Ga naar de inhoud
Bale
Real wint Champions League na reuzenblunders Karius en wereldgoal Bale.

Real wint Champions League na megablunders Karius en wereldgoal Bale

 zo 27 mei 2018 00:38
  1. 31' - Verv. Mohamed Salah door Adam Lallana
  2. 36' - Verv. Dani Carvajal door Nacho
  1. 61' - Verv. Isco door Gareth Bale
  2. 83' - Verv. James Milner door Emre Can
  3. 83' - Doelpunt - Gareth Bale (3 - 1)
  4. 89' - Verv. Karim Benzema door Marco Asensio
UEFA Champions League - speeldag 1 - 26/05/18 - 20:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
83'
Gareth Bale
83'
Gareth Bale
3 - 1

ZA 26/05/2018 - 22:38

Real Madrid heeft voor de 4e keer in 5 jaar de Champions League gewonnen. Liverpool-doelman Karius en Real-spits Bale vertolkten een sleutelrol in een finale vol peper en zout.

De finale van de Champions League in een notendop

  • Sleutelmoment: Liverpool liep over Real Madrid in het eerste halfuur, tot topschutter Mo Salah geblesseerd uitviel. Adam Lallana, met amper 16 speelminuten op zijn teller, kon het gemis niet goedmaken.
  • Man van de match: Invaller Gareth Bale gooide de finale helemaal om met twee doelpunten, waarvan ééntje alvast een Puskas award verdient.
  • Schlemiel van de wedstrijd: Loris Karius, die Simon Mignolet op de bank hield, blunderde erop los, goed voor twee tegentreffers van Real.
  • Opvallend: De Koninklijke mag zich de koning van de Champions League noemen. Het wint voor de achtste keer de Beker met de Grote Oren, de vierde in vijf jaar.

Blitzstart van Liverpool

Wie kon Real Madrid van de troon stoten in het Kampioenenbal? Liverpool nam de handschoen op en begon furieus aan de finale. Het pijlsnelle trio Salah-Mané-Firmino kleurde de openingsminuten, zonder grote kansen bijeen te sprokkelen.

 

Real Madrid, normaal gericht op dominantie en balbezit met zijn ruit op het middenveld, kwam niet prominent in het stuk voor. De Koninklijke had moeite met de beweeglijke flanken en moest zich tevreden stellen met een scherp schot van Ronaldo na een kwart wedstrijd.

 

Dan kwam Liverpool een pak dichter bij het openingsdoelpunt. De poging van Firmino werd nog afgeblokt, de streep van de jonge Alexander-Arnold was een stevige uitdaging voor Navas.

Drama: Mo Salah en Carvajal geblesseerd

Het geanimeerde begin van de finale kreeg na een halfuur een bittere toets. Sergio Ramos trok topschutter Mo Salah tegen de vlakte, de Egyptenaar moest geblesseerd en in tranen het strijdtoneel verlaten. Een aderlating voor Liverpool.

 

En Kiev transformeerde in een tranendal, want ook Carvajal liep een (hamstring?)blessure op. Toch moest Liverpool wat langer bekomen van de Egyptische klap. Real Madrid trok het laken naar zich toe.

 

Benzema wou het momentum ook gebruiken voor een doelpunt, maar daar stak de lijnrechter een vlagje tussen. Een terechte beslissing en 0-0 bij de pauze.

Karius blundert, Mané laat Liverpool herademen

Kon Liverpool het ook zonder Mo Salah nog afmaken? Hoe hard Klopp tijdens de rust ook probeerde om het in te peperen, Liverpool verscheen niet met dezelfde overtuiging aan de aftrap na de pauze. 

 

Real Madrid deelde de lakens uit en zag dat ook bijna vertaald op het scorebord. Isco knalde op de lat. Liverpool-doelman Karius besloot dan maar een handje te helpen. Benzema hoefde maar een voetje uit te steken om de nonchalante uitgooi van de Duitser in doel te duwen. Zijn eenvoudigste goal uit zijn carrière.

 

Liverpool leek klaar voor de slachting, maar Mané nam de taken van Salah met verve over. De Senegalees troefde Marcelo af en kon zo de kopbal van Lovren voorbij Navas werken. Liverpool herademde: 1-1.

Bale excelleert, Karius blundert opnieuw

Maar de doldwaze finale kreeg nog een knotsgek slotakkoord. Wie nog durfde te twijfelen aan de tactische inzichten van Zidane: met een gouden wissel - Bale voor Isco - deed hij de finale kantelen.

 

Na amper drie baltoetsen sloeg Bale iedereen met verstomming in Kiev. Met een fenomenale omhaal zette hij Real Madrid opnieuw op weg naar glorie in het Kampioenenbal. Nu hoefde Karius zich niet te verontschuldigen, een wereldgoal!

 

Liverpool mocht een tweede keer op zoek naar de gelijkmaker. Mané kwam dicht, maar zag zijn streep op de paal stranden. Real Madrid plantte zijn ruit op het middenveld stevig neer en controleerde. 

 

De score leek niet meer te veranderen, tot Karius nog eens aan het blunderen sloeg. Het afstandsschot van Bale mocht nooit een probleem vormen, maar de Duitser had zeep aan zijn handschoenen. Een derde zege op rij voor Real Madrid in de Champions League, met in de voetnoot een oneervolle vermelding voor Karius.

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
89'
83'
wissel
61'
wissel
46' tweede helft
45+4' eerste helft
45'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
36'
wissel
31'
1' eerste helft