• home
 • video
 • pas verschenen

  Anticlimax: Club Brugge vergeet zichzelf te belonen en slikt late frommelgoal

  einde
  01
  1. 19' - Geel - Julian Weigl
  1. 90' - Geel - Shinji Kagawa
  2. 85' - Doelpunt - Christian Pulisic (0 - 1)
  3. 84' - Verv. Julian Weigl door Mahmoud Dahoud
  4. 82' - Verv. Jelle Vossen door Loïs Openda
  5. 76' - Verv. Arnaut Danjuma Groeneveld door Dennis
  6. 69' - Verv. Jadon Sancho door Christian Pulisic
  7. 62' - Verv. Mario Götze door Shinji Kagawa
  8. 56' - Verv. Thibault Vlietinck door Dion Cools
  85'Christian Pulisic0 - 1

  Club Brugge heeft zijn eerste opdracht in de Champions League zonder punten afgesloten. Club zette zijn voet duidelijk naast die van Borussia Dortmund, maar benutte zijn kansen niet. In de slotfase kreeg de Belgische kampioen ook nog eens het deksel op de neus. 

  Club Brugge - Borussia Dortmund in een notendop:

  • Sleutelmoment: Club Brugge steekt in het slot een hand uit naar de volle buit, maar wordt op de vingers getikt met een onverdiende tegentreffer. "En op het einde winnen de Duitsers", wordt opnieuw een pijnlijke waarheid.
  • Man van de match: De Brugse defensie hield ervaren rotten als Marco Reus en Mario Götze vakkundig uit de wedstrijd. 
  • Opvallend: Na 0 op 18 in de vorige campagne staat Club nu ook nog met lege handen. De volgende uitdaging is een uitstapje naar Atletico Madrid.

  Het journaal laat met o.a. de 0-1-nederlaag van Club tegen Dortmund

  Club Brugge vergeet kansen af te maken voor de pauze

  Cools of Diatta op de rechterflank? Dat leek het twijfelpunt in de Brugse opstelling, maar Leko toverde een grote verrassing uit zijn Champions League-hoed. De 21-jarige Thibault Vlietinck, die ook tegen Lokeren al indruk had gemaakt, stond tegen Borussia Dortmund in de basis.

   

  Bijna meteen mochten de goede Brugse intenties in de prullenmand, want Mitrovic liet zich in de openingsminuut op een foutje betrappen. Letica bracht redding. Gelukkig was die fase geen weerspiegeling van de start van Club: de thuisploeg stopte zich niet weg en verraste Dortmund met veel druk en aanvalslust.

   

  Club Brugge mocht meer dan een aardig woordje meepraten in de eerste helft. Danjuma mikte de eerste kans over, Vossen kopte een voorzet van Vlietinck naast. Met een kwartwedstrijd in de benen nam de Brugse druk nog meer toe. Een plaatsbal van Wesley was een goede test voor Bürki, Vormer schoof de rebound voorlangs.

   

  Dortmund kon er bitter weinig tegenover zetten. Witsel probeerde diep vanaf het middenveld wel te sturen, maar Reus verdronk op een Brugs eiland. Dan kwam Denswil een pak dichter bij het openingsdoelpunt. Zijn schicht ging maar net naast de kooi van Bürki. Club mocht zich naar de haren grijpen dat het zijn kansen niet had benut voor de pauze.

  Stefano Denswil.

  Denswil mikt net naast.

  Ongelukkige treffer nekt Brugge in slotfase

  Dortmund-coach Favre had zijn pionnen tijdens de pauze herschikt, met succes. De bezoekers monopoliseerden de bal, al kwam daar niet veel gevaar uit voort. Club Brugge legde zich dan maar toe op tegenprikken: Vanaken mikte op Schmelzer.

   

  De Brugse linies werden tegen elkaar gepropt op de rand van het strafschopgebied, het Duitse middenveld mocht hoger postvatten. Zeker met invallers Pulisic en Kagawa kwam Dortmund zo nadrukkelijker op de poort bonken.

   

  Leko hoorde de alarmbellen afgaan en joeg zijn troepen weer naar het front. Invaller Openda kon met zijn eerste baltoets Brugge de volle buit schenken, maar Bürki dekte zijn korte hoek goed af. "We zijn tevreden met een gelijkspel", had manager Vincent Mannaert gezegd, maar de spelers voelden plots dat er meer mogelijk was.

   

  Maar zoals het cliché het wilt, valt het doelpunt dan aan de overzijde. En hoe?! Pulisic en Mitrovic trapten gelijktijdig op de bal en zo caprioleerde het leer ongelukkig over doelman Letica. Meer geluk dan kunde, maar wel een ijskoude douche voor Brugge, dat lang zicht had op een eerste punt in het kampioenenbal.

  Karlo Letica

  Club-doelman Letica grabbelt naast het de bal.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Club Brugge heeft geen gezichtsverlies geleden in zijn eerste Champions League-duel, maar blijft onverdiend met lege handen achter. Een gelukstreffer van Pulisic bezegelt het Brugse lot.
  2. tweede helft, minuut 92. Club krijgt met een corner nog een laatste kans, niemand kan de bal in een chaotische fase in doel werken. Dortmund countert, maar Vormer houdt Kagawa van een kans.
  3. tweede helft, minuut 91. Kagawa speelt nog even met de bal, terwijl de scheidsrechter al meerdere keren had gefloten. Een gele kaart voor de hardhorige Japanner.
  4. Gele kaart voor Shinji Kagawa van Borussia Dortmund tijdens tweede helft, minuut 90
  5. tweede helft, minuut 88. De vermoeidheid begint te spelen bij Brugge. Poulain levert de bal domweg in bij Reus. Kan de thuisploeg de rug nog rechten?
  6. De teleurstelling is uiteraard groot bij Club. tweede helft, minuut 88.
  7. tweede helft, minuut 87. Club Brugge leek lang aanspraak te maken op een punt, of zelfs meer. Maar één ongelukkig moment later staat Brugge met lege handen.
  8. Pulisic kan met een gelukje de 0-1 scoren. tweede helft, minuut 87.