• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge verlaat Champions League met opgeheven hoofd

  einde
  00
  1. 20' - Geel - Francisco Montero
  1. 90+1' - Verv. Hans Vanaken door Mats Rits
  2. 76' - Geel - Sofyan Amrabat
  3. 74' - Verv. Loïs Openda door Siebe Schrijvers
  4. 69' - Verv. Cyril Ngonge door Luan Peres Petroni
  5. 68' - Verv. Thomas Partey door Nikola Kalinic
  6. 61' - Verv. Thomas Lemar door Vitolo
  7. 60' - Verv. Gelson Martins door Ángel Correa
  8. 57' - Geel - Diego Godín
  9. 56' - Geel - Stefano Denswil
  10. 48' - Geel - Saúl

  Landskampioen Club Brugge heeft zijn Champions League-campagne afgesloten met een scoreloos gelijkspel tegen de Spaanse topclub Atletico Madrid. Al had het ook een zege kunnen zijn. De Braziliaanse invaller Peres liet in de tweede helft een dot van een kans liggen.

  Club Brugge - Atletico Madrid in een notendop

  • Sleutelmoment: Invaller Peres krijgt een kwartier voor het einde dé kans om zich onsterfelijk te maken, maar kopt te fel naar de grond en stuit zo op de voet van Oblak.
  • Man van de match: De Brugse organisatie stond er en gaf in de tweede helft niets meer weg. We geven Mechele als verdediger een extra pluim omdat hij Griezmann en Atletico het scoren belette.
  • Opvallend: Atletico Madrid kon in zijn bestaansgeschiedenis nog geen enkele keer winnen in België.

  Het journaal laat met o.a. de 0-0 van Club Brugge tegen Atlético Madrid in de CL

  Jong Club Brugge plooit, maar barst niet

  Met Openda en Ngonge in de basis koos Ivan Leko voor de jeugd in de laatste wedstrijd van blauw-zwart op het kampioenenbal dit seizoen. Ngonge wist meteen waar hij aan toe was, want balverlies van hem leidde de eerste bezoekende kans in. Martins kwam maar een teen tekort op de lage voorzet van Saul.

   

  Kort voor het kwartier moest Horvath een eerste keer alle zeilen bijzetten. Het was opnieuw Saul die de rechterflank van Club oprolde en Partey bediende, maar die kon zijn knal geen richting meegeven. De Amerikaanse sluitpost klemde in twee tijden.

   

  Ook Griezmann dwong Horvath nog tot een cameraredding. Met een achteloze krul naar de bovenhoek zette hij ei zo na de 0-1 op het bord, maar de linkerhand van de Brugse goalie voorkwam dat nog. 

   

  Het eenrichtingsverkeer werd één keer doorbroken. Denswil mikte een vrije trap met zijn linker wel over de muur, maar niet voorbij Oblak. Club kneep een paar keer de billen dicht in het eerste bedrijf, maar kon dus wel met 0-0 gaan rusten.

  Ngonge start in de basis.

  Peres mist zelfs nog de winning goal

  De tweede helft was minder aangenaam om volgen. Atletico Madrid wilde graag de groepswinst pakken, maar maakte daar niet veel aanstalten meer toe. Club Brugge durfde zelfs wat meer balbezit te claimen, al lieten de statstieken zien dat het vooral de achterspelers waren die de meeste passes gaven.

   

  Het derde kwart van de wedstrijd was potig. Het spel lag voortdurend stil door overtredingen en wissels langs beide zijden. Leko voelde dat een punt erin zat en haalde zijn youngsters naar de kant om met wat meer ervaren spelers te gaan speculeren.

   

  Een kwartier voor het einde kreeg Club Brugge plots de beste kans van de wedstrijd. De ingevallen Luis Peres Petroni stond helemaal vrij aan de tweede paal om de voorzet van Vormer voorbij Oblak te koppen, maar die stak er zonder het goed en wel te beseffen nog een voetje tussen. Een loepzuivere kans op een doelpunt en onsterfelijkheid werd zo verkwanseld.

   

  Club speelde de wedstrijd volwassen uit. Waar het in de eerste helft nog de mindere was van een drukkend Atletico, kwam het in de tweede periode nooit echt meer in de problemen. Het verdiende punt is het 6e dat blauw-zwart pakt in een puike campagne. Next stop: Europa League.

  " "

  Peres mist de beste kans van de match.

  Leko: "Met een paar extra fitte spelers zat er misschien zelfs nog meer in"

  "We halen opnieuw een punt en vermijden ook weer een tegendoelpunt. We hebben aan de wereld laten zien dat een kleine club uit een klein land als België kan meestrijden met de grote ploegen. 0-0 tegen Griezmann, Saul, Koke en coach Simeone is een droomresultaat voor ons", begon Club-coach Leko zijn interview.

