EK-kwalificatie - speeldag 5 - 09/09/23 - 18:00
Kyle Walker
1 - 1
Kyle Walker
42'

Engeland is in zijn vijfde kwalificatiewedstrijd voor het EK 2024 niet voorbij Oekraïne geraakt. The Three Lions wisten hun overwicht niet te verzilveren en bleven steken op 1-1. Harry Kane schonk Kyle Walker wel zijn allereerste doelpunt als Engelse international met een schilderachtige assist.

Het is nooit te laat om je eerste doelpunt als international te scoren.

Kyle Walker slaagde na 77 caps (eindelijk) in die opzet. Harry Kane haalde net voor de rust van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne zijn penseel boven en schilderde het leer pal in de voeten van Walker, die plots alleen oog in oog stond met doelman Buschan.

De stoomtrein van Manchester City aarzelde geen seconde en duwde zijn allereerste doelpunt voor Engeland keurig tegen het net.

Toch kon hij zijn doelpunt niet als een winning goal klasseren. Zijn voormalige ploegmakker Oleksandr Zintsjenko had een kwartier eerder al voor de 1-0 gezorgd.

Na een twijfelachtige eerste helft herpakte Engeland zich na de pauze, maar scoren deed het niet meer. Doelman Georgi Bushchan en het doelhout voorkwamen de 15 op 15 van de ongenaakbare leider in groep C.

Bij de Oekraïners - die tweede staan met 7 op 15 - viel Westerlo-aanwinst Serhi Sydortsjoek na 65 minuten nog in. De door Club Brugge aan Valencia uitgeleende Roman Jaremtsjoek mocht op dat moment gaan rusten.