8. 90' - Doelpunt - Christoph Baumgartner (2 - 0)
EK-kwalificatie - speeldag 4 - 20/06/23 - 20:47
1 - 0
90'
90'
2 - 0

Oostenrijk blijft nog altijd ongeslagen in groep F, de poule met ook de Rode Duivels. Tegen Zweden leek het lange tijd op een 0-0 af te stevenen, maar Christoph Baumgartner scoorde in de laatste 10 minuten nog twee keer. Voor Zweden wordt het na amper 3 speeldagen al hachelijk om zich nog rechtstreeks te plaatsen.

Oostenrijk had afgelopen zaterdag een goeie indruk gemaakt in Brussel en maakte ook tegen Zweden een goeie beurt. De bezoekers kwamen er in de eerste helft eigenlijk niet aan te pas. De onbetwiste uitblinker was hun doelman Robin Olsen, die de ene na de andere save uit zijn mouwen schudde.

Ook na de rust was de Zweedse keeper veruit de beste man op het veld, zozeer zelf dat de Oostenrijkers er hoorndol van werden.

Maar uiteindelijk kregen ze toch loon naar werken. Christoph Baumgartner was er als eerste bij om een door Olsen afgeweerde volley in doel te werken. Diezelfde reflexen sprak hij 7 minuten later opnieuw aan om de 2-0 vast te leggen.

Oostenrijk leidt in groep F met 3 punten meer dan België, dat wel een match minder heeft gespeeld.