Oekraïne speelt met zijn geluk tegen Noord-Macedonië, maar wint wel

  1. 43' - Geel - Mykola Shaparenko
  2. 34' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (2 - 0)
  3. 29' - Doelpunt - Andriy Yarmolenko (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Ruslan Malinovskiy door Eduard Sobol
  2. 86' - Verv. Darko Velkovski door Ivan Trickovski
  3. 85' - Verv. Arijan Ademi door Kire Ristevski
  4. 84' - Gemiste strafschop - Ruslan Malinovskiy
  5. 83' - Geel - Daniel Avramovski
  6. 78' - Verv. Mykola Shaparenko door Serhiy Sydorchuk
  7. 77' - Verv. Enis Bardhi door Daniel Avramovski
  8. 70' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Artem Besyedin
  9. 70' - Verv. Andriy Yarmolenko door Viktor Tsyhankov
  10. 59' - Geel - Darko Velkovski
  11. 57' - Doelpunt - Ezgjan Alioski (2 - 1)
  12. 57' - Gemiste strafschop - Ezgjan Alioski

  Oekraïne heeft zijn kansen op kwalificatie voor de volgende ronde gaaf gehouden door "kleine broertje" Noord-Macedonië met het kleinste verschil te verslaan. De "Belgen" van Oekraïne speelden een hoofdrol: Jaremtsjoek met zijn 2e goel van dit EK, Malinovski met een gemiste penalty.

  Oekraïne - Noord-Macedonië in een notendop:

  • Sleutelmoment: Oekraïne legt in de eerste helft de basis voor de verdiende overwinning met 2 goals in amper 5 minuten. Jarmolenko opent de score en Jaremtsjoek volgt niet veel later zijn voorbeeld. De marge blijft uiteindelijk net ruim genoeg om de drie punten te pakken.

  • Man van de match: Andrej Jarmolenko was vooral in de eerste helft een gesel voor Noord-Macedonië. Hij pikte net als tegen Nederland zijn goaltje mee en gaf ook de assist voor de tweede EK-goal van Jaremtsjoek.

  • Opvallend: Penalty’s op dit EK, het is voorlopig geen onverdeeld succes. Vijf strafschoppen werden er al genomen, maar enkel Ronaldo kon zijn penalty ook rechtstreeks omzetten. Bale, Hojberg, Alioski en Malinovski slaagden daar niet in.

  • Opvallend (bis): Jarmolenko en Jaremtsjoek troffen elk 1 keer raak tegen Nederland en herhaalden vandaag dat kunstje tegen Noord-Macedonië. Geen enkel duo kreeg dat eerder voor elkaar op een EK.

  Samenvatting van Oekraïne - Noord-Macedonië (2-1)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Jarmolenko en Jaremtsjoek zetten overwicht om

  Zowel Oekraïne als Noord-Macedonië gingen de boot in op de eerste speeldag en konden zich dus geen nieuw puntenverlies veroorloven. Vooral Oekraïne had dat goed begrepen en trok ten aanval. Dimitrievski moest meteen aan de bak op een gevaarlijke voorzet van Malinovski en stond ook pal op een schot van de ex-Genk-speler.

  Nog voor het kwartier werd Jaremtsjoek alleen op doel afgestuurd, maar hij vergat voor eigen succes te gaan en verknoeide zo een reuzenkans. Noord-Macedonië zag sterretjes en kon enkel antwoorden met een mislukt schot van Elmas.

   

  Op het halfuur stuurde Malinovski Jarmolenko de zestien in, maar Dimitrievski hield Noord-Macedonië nog maar eens overeind. De vraag was niet of de goal zou vallen, wel wanneer. Meteen erna, zo bleek. Karavajev devieerde een hoekschop aan de eerste paal en aan de tweede paal kon Jarmolenko dan toch de score openen.

   

  Amper 5 minuten later stond het al 2-0. Dit keer kroop Jarmolenko in de rol van aangever. Jaremtsjoek kwam nog eens alleen voor doel en nu rondde hij het wel knap af. Tweede EK-goal voor hem, net als Jarmolenko. 

   

  Een afgeweken schot van Karavajev zorgde kort voor de rust bijna nog voor de 3-0. Noord-Macedonië stelde daar enkel een klasseflits van Pandev tegenover. Zijn lobbal over doelman Boesjtsjan was bijzonder mooi, maar zijn treffer werd wel terecht afgekeurd voor buitenspel.

  Jarmolenko schuift Oekraïne op voorsprong tegen Noord-Macedonië: 1-0

  Jaremtsjoek pikt ook zijn goaltje mee in de 2e match: 2-0

  Oekraïne maakt het zichzelf nog lastig

  Noord-Macedonië leek een vogel voor de kat tegen het dominante Oekraïne, maar kwam verrassend sterk uit de kleedkamer. Boesjtsjan moest kort na de rust voor het eerst uitpakken met een knappe redding op een gevaarlijk schot van Ademi.

