• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook zonder Messi boekt Barcelona 9 op 9 in de Champions League

  einde
  20
  1. 32' - Doelpunt - Rafinha (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Philippe Coutinho door Munir El Haddadi
  2. 85' - Geel - Lautaro Martínez
  3. 83' - Doelpunt - Jordi Alba (2 - 0)
  4. 78' - Verv. Arthur door Arturo Vidal
  5. 77' - Verv. Ivan Perišic door Keita Baldé
  6. 74' - Geel - Milan Škriniar
  7. 73' - Geel - Marcelo Brozovic
  8. 72' - Verv. Rafinha door Nélson Semedo
  9. 63' - Verv. Borja Valero door Lautaro Martínez
  10. 62' - Geel - Luis Suárez
  32'Rafinha1 - 0
  83'Jordi Alba2 - 0

  De Italiaanse topper Inter heeft Barcelona niet kunnen verontrusten. Zelfs zonder de geblesseerde sterspeler Lionel Messi won de Catalaanse grootmacht haar derde match in de Champions League.

  Barcelona - Inter in een notendop:

  • Man van de match: Ook als toeschouwer zijn alle camera's gericht op Lionel Messi. Hij volgde de match met zijn gebroken arm in de tribunes.
  • Sleutelmoment: Het blijft lang 1-0. In de 83e minuut verzekert Jordi Alba Barcelona van de zege en de 9 op 9.
  • Opvallend: Na 7 zeges op een rij (in Italië en in de Champions League) maakt Inter nog eens kennis met de nederlaag.

  Vervanger Messi scoort

  Lionel Messi zette zich met zijn gebroken arm op de voorste rijen van Camp Nou. De Argentijn had zich misschien aan een moeilijke wedstrijd verwacht, maar dat viel reuze mee voor Barcelona. 

   

  Inter presteert de laatste weken uitstekend, in Barcelona voetbalde het te weinig. Dat Nainggolan ontbrak door een enkelblessure deed er ook geen goed aan. De Italianen kwamen er te weinig uit.

   

  Net na het halfuur zette Rafinha Barcelona verdiend op voorsprong. De vervanger van Messi vloog een snedige voorzet van Suarez mooi binnen. Messi zelf juichte met zijn linkerarm in de tribune.

  Jordi Alba verzekert Barça van zege

  Na de rust liet Barcelona de bal wat vaker voor Inter, maar gevaarlijk werd het niet. Toch bleef de thuisploeg op haar hoede. De laatste weken slaat Inter graag toe in de slotfase, vorig weekend nog in de derby tegen Milan (1-0).

   

  Jordi Alba zorgde voor de zekerheid met de 2-0. Na een versnelling prikte de verdediger de bal in de verste hoek voorbij Inter-doelman Handanovic. Messi zag dat het goed was en verliet zijn zitje.

   

  Volgend weekend mag hij weer toekijken, dan komt Real Madrid op bezoek bij de nummer 1 in La Liga. Ook in de Champions League staat Barcelona bovenaan. Het voert groep B aan met 9 op 9, Inter volgt op 3 punten.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Ook zonder Lionel Messi boekt Barcelona 9 op 9 in de Champions League. Het team mag zich nu opmaken voor de Clasico. Graag tot zondag!
  2. tweede helft, minuut 90. Suarez maakt net niet de derde van de avond. De Uruguyaan besluit op Handanovic.
  3. tweede helft, minuut 89. Lionel Messi heeft genoeg gezien en verlaat de tribune. Zondag is hij er weer als toeschouwer. Dan komt de grote rivaal Real Madrid op bezoek in Barcelona.
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Barcelona, Munir El Haddadi erin, Philippe Coutinho eruit
  5. tweede helft, minuut 87. De voetbalarena van Barcelona is weer goed gevuld. In totaal kijken 86.291 toeschouwers toe in Camp Nou.
  6. Gele kaart voor Lautaro Martínez van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 85
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Jordi Alba van Barcelona. 2, 0.
  8. tweede helft, minuut 83. De verlossende 2-0. De buit is binnen. Na een prachtige versnelling van Barcelona prikt Jordi Alba de bal in het doel van Handanovic. Hier herstelt Inter niet van.
  9. tweede helft, minuut 82. Rakitic wil de bal in de verste hoek plaatsen. Hij zeilt een halve meter naast. Dat ziet ook Lionel Messi vanuit zijn zeteltje in de tribunes.
  10. tweede helft, minuut 79. Het blijft opletten voor Barcelona, want Keita Baldé tikt de bal in een keer richting doel. Ter Stegen redt.