KV Mechelen is niet meer dan een vluggertje voor Racing Genk

  1. 11' - Doelpunt - Daniel Muñoz (2 - 0)
  2. 3' - Doelpunt - Kristian Thorstvedt (1 - 0)
  1. 90' - Geel - Aster Vranckx
  2. 86' - Verv. Kristian Thorstvedt door Bastien Toma
  3. 86' - Doelpunt - Theo Bongonda (4 - 1)
  4. 83' - Doelpunt - Kerim Mrabti (3 - 1)
  5. 80' - Verv. Rob Schoofs door Steven Defour
  6. 76' - Verv. Ferdy Druijf door Onur Kaya
  7. 76' - Verv. Luca Oyen door Theo Bongonda
  8. 65' - Doelpunt - Kristian Thorstvedt (3 - 0)
  11'goalDaniel Muñoz2 - 0
  83'goalKerim Mrabti3 - 1
  86'goalTheo Bongonda4 - 1

  Racing Genk heeft snel afgerekend met KV Mechelen in de kwartfinales van de beker. Na 10 minuten stond het al 2-0. Genk speelde een van zijn beste matchen van het seizoen en won uiteindelijk met 4-1. Daarvoor had het Paul Onuachu niet eens nodig.

  Racing Genk - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Racing Genk begon als een wervelwind, voetbalde knap onder de druk van KVM uit en scoorde in de openingsfase twee keer.
  • Man van de Match: Kristian Thorstvedt heeft de smaak van het scoren helemaal te pakken na zijn goal op Charleroi. Hij stond twee keer op de goede plaats om kalm te scoren.
  • Opvallend: Er was een periode dit seizoen dat het duo Onuachu Bongonda levensbelangrijk was voor Genk. Tegen KVM begonnen ze allebei op de bank.

  Bekijk hier het verslag:

  KVM is niet op de belangrijke afspraak

  KV Mechelen was in de eerste helft als een vrijgezel die niet op de afspraak was voor een belangrijke date. Genk moest 25 minuten wachten op een spelpartner en reageerde daar furieus op. 

   

  Na 76 seconden scoorde Thorstvedt de 1-0. KVM-doelman Coucke had misschien toch net iets meer kunnen doen tegen zijn ex-club. Hij was de enige nieuwe naam in de basisploeg van KVM, wat het belang van de match voor de Mechelaars toch onderstreepte.

   

  Bij Genk was Dessers de enige wissel na de zege tegen Charleroi. De spits hield Onuachu op de bank, werkte hard, maar als hij iets minder vaak had getwijfeld had het aan de rust 3-0 of 4-0 kunnen zijn.

   

  Uiteindelijk bleef het na 45 minuten bij 2-0. De jonge Oyen - die een goede match speelde - kreeg veel te veel ruimte om voor te zetten en Munoz scoorde met het hoofd. Er waren toen nog geen 11 minuten gespeeld.

  Storm verdedigt te risicovol en veroorzaakt bijna een penalty

  Thorstvedt scoort plots drie keer in twee matchen

  In de tweede helft bracht KVM-trainer Wouter Vrancken meteen drie nieuwe namen. De bezoekers slaagden er in om zijn tegenstander wat meer te prikkelen, maar Genk speelde in een andere league.

   

  Zonder zelf nog compleet te domineren, knutselde de thuisploeg een knappe aanval in elkaar. Alweer Thorstvedt mocht van dichtbij de 3-0 maken. Zo scoorde de Noor opeens drie keer in twee matchen.

   

  Mrabti zorgde op het einde van de match nog voor een eerredder, maar ook Bongonda wou zijn eer als invaller (Oyen kreeg alweer de voorkeur) nog redden. Met een hard schot legde hij de 4-1-eindstand vast. 

