• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertimmerd Dortmund profiteert optimaal van puntenverlies Atletico

  einde
  02
  1. 32' - Geel - Youri Tielemans
  2. 27' - Geel - Andrea Raggi
  3. 21' - Geel - Radamel Falcao
  4. 15' - Doelpunt - Raphaël Guerreiro (0 - 1)
  1. 90+2' - Verv. Raphaël Guerreiro door Sergio Gómez
  2. 88' - Doelpunt - Raphaël Guerreiro (0 - 2)
  3. 79' - Verv. Maximilian Philipp door Paco Alcácer
  4. 78' - Geel - Sofiane Diop
  5. 78' - Verv. Giulian Biancone door Julien Serrano
  6. 76' - Verv. Mahmoud Dahoud door Marius Wolf
  7. 69' - Verv. Han-Noah Massengo door Khéphren Thuram-Ulien
  8. 68' - Geel - Julian Weigl
  9. 64' - Verv. Radamel Falcao door Moussa Sylla
  10. 49' - Geel - Mahmoud Dahoud
  15'Raphaël Guerreiro0 - 1
  88'Raphaël Guerreiro0 - 2

  Het B-elftal van Borussia Dortmund heeft zonder te schitteren AS Monaco opzijgezet met 2-0. Een weinig overtuigende overwinning die wel de groepswinst oplevert door het puntenverlies van Atletico. Monaco verlaat het Europese toneel met één schamel puntje.

  AS Monaco - Borussia Dortmund in een notendop:

  • Sleutelmoment: Monaco start gretig aan de tweede helft, maar blijft steken in goede bedoelingen.
  • Man van de match: Lucien Favre blijft punten scoren. Dortmund heeft respectievelijk 7 en 9 punten voorsprong op Mönchengladbach en Bayern in de Bundesliga en snoept nu ook de groepswinst af van Atletico met een B-elftal.
  • Opvallend: Monaco eindigt zijn tweede Champions League op rij zonder zege. Het wacht nu al 14 wedstrijden op een overwinning in het kampioenenbal.

  Dortmund slaat toe na studieronde

  Dortmund was al zeker van een ticket voor de achtste finales, Monaco was al uitgeteld in Europa. Coaches Lucien Favre en Thierry Henry hielden hun blik dan ook half gericht op de competitie bij het samenpuzzelen van hun elftal. Favre koos voor 9 andere namen (Witsel bleef thuis), Henry trok de kaart van de jeugd.

   

  Onder het aanhoudende gezang van het meegereisde supporterslegioen nam Dortmund de wedstrijd meteen in handen. Götze was te verrast om de eerste kans binnen het kader te mikken.

   

  Na een kwartier werd het overwicht van de bezoekers wel beloond. Een snelle aanval volstond om het jeugdige Monaco uit verband te spelen, Guerreiro tikte de voorzet van gelegenheidsaanvaller Philipp binnen: 0-1. Diallo liet na om nog te verdubbelen voor de pauze.

   

  Monaco was aanvallend onzichtbaar. Pas op het einde van de eerste helft kwam er wat gevaar, toen de thuisploeg hoger ging jagen. Inzichten die na de pauze misschien nog iets konden opleveren.

  Goede bedoelingen, maar geen goals voor Monaco

  Monaco trok de lijn van het slot van het eerste hoofdstuk door na de rust, Dortmund holde achter de bal aan. Youri Tielemans, een van de weinige lichtpunten bij de Monegasken, demonstreerde dat hij al wat stappen vooruit heeft gezet in de Ligue 1, Glik kopte zijn corner net over.

   

  Maar het bleef te veel bij goede bedoelingen bij Monaco. Het gebrek aan ervaring? De wedstrijd werd in elk geval slordiger, de kansen waren op één hand te tellen.

   

  Pas in het absolute slot kon Dortmund de wedstrijd nog wat kleur geven. Een voorzet van Pulisic bleef hangen, Guerreiro liet de kans op een tweede treffer niet liggen. Een zege zonder glans, maar het levert Dortmund wel de groepswinst op. Monaco verlaat Europa met het schaamrood op de wangen.

  Götze: "We hadden gespeculeerd op een gelijkspel van Atletico"

  • Mario Götze (Dortmund): "De overwinning is verdiend en smaakt nog zoeter met de groepswinst als beloning. We hadden gespeculeerd op een 0-0 voor Atletico. Dit is heel positief."
  • Marcel Schmelzer (Dortmund): "Het was een mooie kans voor veel reservespelers om weer wat wedstrijdritme op te doen. In de tweede helft halen we de voet wat van het gaspedaal en hebben we wat geluk dat we nog een tweede keer scoren."
  • Marwin Hitz (doelman Dortmund): "We wisten dat het mogelijk was dat Atletico naast de zege greep in Brugge, want Club hield ook ons op 0-0. Dit is de perfecte week voor ons.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Het vertimmerde elftal van Dortmund hoefde niet te schitteren voor de zege, Monaco verlaat Europa met één schamel puntje. .
  2. tweede helft, minuut 92. Guerreiro krijgt applaus. Raphaël Guerreiro krijgt terecht applaus voor zijn twee doelpunten. Sergio Gomez heeft nog 3 minuten om zich te tonen aan de meegereisde supporters.
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Borussia Dortmund, Sergio Gómez erin, Raphaël Guerreiro eruit
  4. tweede helft, minuut 90. Dortmund wil zijn zege nog wat meer glans geven en drukt toch nog eens het gaspedaal (lichtjes) in. Krijgt Benaglio wat werk om op te knappen?
  5. tweede helft, minuut 89. Guerreiro verdubbelt . We krijgen dan toch nog wat te zien. Een voorzet van Pulisic blijft hangen in het strafschopgebied, Guerreiro twijfelt niet en mikt in de rechterbovenhoek. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Raphaël Guerreiro van Borussia Dortmund. 0, 2.
  7. tweede helft, minuut 87. De vuisten van Hitz voorkomen een doelpunt van Tielemans. De Rode Duivel is toch een van de weinige lichtpunten bij het jonge Monaco.
  8. tweede helft, minuut 86. Monaco gaat weer jagen en zo gaat Götze in de fout. Het levert een interessante kans op voor Tielemans.
  9. tweede helft, minuut 85. Ondanks een hoopgevende start van Monaco in de tweede helft, werd het toch een saai kijkstuk: amper gevaar, veel slordigheden en geen inspiratie.
  10. tweede helft, minuut 80. Favre wil match doodmaken. Met scherpschutter Paco Alcacer heeft Dortmund de wapens om Monaco monddood te maken. valt het tweede doelpunt dan toch nog?