   

  Niet veel later moest de doelman weer zijn kunnen tonen. Hij kon een verre knal van Trajkovski nog net tegen de lat duwen, maar Pandev werd bij de herneming onderuitgehaald door Karavajev en de bal ging op de stip. Alioski kreeg de elfmeter niet voorbij Boesjtsjan, maar slaagde daar wel in bij de herneming.

   

  Het 300e doelpunt in de geschiedenis van Noord-Macedonië gaf de ploeg nieuwe moed. Trajkovski kon Boesjtsjan bijna verrassen met een vreemde zwabberbal. Een kwartier voor het einde kreeg Tsyhankov de kans om de wedstrijd te beslissen voor Oekraïne, maar alleen voor doel liet de invaller de kans onbenut.

   

  Oekraïne kreeg een herkansing toen ook voor hen de bal op de stip ging na hands van Avramovski op een vrije trap van Malinovski. Die kon alle spanning wegnemen, maar Dimitrievski koos de goede hoek. Oekraïne gaf desondanks de drie punten niet meer weg en mag blijven dromen van de volgende ronde. Voor Noord-Macedonië lijkt het eerste EK voorbij.

  Jarmolenko: "Trofee voor onze defensie"

  • Igor Angelovski (bondscoach Noord-Macedonië): "In de eerste helft waren we zwak, maar toch hadden we pech dat Pandev nipt buitenspel stond toen hij scoorde. In de tweede helft zagen we het échte Noord-Macedonië. Toen toonden we dat we onze plaats hebben op dit EK. Zo moeten we ook tegen de Nederlanders spelen."
   
  • Andrej Jarmolenko (Man van de Match volgens de UEFA): "Ik ben heel blij met deze trofee, maar de 3 punten doen me nog meer plezier. Toch is het jammer dat ze enkel op goals en assists focussen. Onze verdediging leverde vandaag een fantastische prestatie. Ik wil deze trofee met hen delen."

  Alioski scoort een strafschop in 2 tijden en brengt de spanning terug: 2-1

  Trommel kapot? Noord-Macedonische trommelaar blijft gaan

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Oekraïne doet wat het moet doen na de nederlaag tegen Nederland en pakt de volle buit tegen Noord-Macedonië, dat achterblijft met 0 op 6. Jarmolenko en Jaremtsjoek maakten het verschil voor Oekraïne, Alioski zorgde voor de tegengoal. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Trajkovski jaagt de Oekraïners nog even schrik aan met een strakke knal, maar zijn schot gaat uiteindelijk toch nog vrij ruim naast. .
  4. tweede helft, minuut 93. 4 minuten extra. Oekraïne lijkt de wedstrijd rustig uit te spelen. Club-speler Sobol komt nog in de ploeg voor Malinovski. .
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Oekraïne, Eduard Sobol erin, Ruslan Malinovskiy eruit
  6. tweede helft, minuut 89. De tijd begint nu toch te dringen voor Noord-Macedonië. Komt er nog een slotoffensief? .
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Noord-Macedonië, Ivan Trickovski erin, Darko Velkovski eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Noord-Macedonië, Kire Ristevski erin, Arijan Ademi eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Malinovski mist de kans op 3-1 vanaf de stip.

   Malinovski mist de kans op 3-1 vanaf de stip

  10. tweede helft, minuut 84. Alweer een penaltymisser op dit EK! Niet te geloven! Ook Malinovski slaagt er niet in om de strafschop om te zetten, Dimitrievski kiest de goede hoek en houdt de kansen van Noord-Macedonië gaaf. .
  11. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 84 door Ruslan Malinovskiy van Oekraïne.
  12. tweede helft, minuut 83. Penalty! Na Noord-Macedonië krijgt ook Oekraïne een strafschop. Avramovski maakte wel degelijk hands op een vrije trap van Malinovski. .
  13. Gele kaart voor Daniel Avramovski van Noord-Macedonië tijdens tweede helft, minuut 83
  14. tweede helft, minuut 82. Rapallini gaat naar het scherm kijken. Is er sprake van hands bij een vrije trap van Malinovski? Krijgt Oekraïne een penalty? .
  15. tweede helft, minuut 82. Rapallini legt de wedstrijd even stil en luistert naar de videoref. Wat heeft die precies gezien? .
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Oekraïne, Serhiy Sydorchuk erin, Mykola Shaparenko eruit
  17. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Noord-Macedonië, Daniel Avramovski erin, Enis Bardhi eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Tsyhankov vergeet het af te maken. Tsyhankov kan de wedstrijd meteen beslissen bij één van zijn eerste baltoetsen. Hij wordt door wie anders dan Malinovski alleen voor doel gebracht, maar raakt de bal helemaal verkeerd. Stevige misser, Noord-Macedonië leeft nog. .
  19. tweede helft, minuut 71. De doelpuntenmakers gaan naar de kant bij Oekraïne. Jarmolenko en Jaremtsjoek ruimen plaats voor Besyedin en Tsyhankov. .