  Pegel van Dessers spat uiteen op de lat

  Bekijk de goals uit Genk - KV Mechelen (4-1)

  Van den Brom: "Als coach kan je na deze match tevreden zijn"

  • John van den Brom: "Wat me vooral bijblijft van deze match is dat we 70 tot 75 minuten totaal gedomineerd hebben, veel kansen hadden en vier keer hebben gescoord. Dan mag je als coach tevreden zijn. Op wie ik hoop in de halve finales? Dat maak me niet uit."
    
  • Wouter Vrancken: "Of ik heb gedonderd en gebliksemd? Nee, je ziet vooral ontgoocheling. Vooral over de manier waarop we gestart zijn. In de tweede helft hebben we met meer lef gespeeld, maar toen was het kalf al half verzopen. Dat is jammer, want je mag verliezen, maar je moet wel telkens op volle intensiteit spelen. We waren allemaal samen niet goed genoeg. In de tweede helft namen we de match even in handen, maar de derde goal viel toen we even met tien spelers vielen."

  Van den Brom: "Heb genoten van onze start"

  Vrancken: "We zijn te plat aan de wedstrijd begonnen"

  Dessers: "Waren echt fantastisch in het begin"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 90. Laatste fluitsignaal. Racing Genk boekt een vlotte zege tegen KV Mechelen en is na Anderlecht en Eupen de derde deelnemer aan de halve finales. KV Mechelen kende een heel moeilijke avond. .
  3. Gele kaart voor Aster Vranckx van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 90
  4. tweede helft, minuut 89. KVM krijgt nog een vrije trap op een interessante plek nadat Defour de bal tegen de arm van Hrosovsky trapte. Het wordt het laatste wapenfeit, want er komt maar 1 minuut bij. .
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KRC Genk, Bastien Toma erin, Kristian Thorstvedt eruit
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Theo Bongonda van KRC Genk. 4, 1.
  7. tweede helft, minuut 83. Nu is het echt beslist: Bongonda maakt de 4-1. De buit is helemaal binnen voor Genk. op een tegenaanval schiet Bongonda vanuit een scherpe positie hard binnen. Doelman Coucke ziet er wel niet echt goed uit, maar de bal maakte wel een vreemde zwiep. .
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Kerim Mrabti van KV Mechelen. 3, 1.
  9. tweede helft, minuut 81. De eerredder voor KV Mechelen. De 3-1 komt uit de lucht vallen, maar is wel knap van KV Mechelen. Walsh en Shved combineren er knap doorheen op rechts en Mrabti werkt het van dichtbij af. Zou er nog spanning terugkeren in deze match? .
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Mechelen, Steven Defour erin, Rob Schoofs eruit
  11. tweede helft, minuut 79. Dessers knalt op de dwarslat. Hrosovsky verstuurt een prachtige diepe bal richting Dessers. Deze keer doet Dessers alles goed, maar de bal spat uit elkaar op de dwarslat. Deze goal had hij wel verdiend. .
  12. tweede helft, minuut 77. Defour mag het ook nog proberen. Na Kaya krijgen we ook nog Defour te zien. Het is Schoofs die zijn plaats afstaat. Kaya is Druijf komen vervangen. De Nederlander had geen dankbare taak vanavond, maar was zelf vaak ook net niet scherp genoeg. .
  13. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Ferdy Druijf eruit
  14. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KRC Genk, Theo Bongonda erin, Luca Oyen eruit
  15. tweede helft, minuut 73. Net niet bis. Ook De Camergo komt net niet tot een goed schot en opnieuw kan Druijf net niet bij de poging aan de tweede paal. KVM wil de eer nog wel redden, maar niemand lijkt echt zijn dagje te hebben. .
  16. tweede helft, minuut 71. Telkens net niet. Het is allemaal net niet voor KVM. Een schot van Schoofs is buiten het bereik van vandevoordt, maar net niet tussen de palen. Ook Druijf kan er net niet bij om binnen te tikken. .
  17. tweede helft, minuut 69. Shved lijkt helemaal genezen van de tik die hij daarstraks kreeg. Hij laat een mooie flits zien, maar ook die levert niet meer op dan een corner zonder resultaat. .