Magistrale Modric loodst Kroatië naar 1/8e finales met wondergoal en assist

  1. 42' - Doelpunt - Callum McGregor (1 - 1)
  2. 34' - Geel - Scott McKenna
  3. 33' - Verv. Grant Hanley door Scott McKenna
  4. 26' - Geel - Dejan Lovren
  5. 17' - Doelpunt - Nikola Vlašic (1 - 0)
  1. 84' - Verv. Stephen O'Donnell door Nathan Patterson
  2. 84' - Verv. Ché Adams door Kevin Nisbet
  3. 81' - Verv. Ivan Perišic door Ante Rebic
  4. 77' - Doelpunt - Ivan Perišic (3 - 1)
  5. 76' - Verv. Nikola Vlašic door Luka Ivanušec
  6. 71' - Verv. Joško Gvardiol door Borna Barišic
  7. 70' - Verv. Bruno Petkovic door Andrej Kramaric
  8. 70' - Verv. Stuart Armstrong door Ryan Fraser
  9. 62' - Doelpunt - Luka Modric (2 - 1)
  17'goalNikola Vlašic1 - 0
  42'goalCallum McGregor1 - 1
  62'goalLuka Modric2 - 1
  77'goalIvan Perišic3 - 1

  Een diepe buiging voor Luka Modric. De metronoom trapte Kroatië met een verbluffend schot - in één tijd met buitenkantje rechts - naar de 1/8e finales. Hét cruciale moment in de 3-1-zege tegen Schotland, dat uitgeschakeld is.

  Kroatië - Schotland in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met nog een halfuur op de klok maakt zowel Schotland als Kroatië nog kans op de 1/8e finales. Maar dan acht Luka Modric zijn moment gekomen. Met een fantastische trap, buitenkant voet, knalt hij de Kroaten naar een 2-1-voorsprong én de volgende ronde.

  • Man van de match: De carrière van Modric bij de nationale ploeg krijgt nog minstens één verlengstuk en daar heeft de klasbak van Real Madrid zelf voor gezorgd. Zijn wereldgoal was fabelachtig mooi en daar deed hij nog eens een assist voor de 3-1 van Perisic bovenop.

  • Opvallend: Schotland stond na ruim 23 jaar eindelijk nog eens op een groot toernooi, maar opnieuw raakte het niet voorbij de groepsfase. Een jammerlijke traditie voor de Schotten, want in 11 deelnames aan grote toernooien (3 EK’s en 8 WK’s) raakten ze nog nooit in de knock-outfase.

  Samenvatting van Kroatië - Schotland (3-1)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  McGregor doet de Schotse hoop oplaaien

  Winnen of de koffers pakken. De opdracht kon moeilijk duidelijker zijn voor Kroatië én Schotland. Enkel met een driepunter maakten beide ploegen nog kans op de 1/8e finales. Schotland leek niet van plan om bij zijn derde EK-deelname wéér in de groepsfase te stranden en begon bijzonder fel.

  De Kroaten kwamen na amper 5 minuten goed weg toen Adams een fractie te laat was om een voorzet van McGinn in doel te tikken. Maar al bij al konden de Schotten te weinig echt doelgevaar creëren en na ruim een kwartier kregen ze het deksel op de neus. Perisic kopte een voorzet van Juranovic terug naar Vlasic en die nam Marshall met een welgemikte lage knal te grazen.

   

  De tegengoal nam de wind uit de Schotse zeilen, terwijl de Kroaten plots met vertrouwen speelden. Een afstandsschot van Modric ging maar net over doel. Rond het halfuur kon Schotland dan toch nog eens dreigen. De Kroaten kregen het even warm, maar het schot van McGinn was uiteindelijk te slap om Livakovic in de problemen te brengen.

   

  De Kroaten hadden alles netjes onder controle, of zo leek het toch. Kort voor de rust werkte Vida de bal slecht weg, pardoes in de voeten van McGregor. Met een lage knal in de hoek liet die Hampden Park ontploffen. Hun eerste goal op dit EK deed de hoop plots weer oplaaien bij de Schotten.

  Kroaten en Schotten houden elkaar in evenwicht:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Klasse van Modric komt bovendrijven

  Geen felle start van Schotland in de 2e helft, dit keer schoot Kroatië het best uit de startblokken. Vlasic schotelde al na 5 minuten een uitgelezen kans op de 2-1 voor aan Gvardiol, maar die wrong ze de nek om met een slechte balaanname en zo kon Marshall ingrijpen.

   

  Op het uur kregen ook de Schotten een enorme kans, die letterlijk uit de lucht kwam vallen. McGinn had de 2-2 aan zijn voet op een voorzet Armstrong. Aan zijn rechtervoet dan, want hij koos voor zijn linker en verlengde de bal zo naast het doel.

   

  Een gemiste kans voor de Schotten die hen meteen daarna zuur opbrak toen Modric zijn duivels ontbond. Met een heerlijke trap buitenkant voet liet hij Marshall kansloos achter en zette hij de Kroaten weer op koers voor de 1/8e finales. Een pracht van een goal, tegen zoveel klasse is geen enkele ploeg bestand.