   

  "We hadden een pak geblesseerden en moesten noodgedwongen kiezen voor onze jeugd, maar ze verdienden die kans ook. We wisten wel dat we daardoor als collectief nog net dat tikkeltje sterker moesten zijn. Anderzijds denk ik dat we met een paar extra fitte spelers zelfs nog iets extra hadden kunnen laten zien."

   

  "In zekere zin ben ik teleurgesteld, want de grootste kans van de match was voor ons. Anderzijds had Atletico in de eerste 20 minuten 2 kansen om voor te komen."

   

  "Laat ons dus realistisch blijven: we moeten blij zijn, het spel en het voetbal respecteren en deze geweldige ervaring meenemen naar de eigen competitie, waar we nog wat recht te zetten hebben", aldus een nuchtere, maar trotse Ivan Leko. "We zullen zaterdag in Kortrijk dezelfde mentaliteit moeten tonen als vanavond, wat hiervoor niet altijd het geval is geweest in de Jupiler Pro League."

   

  "In deze sterke poule 4 matchen niet verliezen, dat is historisch en fantastisch. Zeker na die 0 op 18 2 jaar geleden. Mijn spelers hebben zich mentaal heel sterk getoond, de druk was immers enorm door die resultaten uit het verleden."

   

  Niet alleen de spelers, ook de coach heeft veel opgestoken van de campagne: "Ik stond tegenover trainers als Lucien Favre, Diego Simeone en Thierry Henry. Daardoor ben ik zeker een betere coach geworden. Dit was een fantastische ervaring voor mij."

  Mechele: "Geweldig om ons te kunnen meten met Griezmann en co"

  Zichtbaar trots stond Club Brugge-verdediger Mechele na de wedstrijd de pers te woord: "We houden weer de nul in de Champions League en dat is toch de derde keer. We stonden goed in blok en konden gevaarlijk counteren. Heel jammer dat we die goal niet maken, maar een punt tegen een sterk Atletico is wel een ferm resultaat. Ik vond het leuk om mij te kunnen meten met spelers als Griezmann en geen goal te incasseren en hou een fantastisch gevoel aan deze wedstrijd over", zei hij.

   

  "Of er meer in deze campagne zat? Als je het achteraf bekijkt misschien wel. Tegen Dortmund slikken we een laat en ongelukkig doelpunt en thuis tegen Monaco hadden we ook aanspraak kunnen maken op meer. Maar laat ons vooral maar met een goed gevoel terugblikken op een geslaagd parcours", besloot Mechele.

  Amrabat: "Onze hele CL-campagne verdient een compliment"

  Denswil: "Als team goed verdedigd"

  Simeone: "Club speelde geweldig tegen ons"

  Lof was er ook in het bezoekende kamp. "Club speelde geweldig tegen ons", oordeelde Diego Simeone. "Dat hadden ze al getoond tegen Dortmund en ook tegen in ons in Madrid", zei de T1 van Atletico.

   

  "In de eerste helft hebben we echt goed gespeeld. We konden alleen niet doordrukken en de kansen afmaken. De scherpte voor doel ontbrak. De tweede helft was gelijkopgaand."

   

  Atletico liet in Jan Breydel de groepszege liggen. "We wilden bovenin eindigen. Dat is niet gelukt. Daar waren we niet goed genoeg voor. Toch ben ik blij dat we in de 1/8e finales staan."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Afgelopen! Club Brugge verlaat het kampioenenbal met opgeheven hoofd. Op karakter houdt het een punt vast tegen Atletico Madrid, dat het blauw-zwart eigenlijk alleen voor de rust lastig maakte: 0-0.
  2. tweede helft, minuut 95. De laatste minuut extra tijd is aangebroken. Nog even nagelbijten!
  3. tweede helft, minuut 91. 5 minuten extra tijd.
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Club Brugge, Mats Rits erin, Hans Vanaken eruit
  5. tweede helft, minuut 90. "Het is pompen of verzuipen". Tom Boudeweel, Sporza Radio.
  6. tweede helft, minuut 89. Heet standje voor het doel van Horvath. Correa krijgt een zetje van Amrabat, maar die kreeg vlak daarvoor ook een por. Massa blijft rustig en fluit niet.
  7. tweede helft, minuut 85. Vanaken verliest de bal, maar herovert hem dan sterk en zet meteen de tegenaanval op. Schrijvers ziet Wesley voor het doel lopen, maar Oblak zit er nog knap tussen. Hij botst wel stevig met Godin, die blijft liggen.
  8. tweede helft, minuut 84. Een snelle Brugse omschakeling brengt Vormer in schietpositie, maar wel vanuit buitenspel. Fysiek staat dit Club wel zijn mannetje in de tweede helft.