Engeland zonder tegengoal (maar ook zonder veel glans) naar groepswinst

  1. 12' - Doelpunt - Raheem Sterling (0 - 1)
  1. 84' - Verv. Tomáš Holeš door Matej Vydra
  2. 84' - Verv. Bukayo Saka door Jadon Sancho
  3. 79' - Verv. John Stones door Tyrone Mings
  4. 75' - Verv. Patrik Schick door Tomáš Pekhart
  5. 68' - Verv. Jack Grealish door Jude Bellingham
  6. 67' - Verv. Raheem Sterling door Marcus Rashford
  7. 64' - Verv. Lukáš Masopust door Adam Hlozek
  8. 64' - Verv. Vladimír Darida door Alex Král
  9. 61' - Geel - Jan Boril

  Engeland heeft op spaarmodus Tsjechië verslagen met 1-0. Hierdoor pakt het de groepswinst in poule D. Tsjechië tuimelt door de winst van Kroatië in de andere match in de groep naar de 3e plaats.

  Tsjechië - Engeland in een notendop:

  • Sleutelmoment: Dat had na 2 minuten al kunnen vallen, maar Sterlings lobje trof de paal. Zo'n 10 minuten later opende hij de score wel, zowaar met een kopbal.

  • Man van de match: Jack Grealish kreeg dankzij de quarantaine van Mason Mount zijn eerste basisplaats op dit tornooi. De middenvelder van Aston Villa dikte zijn YouTube-compilatie van knappe acties nog wat aan en leverde ook een knappe assist af.

  • Opvallend: De laatste keer dat Engeland de groepsfase van een groot tornooi overleefde zonder tegendoelpunten, is al geleden van 1966. Op dat WK speelde het ook zijn 3 groepsduels op Wembley en... werd het wereldkampioen. Een voorbode voor wat nog komen gaat?

  Samenvatting van Tsjechië - Engeland (0-1)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Storm Sterling slaat al snel toe in Wembley

  Engeland en Tsjechië telden elk 4 punten en dus mochten ze onderling uitmaken wie groepswinnaar zou worden. Engeland deed dat zonder Mount na een risicocontact en Foden, maar wel met Grealish en de terugkerende Maguire in de basis. De Tsjechen rekenden op de doelpunten van Patrik Schick, die 3 keer scoorde in de eerste 2 duels.

   

  In eigen huis liet Engeland er geen gras over groeien, met Raheem Sterling op kop. Na enkele minuten zag Sterling zijn lobje tegen de paal eindigen, maar niet veel later stond hij aan de tweede paal op de goeie plek om de 0-1 in doel te koppen.

   

  Daarna was het aan de doelmannen op zich te onderscheiden. Vaclik had een erg stevige hand nodig om het schot van Kane af te weren. Aan de overkant pakte collega Pickford uit met een zweefduik om de pegel van Holes in hoekschop te duwen.

   

  De Tsjechen bleven met enige voorzichtigheid zoeken naar de gelijkmaker, maar Soucek kende niet zijn meest efficiënte aanval. Eerste kreeg hij de bal niet door een bos van Engelse benen gegidst en even later kreeg hij een rebound niet tussen de palen gemikt. Doelman Pickford stond in elk geval aan de grond genageld.

  Sterling kopt voorzet van Grealish in doel

  De tweede helft is de stilte na de storm

  Zo onderhoudend de eerste helft was, zo slaapverwekkend was de tweede. Engeland had wel de luxe om Rashford, Bellingham en Sancho tussen de lijnen te brengen. In theorie invallers om van te watertanden, maar op het veld konden ook zij de match geen nieuw leven inblazen.

   

  Van 10 doelpogingen voor de rust ging het naar 2 na de pauze. Daarvoor was het zelfs wachten tot in de laatste 10 minuten. Die schoten van Pekhart en Kral waren eerder wanhoopspogingen dan uitgespeelde kansen en dus was het lang aftellen naar het laatste fluitsignaal.

   

  Dat zal Engeland worst wezen, want het stoot als groepswinnaar door naar de 1/8e finales. Daarin mag het opnieuw in Wembley spelen. Door de zege van de Kroaten in Schotland tuimelt Tsjechië zelfs nog van 1 naar 3, maar zij wisten op voorhand al dat ze zelfs dan als een van de beste derdes zouden doorstoten. 

  Frommelgoal van Henderson afgekeurd

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Engeland stoot door als groepswinnaar! Na een draak van een tweede helft kroont Engeland zich tot groepswinnaar. Daardoor mag het ook in de volgende ronde in het eigen Wembley spelen, al kent het zijn tegenstander morgen pas. Tsjechië tuimelt nog van 1 naar 3, maar stoot ook door als een van de beste derdes. .
  3. tweede helft, minuut 92. Kral probeert het nog met een wanhoopspoging, maar ook die zoeft naar een van de hogere regionen van Wembley. .
  4. Drie minuten extra. Maar of die veel verandering gaan brengen, is nog maar de vraag. . tweede helft, minuut 88.
  5. tweede helft, minuut 87. Frommelgoal van Henderson afgekeurd.

   Frommelgoal van Henderson afgekeurd

  6. Henderson scoort, maar wordt teruggevlagd. Bellingham snoept Sevcik de bal af en tikt hem naar Henderson, die de 0-2 van dichtbij tegen de netten prikt, maar de vlag gaat meteen de lucht in. Zo moet Henderson nog wat langer wachten voor zijn eerste treffer voor de nationale ploeg. . tweede helft, minuut 86.
  7. tweede helft, minuut 85.
  8. tweede helft, minuut 84. Schotje van Pekhart hobbelt naast.

   Schotje van Pekhart hobbelt naast

  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Tsjechië, Matej Vydra erin, Tomáš Holeš eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Engeland, Jadon Sancho erin, Bukayo Saka eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Zowaar een doelpoging! De pass van Soucek was niet voor Pekhart bedoeld, maar dat kan hem niet deren. De vervanger van Schick draait en trapt, maar Pickford ziet de bal ruim een meter naast zijn kooi verdwijnen. .
  12. tweede helft, minuut 80. Het is gewoon bagger in de tweede helft. Geen enkele doelpoging en de heren zijn 35 minuten aan het voetballen. Filip Joos.
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Engeland, Tyrone Mings erin, John Stones eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Tsjechië zakt zowaar naar plek 3. De Kroaten hebben er een derde gemaakt tegen de Schotten, wat in Engeland op gejuich onthaald wordt. Daardoor zakt Tsjechië wel naar plek 3. Maar niet getreurd, want zelfs dan stoten ze nog door. .
  15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Tsjechië, Tomáš Pekhart erin, Patrik Schick eruit
  16. tweede helft, minuut 75. De tweede helft is een schim van de eerste, die wél kon bekoren. Voorlopig kregen we na de rust allesbehalve onderhoudend voetbal te zien. .
  17. tweede helft, minuut 74. De Engelsen krijgen een hoekschop nadat Holes de bal over de achterlijn tikt voor Bellingham kan aanleggen.  .
  18. tweede helft, minuut 70. De net ingevallen Jude Bellingham gaat goed storen bij Kral en geeft niet af, waardoor die onder druk een simpele pass zomaar over de zijlijn trapt. .
  19. tweede helft, minuut 68.