• home
 • video
 • pas verschenen

  Dortmund verkoopt Atletico een bolwassing in groep van Club

  1. 45+1' - Geel - Thomas Lemar
  2. 38' - Doelpunt - Axel Witsel (1 - 0)
  3. 35' - Verv. Thomas Delaney door Mahmoud Dahoud
  4. 35' - Geel - Thomas Partey
  5. 13' - Geel - Abdou Diallo
  1. 90+3' - Geel - Dan-Axel Zagadou
  2. 90+3' - Geel - Ángel Correa
  3. 89' - Doelpunt - Raphaël Guerreiro (4 - 0)
  4. 87' - Geel - Diego Costa
  5. 83' - Doelpunt - Jadon Sancho (3 - 0)
  6. 82' - Geel - Filipe Luís
  7. 79' - Verv. Christian Pulisic door Jadon Sancho
  8. 73' - Doelpunt - Raphaël Guerreiro (2 - 0)
  9. 70' - Verv. Saúl door Ángel Correa
  10. 63' - Verv. Jacob Bruun Larsen door Raphaël Guerreiro
  38'Axel Witsel1 - 0
  73'Raphaël Guerreiro2 - 0
  83'Jadon Sancho3 - 0
  89'Raphaël Guerreiro4 - 0

  Borussia Dortmund heeft de topaffiche in groep A gewonnen en is eenzaam groepsleider. Het verschil met Atletico was wel niet zo groot als de score doet vermoeden. Axel Witsel speelde de hele match en was een uitblinker.

  Dortmund - Atletico in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een prachtige krul van Saul spat in de 51e minuut uit elkaar op de kruising. Anders krijgen we een heel andere match.
  • Man van de Match: Het is bijna onmogelijk kiezen tussen Witsel (goal + veel recuperatie) en Hakkimi (2 assists en altijd in beweging).
  • Statistiek: Atletico leed zijn zwaarste nederlaag sinds 2009. Toen verloorhet met 4-0 tegen Chelsea.

  Dortmund is aanvallender en efficiënter

  Dortmund en Atletico keken in de eerste helft een beetje naar hun spiegelbeeld. Beide teams speelden met veel intensiteit, maar hielden ook hun organisatie nauwlettend in de gaten. Kansen waren schaars. Atletico kreeg zelfs geen bal tussen de palen voor rust.

   

  Dortmund nam geleidelijk de bovenhand. De Duitsers toonden meer wil om te scoren en kregen ook de beste kansen. Pulisic trapte een eerste over, maar Witsel beloonde alle inspanningen met de openingsgoal. Hij trapte van net buiten het strafschopgebied en had wat geluk dat zijn schot afweek. Oblak was kansloos.

   

  Na rust toonde Atletico een ander gelaat. De Spanjaarden trokken het initiatief naar zich toe en verhoogden het tempo. Dortmund zag af en had het nodige geluk. Saul kreeg drie kansen. Een trapte hij naast, een werd gepakt door Bürki, maar een had veel beter verdiend dan de kruising waarop het schot uit elkaar spatte. De krul was prachtig.

   

  Atletico moest na 20 minuten wat gas terugnemen en Dortmund kwam weer beter voor de dag. Na een fantastische aanval, die bij de verdedigers begon, scoorde Guerreiro de 2-0.

   

  Atletico raakte gefrustreerd. Zeker toen Sancho de 3-0 maakte, een goal met een buitenspelgeur. De assist kwam net als bij de 2-0 van Hakkimi, samen met Witsel de uitblinker. Filipe Luis bood Guerreiro met een vreselijke pass ook nog de 4-0 aan.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Dortmund verkoopt Atletico een pandoering, maar de 4-0 is wel overdreven. Atletico speelde goed in het begin van de tweede helft, maar scoorde niet en kreeg daarna het deksel drie keer op de neus.
  2. Gele kaart voor Dan-Axel Zagadou van Borussia Dortmund tijdens tweede helft, minuut 93
  3. Gele kaart voor Ángel Correa van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 91. Drie minuten extra tijd. Er komen drie minuten bij, maar voor iedereen mag het gedaan zijn. de teerlingen zijn geworpen.
  5. tweede helft, minuut 89. Guerreiro maakt zijn tweede . Het wordt zelfs nog 4-0. Filipe Luis pakt uit met een pass naar het beeld van zijn match. Slecht! Het lijkt bijna een voorzet voor eigen doel. Guerreiro pikt op en scoort.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Raphaël Guerreiro van Borussia Dortmund. 4, 0.
  7. Gele kaart voor Diego Costa van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 87
  8. tweede helft, minuut 83. Het wordt nog 3-0. Boeken helemaal toe. Invaller Sancho maakt er 3-0 van, maar alle eer is voor Hakimi, die in de 83e minuut nog een sprint trekt om u tegen te zeggen. Aan zijn pass naar Sancho hangt wel een serieuze geur van buitenspel.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Jadon Sancho van Borussia Dortmund. 3, 0.