Spanje stuurt Polen met een flinke bolwassing en kater naar huis

  Van de hemel naar de hel: voor Polen zit het EK bij de beloften erop. Met 6 op 6 beschikte Polen voor aanvang van de slotspeeldag over de beste papieren, maar het Poolse huisje stortte helemaal in elkaar. Spanje trakteerde Polen op een zware nederlaag en Italië wipte op zijn beurt nog naar de tweede plaats. 

  Voor Polen leek er na de 6 op 6 tegen België en Italië geen vuiltje aan de lucht. Polen begon in poleposition aan de slotspeeldag, maar moest na ruim een kwartier al een eerste keer de pitstraat in. Fornals zette de Polen onder druk.

   

  Er was nog geen man overboord, maar het Poolse schip maakte voor rust nog meer water. Met 3-0 na 45 minuten en een Italiaanse voorsprong tegen België zat Polen helemaal in ademnood.

   

  Het gevreesde scenario - Polen, Spanje en Italië met 6 op 9 op het rapport - werd ook werkelijkheid. Spanje duwde nog eens stevig door - de 4-0 van Ceballos was een pareltje - en snelde met een doelsaldo van +3 naar de groepswinst, het ticket voor de halve finales én de Olympische Spelen.

   

  Met een saldo van +3 moet nummer twee Italië bang afwachten. Het moet vooral hopen dat Roemenië en Frankrijk (allebei 6 op 6 in groep C) het niet op een akkoordje gooien tijdens de slotmatch. Polen (doelsaldo -4) blijft met lege handen achter na een erg zure avond.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91. Mayoral maakt er 5-0 van voor Spanje.

   Mayoral maakt er 5-0 van voor Spanje

  2. tweede helft, minuut 72. Ceballos krult een vrije trap heerlijk in doel: 4-0.

   Ceballos krult een vrije trap heerlijk in doel: 4-0

  3. eerste helft, minuut 41. Met een heerlijke krul zet Ruiz de 3-0 op het bord.

   Met een heerlijke krul zet Ruiz de 3-0 op het bord

  4. eerste helft, minuut 37. Oyarzabal verdubbelt de voorsprong van Spanje: 2-0!

   Oyarzabal verdubbelt de voorsprong van Spanje: 2-0!

  5. eerste helft, minuut 20. Fornals duwt de 1-0 voorbij Grabara.

   Fornals duwt de 1-0 voorbij Grabara