   

  Met nog ruim 10 minuten te gaan mochten de boeken helemaal toe voor Schotland. Perisic troefde Tierney aan de 1e paal af op een hoekschop van Modric en kopte zijn 2e EK-treffer voorbij Marshall. Einde verhaal voor Schotland, vicewereldkampioen Kroatië mag nog een nieuw hoofdstuk schrijven.

  Prachtgoal van Modric, en Perisic doet de boeken dicht

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Slecht nieuws voor de Rode Duivels

  De zege van de vicewereldkampioen is overigens wel slecht nieuws voor de Rode Duivels. Want daardoor stijgt de kans dat België een tegenstander uit de zware groep F (met Portugal, Frankrijk en Duitsland) tegenkomt in de 1/8e finales.

  "Gevaar voor elke ploeg als we zo spelen"

  • Luka Modric (Kroatië): “Deze goal betekent veel voor mij, maar de manier waarop we gespeeld hebben is me meer waard. Ik ben blij dat mijn doelpunt geholpen heeft, al is het belangrijkste dat we gewonnen hebben. Na deze prestatie hadden we zelfs bij een nederlaag met opgeheven hoofd het veld kunnen verlaten. We zijn tevreden met onze wedstrijd en kwalificatie voor de volgende ronde. Na onze twee eerste duels waren we niet tevreden, we wisten dat we beter konden. Als we spelen als vandaag vormen we een gevaar voor elke ploeg.”

  • John McGinn (Schotland): “Ik ben er kapot van dat we niet doorstoten. Maar ik ben ook bijzonder trots op onze prestatie. We botsten gewoon op een uitstekend team met veel ervaring."

  • Callum McGregor (Schotland): “De jongens zijn er kapot van. Ze hebben alles gegeven, de supporters waren ook fantastisch. Kroatië had uiteindelijk gewoon meer kwaliteit.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Gebalde vuisten bij Luka Modric. Met een heerlijke goal schiet hij Kroatië naar de 1/8e finales. Schotland lijdt een 3-1-nederlaag en is uitgeschakeld. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Toch nog een kans voor de Schotten. De mogelijk laatste actie komt van McKenna. Hij kan van dichtbij koppen, maar mikt naast. .
  4. tweede helft, minuut 89. Kroatië op de 2e plaats. Kroatië is op dit moment zelfs tweede in de groep. Tenzij Schotland alsnog een doelpunt kan maken. Engeland leidt nog steeds tegen Tsjechië en is dus virtueel groepswinnaar. .
  5. tweede helft, minuut 87. Adams duikt opnieuw gevaarlijk op voor doel.

   Adams duikt opnieuw gevaarlijk op voor doel

  6. tweede helft, minuut 84. Het geloof is weg bij de Schotten, voor de derde keer zal hun EK-avontuur eindigen in de groepsfase. Vicewereldkampioen Kroatië krijgt nog een kans om het blazoen wat op te poetsen na toch wel matige prestaties in deze poule. .
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Schotland, Nathan Patterson erin, Stephen O'Donnell eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Schotland, Kevin Nisbet erin, Ché Adams eruit
  9. Adams botst op Livakovic. De Schotten willen er toch nog wat van maken. Fraser zet zich alweer goed door, maar zijn schot wordt afgeblokt. De bal komt zo uiteindelijk wel bij Adams, maar vanuit een scherpe hoek krijgt die de bal niet voorbij Livakovic. . tweede helft, minuut 81.
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Kroatië, Ante Rebic erin, Ivan Perišic eruit
  11. tweede helft, minuut 80. Boeken toe voor Schotland! Perisic kopt de 3-1 in doel.

   Boeken toe voor Schotland! Perisic kopt de 3-1 in doel

  12. tweede helft, minuut 78. Perisic kegelt Schotland uit het EK. Boeken toe voor Schotland! Perisic troeft Tierney af aan de eerste paal op een hoekschop van Modric en kopt zijn tweede EK-treffer voorbij de kansloze Marshall. Dit geeft Kroatië niet meer weg. .
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Ivan Perišic van Kroatië. 3, 1.
  14. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Kroatië, Luka Ivanušec erin, Nikola Vlašic eruit
  15. tweede helft, minuut 75. Schotland gaat op zoek naar de gelijkmaker.

   Schotland gaat op zoek naar de gelijkmaker

  16. tweede helft, minuut 74. Vizier Fraser nog niet op punt. De tijd begint stilaan te dringen voor Schotland. Fraser kan zich een eerste keer in de kijker werken, maar het schot van de invaller gaat hoog over. .
  17. tweede helft, minuut 72.
  18. tweede helft, minuut 71. Gvardiol moet noodgedwongen naar de kant en wordt vervangen door Barisic. Intussen is bij Kroatië ook Kramaric in de ploeg gekomen voor Petkovic. Bij Schotland is Armstrong naar de kant gegaan voor Fraser. .
  19. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Kroatië, Borna Barišic erin, Joško Gvardiol eruit