• home
 • video
 • pas verschenen

  Atletico maakt strijd om groepswinst met Dortmund weer spannend

  einde
  20
  1. 33' - Doelpunt - Saúl (1 - 0)
  2. 31' - Geel - Jadon Sancho
  3. 6' - Geel - Ángel Correa
  1. 90+3' - Geel - Marco Reus
  2. 90+1' - Geel - Manuel Akanji
  3. 81' - Verv. Ángel Correa door Vitolo
  4. 80' - Doelpunt - Antoine Griezmann (2 - 0)
  5. 79' - Verv. Jadon Sancho door Jacob Bruun Larsen
  6. 75' - Verv. Paco Alcácer door Mario Götze
  7. 62' - Verv. Nikola Kalinic door Gelson Martins
  8. 59' - Verv. Christian Pulisic door Raphaël Guerreiro
  33'Saúl1 - 0
  80'Antoine Griezmann2 - 0

  Atletico Madrid heeft revanche genomen voor de pijnlijke 4-0-nederlaag twee weken geleden in Dortmund. Atletico klopte een matig Dortmund met 2-0. In de groep van Club Brugge lijkt duidelijk wie zal doorstoten, maar de strijd om de groepszege ligt weer open.

  Atletico Madrid - Borussia Dortmund in een notendop

  • Sleutelmoment: Dortmund verdiende geen punt, maar als Guerreiro een enorme kans niet over kopte, had het Altetico uit zijn comfortzone kunnen krijgen.
  • Man van de Match: Saul is de verpersoonlijking van Atletico. Werken voor het team vanaf minuut 1 en  efficiënt zijn voor goal.
  • Statistiek: Dortmund liet maar 4 schoten noteren vanavond. Geen enkel was op doel. Offensieve offday. 

  Dortmund heeft een offday, Atletico profiteert

  Dortmund leek Atletico in eigen stadion een koekje van eigen deeg te willen serveren. De Duitsers lieten Atletico het spel maken en hoopten waarschijnlijk op een scherpe tegenprik. Dat plannetje werkte half,  want meer dan halve schietkansen voor Correa kwamen er niet voor Atletico.
   

  Maar in Europa is geen ploeg zo uitgekookt als Atletico. Van het moment dat Dortmund mee begon te voetballen omdat het centrale duo achterin onzeker acteerde, sloeg de ploeg van Simeone toe. 

   

  Witsel, die tot dan een prima match speelde, weigerde een klein foutje op Saul te maken op het middenveld. De Spanjaard zette een aanval op en was na een knappe combinatie ook de afwerker: 1-0. Dortmund was van slag en mocht blij zijn dat Thomas op de lat trapte en de scheidsrechter geen penalty floot vlak voor rust.

   

  In de tweede helft gebeurde nog weinig. Dortmund had meer dan 60 procent balbezit, maar kreeg in de hele match geen enkele bal tussen de palen. De enige grote kans was voor invaller Guerreiro, maar die zag de bal niet goed komen en kopte van dichtbij over.

   

  Atletico wachtte geduldig zijn moment af. Thomas verdiende alle lof bij de counter die tot 2-0 leidde. Hij zette met een verrassend tikje Witsel en een ploegmaat in de wind. Griezmann werkte af: 2-0.

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Marco Reus van Borussia Dortmund tijdens tweede helft, minuut 93
  2. Gele kaart voor Manuel Akanji van Borussia Dortmund tijdens tweede helft, minuut 91
  3. tweede helft, minuut 91. Nog drie extra minuten. Dortmund lijkt een klein slotoffensief in te zetten, maar dat zal veel te laat komen. .
  4. tweede helft, minuut 87. Dortmund moet nog opletten dat het geen 3-0 om de oren krijgt. Niet dat Atletico zo aandringt, maar Bruun Larsen geeft de bal makkelijk weg. Martins begint weer aan een snelle counter, maar zijn pass is onvoldoende goed.
  5. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Atlético Madrid, Vitolo erin, Ángel Correa eruit
  6. tweede helft, minuut 80. Atletico maakt het af. De match is gespeeld na een knappe counter van Atletico. Griezmann knalt overhoeks binnen, maar de meeste lof is voor Thomas die met een verrassende tik twee verdedigers uitschakelt.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Antoine Griezmann van Atlético Madrid. 2, 0.
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Borussia Dortmund, Jacob Bruun Larsen erin, Jadon Sancho eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Laatste wissel Dortmund. Het was niet de avond van Sancho. Bruun Larsen mag nog ruim tien minuten spelen.