83'
    Luuk de Jong
    83'
    1 - 2

Op de voorlaatste speeldag van de groepsfase in de Champions League heeft Barcelona PSV verslagen met 1-2. Messi zette zijn CL-comeback luister bij met een doelpunt en een assist. PSV is  Europees uitgeschakeld na de winst van Tottenham tegen Inter.

PSV - Barcelona in een notendop

• Sleutelmoment: Net voor het einde van de eerste helft kopte De Jong een huizenhoge kans tegen de lat. De PSV-aanvoerder liet zo de kans liggen om Barça met een mokerslag de rust in te sturen.
    • Man van de match: Barça-kapitein Lionel Messi  toonde zijn team in de tweede helft de juiste koers met een goal en een assist. En dat bij zijn comeback op het hoogste Europese toneel.
    • Opvallend: Lionel Messi heeft nog maar eens een record op zijn naam gezet. Hij stak vandaag Cristiano Ronaldo voorbij als speler met het meeste CL-doelpunten voor 1 club. Hij heeft er 106 voor Barcelona.

PSV weigert te profiteren van Catalaans geknoei

PSV had dringend drie punten nodig om de kansen op een Europese lente gaaf te houden en nam het heft vanaf het begin dan ook stevig in handen. De lampenclub sloeg de gebruikelijke studieronde over en nam via een vrije trap van Pereiro en een uithaal van De Jong Barcelona-sluitstuk Ter Stegen onder vuur.

PSV bleef de druk opvoeren en voetbalde een hele resem kansen bij elkaar, maar zelfs nadat Rakitic en Ter Stegen de Nederlanders de 1-0 op een presenteerblaadje hadden aangeboden, bleef het scorebord onaangeroerd.

Het gewroet van PSV loonde niet en vijf minuten voor de koffie rook Barcelona zijn kans.  Messi, Coutinho en Vidal viseerden enkele keren het doel van PSV-doelman Zoet, maar de Nederlander stond telkens pal. Net voor de rust besloot De Jong een woelige eerste helft met een kopbal op de lat.

Lionel Messi bood Piqué de 0-2 op een schoteltje aan.

En krijgt in de tweede helft het deksel op de neus

In de tweede helft zette Barcelona, de preek van coach Valverde indachtig, de wedstrijd volledig op zijn kop. Messi fungeerde als belichaming van de Catalaanse wederopstanding en was plots alomtegenwoordig.

De eerste zwieper van de Argentijn werd nog gestuit door Zoet, maar op Messi's tweede poging -op het uur- had de Nederlander geen verhaal: 0-1. De Messi-show was nog niet afgelopen, want even later vond de Argentijn Piqué met een slinkse vrije trap. Die twijfelde niet: 0-2.

Barça loste zijn houdgreep nu en dat kwam de Catalanen bijna duur te staan, want zeven minuten voor tijd buffelde De Jong de aansluitingstreffer onhoudbaar binnen. In een waar slotoffensief zocht PSV nog naar een verdiend punt, maar tevergeefs, het bleef 1-2.

Door de nederlaag tegen Barcelona en de overwinning van Tottenham tegen Inter is PSV definitief laatste in groep B. Dat resultaat betekent dus ook dat de Nederlandse kampioen Europees is uitgeschakeld.

90+5'

Einde wedstrijd!

Kralovec maakt een einde aan de wedstrijd. PSV had in de tweede helft weinig in te brengen tegen Barcelona, waar Messi zijn CL-comeback luister bij zette met een goal en een assist. In het slot deed De Jong PSV na een knappe kopbal weer dromen van een gelijkspel, maar verder dan een aansluitingstreffer -ondanks een regen van kansen- kwam de lampenclub niet meer: 1-2.
    90+4'
    Piqué zet zijn fout van zo-even recht en kopt de bal makkelijk weg. Einde verhaal voor PSV?
    90+4'

Vrije trap PSV

Piqué velt De Jong in een kopduel en moet een vrije trap toestaan op een zeer interessante plek voor PSV. Opnieuw een kolfje naar de hand van Pereiro?
    90+2'

Vier minuten extra tijd

Vier minuten heeft PSV nog. Bijna weet invaller Guttierrez een strafschop te versieren, maar scheids Kralovec komt even aan zijn oortje en volgt dan het advies van zijn lijnrechter: gewoon doorspelen.
    90+1'

90'
    90'

Malcolm laat het liggen

Barcelona straft duur balverlies van De Jong bijna af. Messi stuurt Malcolm diep, maar die voelt de hete adem van de teruggekeerde Malen in zijn nek en trapt al te haastig over het doel van Zoet.
    89'

Bijna Malen

De 19-jarige aanvaller draait en keert en levert dan een hard schot af, maar Ter Stegen staat pal.
    88'
    De aanvalsgolven van PSV volgen elkaar nu in sneltempo op, maar echte kansen hebben we niet meer kunnen noteren.