Ga naar de inhoud
De teleurstelling is groot bij Club.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
13
6
4
1
1
10
2
2
Atlético Madrid
13
6
4
1
1
9
6
3
Club Brugge
6
6
1
2
3
6
5
4
AS Monaco
1
6
0
5
1
2
14
4
AS Monaco
1
6
0
5
1
2
14
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
0
0
0
0
0
0
0
2
Atlético Madrid
0
0
0
0
0
0
0
3
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
4
AS Monaco
0
3
0
3
0
1
8
4
AS Monaco
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
0
0
0
0
0
0
0
2
Atlético Madrid
0
0
0
0
0
0
0
3
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
4
AS Monaco
1
3
0
2
1
1
6
4
AS Monaco
0
0
0
0
0
0
0
Club BruggeBorussia Dortmund
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Danny Makkelie
stadion
Jan Breydelstadion
toeschouwers
25181

Anticlimax: Club Brugge vergeet zichzelf te belonen en slikt late frommelgoal

 wo 19 september 2018 00:49
Club Brugge
einde
0-1
Borussia Dortmund
    1. 56' - Verv. Thibault Vlietinck door Dion Cools
    2. 82' - Verv. Jelle Vossen door Loïs Openda
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 18/09/18 - 21:00

    Club Brugge heeft zijn eerste opdracht in de Champions League zonder punten afgesloten. Club zette zijn voet duidelijk naast die van Borussia Dortmund, maar benutte zijn kansen niet. In de slotfase kreeg de Belgische kampioen ook nog eens het deksel op de neus. 

    Club Brugge - Borussia Dortmund in een notendop:

    • Sleutelmoment: Club Brugge steekt in het slot een hand uit naar de volle buit, maar wordt op de vingers getikt met een onverdiende tegentreffer. "En op het einde winnen de Duitsers", wordt opnieuw een pijnlijke waarheid.
    • Man van de match: De Brugse defensie hield ervaren rotten als Marco Reus en Mario Götze vakkundig uit de wedstrijd. 
    • Opvallend: Na 0 op 18 in de vorige campagne staat Club nu ook nog met lege handen. De volgende uitdaging is een uitstapje naar Atletico Madrid.

    Het journaal laat met o.a. de 0-1-nederlaag van Club tegen Dortmund

    Club Brugge vergeet kansen af te maken voor de pauze

    Cools of Diatta op de rechterflank? Dat leek het twijfelpunt in de Brugse opstelling, maar Leko toverde een grote verrassing uit zijn Champions League-hoed. De 21-jarige Thibault Vlietinck, die ook tegen Lokeren al indruk had gemaakt, stond tegen Borussia Dortmund in de basis.

     

    Bijna meteen mochten de goede Brugse intenties in de prullenmand, want Mitrovic liet zich in de openingsminuut op een foutje betrappen. Letica bracht redding. Gelukkig was die fase geen weerspiegeling van de start van Club: de thuisploeg stopte zich niet weg en verraste Dortmund met veel druk en aanvalslust.

     

    Club Brugge mocht meer dan een aardig woordje meepraten in de eerste helft. Danjuma mikte de eerste kans over, Vossen kopte een voorzet van Vlietinck naast. Met een kwartwedstrijd in de benen nam de Brugse druk nog meer toe. Een plaatsbal van Wesley was een goede test voor Bürki, Vormer schoof de rebound voorlangs.

     

    Dortmund kon er bitter weinig tegenover zetten. Witsel probeerde diep vanaf het middenveld wel te sturen, maar Reus verdronk op een Brugs eiland. Dan kwam Denswil een pak dichter bij het openingsdoelpunt. Zijn schicht ging maar net naast de kooi van Bürki. Club mocht zich naar de haren grijpen dat het zijn kansen niet had benut voor de pauze.

    Stefano Denswil.
    Denswil mikt net naast.

    Ongelukkige treffer nekt Brugge in slotfase

    Dortmund-coach Favre had zijn pionnen tijdens de pauze herschikt, met succes. De bezoekers monopoliseerden de bal, al kwam daar niet veel gevaar uit voort. Club Brugge legde zich dan maar toe op tegenprikken: Vanaken mikte op Schmelzer.

     

    De Brugse linies werden tegen elkaar gepropt op de rand van het strafschopgebied, het Duitse middenveld mocht hoger postvatten. Zeker met invallers Pulisic en Kagawa kwam Dortmund zo nadrukkelijker op de poort bonken.

     

    Leko hoorde de alarmbellen afgaan en joeg zijn troepen weer naar het front. Invaller Openda kon met zijn eerste baltoets Brugge de volle buit schenken, maar Bürki dekte zijn korte hoek goed af. "We zijn tevreden met een gelijkspel", had manager Vincent Mannaert gezegd, maar de spelers voelden plots dat er meer mogelijk was.

     

    Maar zoals het cliché het wilt, valt het doelpunt dan aan de overzijde. En hoe?! Pulisic en Mitrovic trapten gelijktijdig op de bal en zo caprioleerde het leer ongelukkig over doelman Letica. Meer geluk dan kunde, maar wel een ijskoude douche voor Brugge, dat lang zicht had op een eerste punt in het kampioenenbal.

    Karlo Letica
    Club-doelman Letica grabbelt naast het de bal.

    Fase per fase

    90+4'

    Einde

    Club Brugge heeft geen gezichtsverlies geleden in zijn eerste Champions League-duel, maar blijft onverdiend met lege handen achter. Een gelukstreffer van Pulisic bezegelt het Brugse lot.
    90+4' tweede helft
    90+3'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    90+2'
    Club krijgt met een corner nog een laatste kans, niemand kan de bal in een chaotische fase in doel werken. Dortmund countert, maar Vormer houdt Kagawa van een kans.
    90+1'
    Kagawa speelt nog even met de bal, terwijl de scheidsrechter al meerdere keren had gefloten. Een gele kaart voor de hardhorige Japanner.
    90+1'

    3 - extra time

    Er komen 3 minuten extra tijd bij.
    88'
    De vermoeidheid begint te spelen bij Brugge. Poulain levert de bal domweg in bij Reus. Kan de thuisploeg de rug nog rechten?
    88'

    De teleurstelling is uiteraard groot bij Club

    87'
    Club Brugge leek lang aanspraak te maken op een punt, of zelfs meer. Maar één ongelukkig moment later staat Brugge met lege handen.
    87'

    Pulisic kan met een gelukje de 0-1 scoren

    87'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    86'

    Wat een ongelukkig tegendoelpunt

    Meer geluk dan kunde, maar Pulisic dompelt Brugge onder in rouw. Mitrovic duwt de bal tegen de voet van de invaller aan en de bal caprioleert in doel. Een ijskoude douche.
    85'
    Brugge was er dicht bij en voelt dat er nog iets mogelijk is in de slotfase. Er staan nog 6 minuten en extra tijd op de klok.
    83'

    Openda laat het liggen

    Club Brugge maakt aanspraak op de openingstreffer. Openda krijgt bij zijn eerste baltoets een kans, maar duwt de bal met zijn tip tegen Bürki. In de herneming trapt hij over.
    82'

    Openda laatste troef

    Leko gooit zijn laatste troef tussen de lijnen. Jelle Vossen heeft zich uit de naad gewerkt, Openda komt hem vervangen.
    82'
    wissel
    82'
    De verdediging van Dortmund twijfelt even en daar kun Brugge ei zo na van profiteren. De wedstrijd kan nog elke kant uit.
    80'

    Vormer probeert Kagawa van de bal te zetten