Rode Duivels hoeven maar even door te drukken om Cyprus weg te zetten

  1. 18' - Doelpunt - Michy Batshuayi (0 - 2)
  2. 10' - Doelpunt - Eden Hazard (0 - 1)
  1. 89' - Verv. Michy Batshuayi door Dennis Praet
  2. 81' - Verv. Minas Antoniou door Andreas Makris
  3. 75' - Verv. Georgos Efrem door Matija Spoljaric
  4. 68' - Verv. Thorgan Hazard door Yannick Carrasco
  5. 57' - Verv. Dries Mertens door Adnan Januzaj
  10'goalEden Hazard0 - 1
  18'goalMichy Batshuayi0 - 2

  België heeft ook zijn 2e opdracht in de EK-voorronde met een zege kunnen afronden. Cyprus lag al na 20 minuten in de touwen, maar de Rode Duivels waren genadig en weigerden hun opponent bont en blauw te slaan. Eden Hazard luisterde zijn 100e interland op met een goal.

  Cyprus-België in een notendop

  • Sleutelmoment: Na 18 minuten hadden de Duivels hun schaapjes op het droge, maar in het slot deed Laifis hen toch schrikken. Een snedige kopbal ging maar millimeters over de kooi van Courtois. Het zou een serieuze domper geweest zijn voor de nationale doelman.
  • Man van de match: In zijn 100e interland kan dat bijna niemand anders zijn dan Eden Hazard. Het feestvarken tekende ook voor het openingsdoelpunt, maar leek zich in de tweede helft net als de rest van de ploeg een beetje te sparen.
  • Opvallend: Michy Batshuayi scoorde ook al zijn 13e goal voor de Duivels. Zijn statistieken ogen mooi. Hij scoort een keer om de 72 minuten.

  Hazard en Batshuayi leggen match snel in definitieve en saaie plooi

  10 minuten had koning Eden Hazard nodig in zijn 100e interland om het verschil te maken. Batshuayi kreeg zijn schot niet voorbij de Cypriotische muur, maar de bal rolde in de voeten van de kapitein en die plaatste met veel overtuiging voorbij Pardo. Feest voor de jubilaris.

   

  Batshuayi, tegen Rusland eerder ongelukkig in de afwerking, snoerde de Cyprioten al voor de 20e minuut helemaal de mond. Een goeie pass door het centrum van Thorgan Hazard maakte de baan vrij voor de spits: 0-2. Een match met één goal per 10 minuten? Neen, want na de 0-2 zakte het niveau zienderogen.

   

  Cyprus was vijf klassen te zwak voor de Belgen en dus schakelden de Duivels over op controlevoetbal. Dries Mertens probeerde voor de pauze nog wat te laten zien, maar moest na een ongelukkige partij al voor het uur naar de kant. Castagne en Tielemans pakten nog uit met afstandsschoten, maar ook die leverden geen derde doelpunt op.

   

  De Belgen slaapwandelden richting laatste fluitsignaal tot Standard-speler Laifis plots iedereen kwam wakker schudden. Hij torende boven de Belgische defensie uit en kopte een vrije trap op het dak van het doel. België kwam goed weg en zo kon Courtois een 35e clean sheet op zijn rekening schrijven. De Duivels prijken bovenaan groep I na een spaarzame prestatie, maar een gouden strik zit er niet rond die leidersplaats.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde: 0-2. De Rode Duivels slaapwandelen voorbij Cyprus in een absolute non-match. De goal van jubilaris Eden Hazard was een zeldzaam hoogtepuntje. Ook Batshuayi scoorde al voor de pauze. Na de koffie was er absoluut niets meer te beleven.
  3. tweede helft, minuut 92. Een bijna identieke vrije trap als daarnet voor Cyprus. Tielemans kopt weg deze keer. De slotfase is zo mogelijk nog slordiger dan de rest van de tweede helft.
  4. tweede helft, minuut 90. "Voor de wedstrijd zijn die doelpunten te snel gevallen. De Belgen schakelden over op controlevoetbal en zo op slaapmodus.". Eddy Snelders.
  5. tweede helft, minuut 90. Eden Hazard sluit zijn 100e interland af als valse 9. Dennis Praet vervangt Batshuayi. .
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij België, Dennis Praet erin, Michy Batshuayi eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Bijna Laifis! Wat een kans voor Cyprus! De Belgen komen met de schrik vrij. Laifis kopt een vrije trap op het dak van het doel.
  8. tweede helft, minuut 87. "Er gebeurt hier van alles rondom ons dat veel interessanter is dan de wedstrijd.". Peter Vandenbempt en Eddy Snelders maken ons nieuwsgierig.
  9. tweede helft, minuut 84. Eden Hazard wil nog wel eens lopen op de flank. Hij snijdt de zestien in, maar geeft dan een voorzet naar Januzaj in plaats van zelf te trappen. .
  10. tweede helft, minuut 83. Thibaut Courtois hoopt het einde toch te halen met een nul op het scorebord. Het zou zijn 35e clean sheet zijn voor de Duivels. Hij wordt nu niet echt meer geholpen door zijn ploegmaats. De Duivels laten Cyprus maar voetballen. .
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Cyprus, Andreas Makris erin, Minas Antoniou eruit
  12. tweede helft, minuut 81. "De Belgen geven nu veel ruimte weg in het midden tussen Tielemans en Dendoncker.". Peter Vandenbempt en Eddy Snelders.
  13. tweede helft, minuut 80. Vermaelen moet aan de bak! Hij ruimt een gevaarlijke voorzet op. De Duivels slaapwandelen richting het einde.
  14. tweede helft, minuut 78. Schotje Carrasco. De grasmat is de Belgen niet goed gezind. Carrasco laat de bal eerst even liggen, maar pakt dan toch nog uit met een individuele actie. Hij rondt het af met een mager schotje. Pardo is niet bedreigd.
  15. tweede helft, minuut 77. Volgens de scheidsrechter is Carrasco net iets te gretig. Hij gaat in de fout, maar Cyprus geeft de vrijschop gewoon achteruit. .
  16. tweede helft, minuut 77.
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Cyprus, Matija Spoljaric erin, Georgos Efrem eruit
  18. tweede helft, minuut 75. Veel zieltjes zijn de Duivels niet aan het winnen met deze prestatie, maar misschien moet dat ook niet meer. .
  19. tweede helft, minuut 73. Na een tegenaanval zoekt Carrasco Castagne in de 16. De voorzet wordt net op tijd opgeruimd door Cyprus. .
  20. tweede helft, minuut 69. Carrasco krijgt minuten. Carrasco wordt beloond voor zijn lange trip vanuit China. Hij neemt de plaats van Thorgan Hazard in. .