Sandy Walsh bevrijdt KV Mechelen in het absolute slot tegen KV Kortrijk

  1. 33' - Geel - Habib Guèye
  1. 90+4' - Verv. Alessio Da Cruz door Frederic Soelle Soelle
  2. 90+1' - Doelpunt - Sandy Walsh (0 - 1)
  3. 84' - Geel - Jannes van Hecke
  4. 81' - Verv. Habib Guèye door Martin Regali
  5. 69' - Verv. Yonas Malede door Jannes van Hecke
  6. 65' - Geel - Martin Wasinski
  7. 59' - Verv. Habib Keita door Martin Wasinski
  8. 50' - Geel - Rob Schoofs
  90+1'goalSandy Walsh0 - 1

  KV Mechelen heeft op het nippertje overwerk kunnen voorkomen tegen KV Kortrijk in de kwartfinale van de beker. Sandy Walsh trapte zijn team na een gelijkopgaande partij in de toegevoegde tijd naar de halve finales, een opsteker voor Malinwa na enkele moeilijke weken.

  KV Mechelen trok met sportieve en extrasportieve zorgen richting het Guldensporenstadion voor de kwartfinale in de Croky Cup. De nederlaag zondag tegen degradatieconcurrent Zulte Waregem was hard aangekomen in Mechelen, het positieve nieuws over de kapitaalsverhoging kon wel een extra motivatie zijn.

   

  KV Kortrijk kon dan weer met vertrouwen de partij aanvatten. Met zeges tegen competitieleider Genk en OHL had kersvers coach Bernd Storck voor een nieuw elan gezorgd. Dat zou de thuisploeg ook in het eerste halfuur tonen.

   

  Via Avenatti en een erg bedrijvige Bruno was Kortrijk lang de betere ploeg, maar met de rust in zicht schoot Mechelen wakker. In een knotsgekke fase kwam KVM tot drie keer toe erg dicht bij de openingstreffer, maar mirakelsaves van Vandenberghe en Watanabe hielden de nul op het bord.

  Walsh breekt de ban

  Na de rust was het opnieuw aan Kortrijk, maar uitblinker Bruno stootte weer op Thoelen. Mechelen antwoordde via Da Cruz, maar daarna viel het tempo helemaal stil. Ook de stortregen en de felle wind droegen niet bepaald bij aan de kwaliteit van het spel.


  Verlengingen leken onafwendebaar, tot KV Mechelen in minuut 91 de ban kon breken. Rechtsachter Walsh werd goed bediend door Hairemans en werkte de winnende treffer voorbij een grabbelende Vandenbergh. Mechelen plaatst zich zo als eerst voor de halve finales van de beker, een opsteker voor de ploeg van Steven Defour.

  Reacties na KV Kortrijk - KV Mechelen:

  • Sandy Walsh (KV Mechelen): "Het is een geweldig gevoel om dat winnende doelpunt te maken. Zeker na afgelopen zondag. Het is super dat we hier met zoveel fans konden vieren. Het was een echte bekerwedstrijd. Dat hoeft niet altijd mooi te zijn, enkel winnen telt. Als je dat dan op Kortrijk kan doen, een ploeg die de laatste weken goed bezig is, is dat knap. Of de beker nu een echt doel wordt? Je wil altijd zo ver mogelijk raken. Alles kan, we moeten erin geloven."
  • Tom Vandenberghe (KV Kortrijk): "De ontgoocheling is heel groot. Vorig weekend tegen OHL wonnen we in de laatste minuut, nu verliezen we in de laatste minuut. Natuurlijk primeert de competitie voor ons, maar we hadden graag die halve finale gespeeld. We wisten dat wie als eerste zou scoren ook zou winnen. We hebben de boel niet kunnen toe houden, dat is zuur. Als je thuis speelt in de kwartfinale - naar Kortrijk is voor alle ploegen een lastige verplaatsing - hoop je op meer."

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 28. Mechelen naar de halve finales! KV Mechelen is de eerste halvefinalist van de Beker van België. Een geweldige opsteker voor Malinwa na een moeilijke periode. Kortrijk blijft gefrustreerd achter, want de thuisploeg had zelf voldoende kansen om een doelpunt te maken. Coach Bernd Storck verliest voor het eerst met zijn nieuwe ploeg. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij KV Mechelen, Frederic Soelle Soelle erin, Alessio Da Cruz eruit
  4. tweede helft, minuut 93. De toegevoegde tijd zit er zo goed als op. Wat een domper voor Kortrijk, dat vanavond evenveel aanspraak maakte op de zege als de bezoekers. .
  5. tweede helft, minuut 91. Walsh doet het voor Mechelen! In het absolute slot breekt Mechelen dan toch de ban! Walsh is het eindstation van een goede combinatie. Vandenbergh zit er nog even aan, maar kan de inzet van de rechtsachter niet weren. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Sandy Walsh van KV Mechelen. 0, 1.
  7. tweede helft, minuut 88. Mechelen kan met een carambolefase nog eens dreigen. Een geweerd schot ketst af op een Kortrijkse rug en belandt zo in de handen van Vandenberghe. .
  8. tweede helft, minuut 84. Het blijft wachten op een nieuwe doelkans, het einde van de partij nadert. De angst om te verliezen lijkt bij beide teams op dit moment groter dan de wil om te winnen. .
  9. Gele kaart voor Jannes van Hecke van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 84
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Kortrijk, Martin Regali erin, Habib Guèye eruit
  11. tweede helft, minuut 78. Het spelniveau is - mede door het weer - stevig gezakt. Krijgen we nog een winnaar binnen de 90 minuten of gaan we richting verlengingen? .
  12. tweede helft, minuut 76. Het blijft hier regenen. In de doelmonden wordt het een modderpoel. Eddy Botteldoorne op Radio 1.
  13. tweede helft, minuut 72.
  14. tweede helft, minuut 69. Schoofs komt nog eens aanzetten met schot, maar Vandenberghe moet zich niet echt moe maken. .
  15. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KV Mechelen, Jannes van Hecke erin, Yonas Malede eruit
  16. tweede helft, minuut 67. Omhaal Bruno! Bruno - alweer hij - komt opnieuw dicht bij een goal. Met een spectaculaire omhaal trapt hij de bal richting linkerbovenhoek, uiteindelijk scheelt het wel nog een dikke meter. .
  17. tweede helft, minuut 65. We zitten ondertussen ruim voorbij het uur in deze wedstrijd, maar doelkansen hebben we al even niet meer gezien. Sparen beide teams zich voor de slotfase? .
  18. Gele kaart voor Martin Wasinski van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 65
  19. tweede helft, minuut 63. Loncar breekt een Mechelse counter af, maar Vergoote laat doorspelen. Wat later komt de scheidsrechter op de fase terug en duwt hij alsnog een gele kaart onder de neus van de Bosniër. .
  20. tweede helft, minuut 63.