit in de draai, Alisson pareerde met een knappe reflex.

  Insigne geeft Liverpool verdiende loon met late treffer

  Geen Mertens bij de start van de tweede helft, maar wel meteen twee kansen voor Napoli. Milik zette Alisson nog eens aan het werk en ook Ruiz testte het kunnen van de Braziliaanse doelman. Aan de overkant bleef Ospina intussen werkloos toekijken.

   

  Liverpool speculeerde op een puntendeling, terwijl Napoli z’n overwicht niet kon vertalen in een voorsprong. Twintig minuten voor het einde mocht Mertens dan toch opdraven en de Rode Duivel zorgde meteen voor meer schwung in het Napolitaanse spel.

   

  Een kwartier voor het einde was Callejon dicht bij de verdiende 1-0, zijn schot werd nog van de lijn gehaald door Gomez. Ook Mertens kwam akelig dicht bij de verlossende treffer. Met z’n scheenbeen mikte hij een heerlijke voorzet van Rui tegen de lat.

   

  Pech voor Napoli, maar in de slotfase kreeg de thuisploeg toch loon naar werken. Insigne gleed perfect in op een voorzet van Callejon en liet Alisson kansloos achter. De eerste goal én de eerste overwinning voor Napoli in deze Champions League-campagne. Mertens & co springen ook naar de leiding in Groep C.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Napoli heeft een teleurstellend Liverpool verslagen met het kleinste verschil. Insigne zorgde pas in de slotfase voor de bevrijding.
  2. tweede helft, minuut 91. Insigne geeft Napoli loon naar werken. Insigne bevrijdt Napoli en zorgt voor de verdiende voorsprong! Callejon zet perfect voor en Insigne glijdt de 1-0 netjes binnen. De Napolitaanse aanhang ontploft van vreugde, Liverpool krijgt toch min of meer wat het verdient.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Lorenzo Insigne van Napoli. 1, 0.
  4. tweede helft, minuut 90. Liverpool gooit Sturridge tussen de lijnen voor Mané. Tegen Chelsea zorgde hij afgelopen weekend voor een late goal, lukt hem dat vanavond opnieuw?
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Liverpool, Daniel Sturridge erin, Sadio Mané eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Ospina troeft Salah af. Liverpool kan dan toch nog eens voor gevaar zorgen. Mané stuurt Salah diep met een prima pass, maar Ospina is bij de pinken én sneller op de bal dan de Egyptenaar. Toch even alle hens aan dek voor de thuisploeg.
  7. tweede helft, minuut 86. Napoli neemt duidelijk geen genoegen met een puntendeling en zet nog eens alles op alles. Bij Liverpool lijken ze al ruim 85 minuten maar aan één ding te denken: een punt meepakken uit San Paolo.
  8. tweede helft, minuut 83. Mertens mikt de 1-0 op de lat! Mertens is plots bijzonder dicht bij de 1-0! Hij komt perfect aanvliegen op een heerlijke voorzet van Rui, maar mikt de bal met z'n scheenbeen tegen de lat. Pech voor de Rode Duivel, Liverpool ontsnapt.
  9. tweede helft, minuut 82. Ook voor Hamsik zit de wedstrijd erop. Zielinksi moet Napoli nog wat extra stootkracht geven in de laatste 10 minuten. Komt Liverpool alsnog in de problemen?