Italianen verwennen publiek in openingsmatch met zege tegen Spanje

  Gastland Italië heeft zijn start op het EK U21 niet gemist. Tegen Spanje wisten de jonge Italianen een vroege tegentreffer uit. Chiesa scoorde twee keer, Pellegrini deed er eentje bij vanaf de stip. Italië komt zo samen met Polen aan de leiding in de groep van de Belgen.

  Met Italië en Spanje stonden er meteen twee ploegen die hopen op de eindzege tegenover elkaar. Beide teams hebben heel wat sterren mee naar het toernooi genomen en het was ook een van die goudhaantjes die de score opende. Ceballos schoot de 0-1 overheerlijk binnen. Het Italiaanse thuispubliek keek bezorgd.

   

  Maar de Italianen zelf waren niet van slag. Chiesa zorgde nog voor de koffie voor de gelijkmaker met een verrassend schot. Diezelfde Chiesa was ook na de rust goed voor een goal. Hij bracht de Italianen na wat gestuntel in de 16 op voorsprong.

   

  De VAR, ook aanwezig op dit EK, gaf de Italianen op het einde ook nog een geschenkje. De scheidsrechter had de fout van Soler niet gezien, maar de videoref fluisterde iets in zijn oor. Pellegrini legde de eindstand vast.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 85. VAR geeft penalty aan het gastland, Pellegrini laat het niet liggen: 3-1.

   VAR geeft penalty aan het gastland, Pellegrini laat het niet liggen: 3-1

  2. tweede helft, minuut 84. Italië boven! Kat in het bakkie voor de Italianen, toch? Het gastland komt op een 3-1-voorsprong na een penaltygoal van Lorenzo Pellegrini.
  3. tweede helft, minuut 67. Italië kan met een gelukje de 2-1 scoren.

   Italië kan met een gelukje de 2-1 scoren

  4. tweede helft, minuut 65. Chiesa met z'n tweede. De Italianen laten het stadion kirren van plezier. Ze komen op voorsprong na wat geharrewar in de zestien. Chiesa fopt de Spaanse doelman en duwt zijn tweede van de avond binnen.
  5. rust, 21 uur 52. 1-1 na een onderhoudende eerste helft. Spanje kwam op voorsprong dankzij een geweldig afstandsschot van zijn nummer 10, Dani Ceballos. De match werd bitsiger en Italië vocht zich letterlijk weer in de wedstrijd. In de 37e minuut haalde Chiesa een breedtepass perfect uit de lucht, schakelde z'n man uit en schoot de verdiende gelijkmaker staalhard binnen. 1-1 bij de rust in een zeer aangename pot voetbal.
  6. eerste helft, minuut 50. Schot van Dimarco. Doelman Simõn van Spanje gaat goed plat op een afstandsschot van Dimarco.
  7. eerste helft, minuut 37. De mooie actie en het schot van Chiesa.

   De mooie actie en het schot van Chiesa

  8. eerste helft, minuut 37. Federico Chiesa maakt de verdiende 1-1. De vleugelspeler van Fiorentina neemt de bal perfect uit de lucht, maakt zelf de actie en verslaat de Spaanse doelman aan de binnenkant van de paal. .
  9. eerste helft, minuut 34. Eerste schot van Italië. Aanvoerder Mandragora probeert het van heel ver. Zijn schot gaat hoog over het doel van de Spaanse doelman.
  10. eerste helft, minuut 26. Pittig duel. Italië is op achtervolgen aangewezen en er wordt op het scherp van de snee gespeeld wat resulteert in twee gele kaarten in evenveel minuten.
  11. eerste helft, minuut 12. Perfecte trap van Dani Ceballos in de kruising.

   Perfecte trap van Dani Ceballos in de kruising

  12. eerste helft, minuut 11. Schitterend doelpunt van Spanje: 0-1. De Spaanse nummer 10, Ceballos kapt zich vrij net buiten de grote rechthoek en haalt verwoestend uit. De bal verdwijnt in de kruising. 0-1 voor Spanje.