Ga naar de inhoud

Denemarken houdt moedig Ierland (voorlopig) van Euro 2020

Ierland
einde
1-1
Denemarken
 1. 34' - Geel - Lasse Schöne
 1. 79' - Geel - James McClean
 2. 85' - Verv. Lasse Schöne door Andreas Christensen
EK-kwalificatie - speeldag 10 - 18/11/19 - 20:45
homeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime

Denemarken heeft zich verzekerd van een plaatsje op het EK van volgend jaar. De Denen hadden genoeg aan een puntje in Ierland om de tweede plaats in de groep te grijpen. De moedige Ieren moeten zich nu in maart kwalificeren voor het EK. Zwitserland haalt als groepswinnaar Euro 2020.

De Ieren hadden een duidelijke missie: een zege voor eigen publiek tegen Denemarken zou hen naar het EK brengen. Maar in een matige eerste helft kon Ierland de Deense doelman Schmeichel niet in verlegenheid brengen: 0-0.

 

Voetballend was Denemarken beter dan Ierland, maar daar deed het heel weinig mee. Tot Dalsgaard (ex-Zulte Waregem) de infiltratie van Braithwaite zag en die laatste met zijn schoentip de bal in doel kon deviëren: 0-1. De Deense fans in het stadion zetten het feest in.

 

Maar Ierland knokte voor elke morzel grond en vocht met zijn wapens: inzet en hoge ballen voor doel. Op een van die hoge ballen kopte Doherty raak: 1-1. Al wat groen was, vatte moed, maar het mocht niet baten. Denemarken hield stand en boekt als tweede in groep D zijn tickets voor het EK. Het mag zelfs matchen spelen in het eigen Kopenhagen.

Bekijk de doelpunten van Braithwaite en Doherty

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zwitserland wordt groepswinnaar na zege bij Gibraltar

Zwitserland heeft zich dankzij het gelijkspel van Denemarken en de eigen zege in Gibraltar tot groepswinnaar gekroond. Al zal de tegengoal in Gibraltar toch een beetje pijn doen: 1-6.

 

Cédric Itten bracht Zwitserland in de 10e minuut op voorsprong. Ruben Vargas, Christian Fassnacht, Loris Benito, opnieuw Itten en Granit Xhaka waren na rust ook trefzeker. Reece Styche redde de eer voor Gibraltar.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 94. Einde: 1-1. Met de moed der wanhoop probeerde Ierland nog een doelpunt te maken, maar Denemarken hield stand. De Denen gaan naar het EK, Ierland heeft nog het vangnet van de play-offs in maart.
 3. tweede helft, minuut 86. Goal: 1-1. Matt Doherty geeft Ierland weer hoop. Op een hoge voorzet vanaf de linkerflank klimt hij het hoogst en kopt hij de gelijkmaker in doel: 1-1.
 4. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Denemarken, Andreas Christensen erin, Lasse Schöne eruit
 5. Gele kaart voor James McClean van Ierland tijdens tweede helft, minuut 79
 6. tweede helft, minuut 76.
 7. tweede helft, minuut 75.
 8. tweede helft, minuut 74. Goal: 0-1. De Ierse fans zijn heel stil in het stadion. Braithwaite met de prima infiltratie en deviatie op de voorzet van Dalsgaard: 0-1. Kwalificatie voor het EK is heel ver weg voor Ierland.
 9. tweede helft, minuut 60. Åge Hareide, de coach van Denemarken, predikt rust bij zijn troepen. Denemarken komt niet echt in de problemen, maar de zenuwen gieren wel door de kelen van de Deense fans.
 10. tweede helft, minuut 52. Ierland dringt aan in het begin van de tweede helft. Denemarken en doelman Schmeichel komen goed weg bij een vrije trap die doorschiet, het blijft 0-0.
 11. tweede helft, minuut 46 match begonnen
 12. eerste helft, minuut 49 match afgelopen
 13. eerste helft, minuut 49. Rust: 0-0. In een magere eerste helft zijn geen doelpunten gevallen. Denemarken heeft wel al twee wissels moeten gebruiken door de blessures van Delaney en Cornelius.
 14. Gele kaart voor Lasse Schöne van Denemarken tijdens eerste helft, minuut 34