• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KV Kortrijk staat in halve finales dankzij late goal Kagelmacher

  1. 39' - Geel - Teddy Teuma
  2. 36' - Verv. Federico Vega door Soufiane El Banouhi
  1. 90+4' - Verv. Ilombe Mboyo door Brendan Hines-Ike
  2. 90+2' - Verv. Eric Ocansey door Hervé Kage
  3. 89' - Doelpunt - Gary Kagelmacher (0 - 1)
  4. 88' - Verv. Mathias Fixelles door Isaiah Young
  5. 86' - Geel - Ismaël Kandouss
  6. 66' - Verv. Jovan Stojanovic door Imoh Ezekiel
  7. 60' - Geel - Petar Golubovic

  Union heeft zijn stunt van vorig jaar niet kunnen herhalen in de Beker van

  België. Thuis tegen KV Kortrijk leken verlengingen in de maak tot Kagelmacher in de slotfase zijn team naar de halve finale knalde. Een opsteker voor KVK dat in de competitie ver is weggezakt.

  Union - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een nieuwe misser van Tabekou krijgt Union het deksel op de neus. Kagelmacher zet in de slotminuten de kwalificatie voor Kortrijk op het bord.
  • Man van de match: We kiezen voor de 12e man van Union. De thuisfans maken er een sfeervolle cupmatch van in een sfeervol Dudenpark.
  • Opvallend: In de Jupiler Pro League staat Kortrijk 14e na een 2 op 24, maar in de Croky Cup schaart het zich wel onder de laatste 4.

  Verslag van Union-Kortrijk in de Beker van België

  Kansrijke eerste helft zonder doelpunt

  KV Kortrijk zag in de beker een uitlaatklep voor de belabberde prestaties in de competitie, Union wou net als vorig seizoen naar de halve finales. Dat kon dus een aangenaam kijkspel opleveren en dat werd het ook.


  Union nam aanvankelijk de regie in handen, maar na een klein kwartier kregen we een evenwichtige wedstrijd in een sfeervol Dudenpark. Het golfde goed over en weer in de cupmatch.

   

  Mboyo had de score kunnen openen na een actie van de bedrijvige Ocansey, maar de vrijstaande spits besloot over. Bij Union kende Fixelles pech. Hij kopte een voorzet van Tabekou op de paal.

   

  Zo bleef het 0-0 na 45 minuten.

  Ilombe Mboyo trapt

  Deze poging van Mboyo gaat over.

  Flauwere tweede helft mét doelpunt

  Na de rust kregen we heel wat minder kansen voorgeschoteld. Tabekou deed wel zijn best. Op het uur kreeg de rechtsbuiten van Union een dubbele kans, die uiteindelijk over vloog.

   

  Na een kort intermezzo van Kortrijk, dat eindigde met een hakje van Ocansey, liet Tabekou weer van zich horen. Weer liet hij een dubbele kans liggen.

   

  Twee minuten voor tijd kreeg Union dan het deksel op de neus. Het thuisteam kreeg een hoekschop van de bezoekers niet weg. Kagelmacher was er als de kippen bij om KV Kortrijk naar de halve finales te knallen.

   

  Een flinke opsteker voor het team dat in de competitie slechts 2 punten sprokkelde in 8 matchen en nu twee 6-puntenmatchen speelt: eerst in Eupen, daarna thuis tegen Cercle Brugge. Meteen na de winterstop mag KVK weer aan de bak in de Beker van België.

  Vanderhaeghe: "Enorm veel voldoening"

  "Op een stilstaande fase hebben we toch een keer kunnen scoren", reageert Kortrijk-coach Yves Vanderhaeghe opgelucht voor onze microfoon. "Eindelijk hadden we wat geluk en dat geeft enorm veel voldoening, want ons seizoen kan je niet echt kleurrijk noemen."

   

  "Dit is een grote opluchting. Iedereen is dolblij met onze kwalificatie. Als we nu nog punten pakken in de competitie gaan we toch nog een goeie nieuwjaar tegemoet. Ik hoop het alleszins", besluit Vanderhaeghe.

   

  "Op het einde hadden we geluk dat Tabekou naast trapte, al had ik hem ook van de lijn kunnen halen", lacht Hannes Van der Bruggen. "Daarna kregen wij nog een kansje en dat leidde tot dolle vreugde."

   

  "We kregen het deksel op de neus na die dikke kansen", beseft Union-verdediger Kevin Kis. "Wij hadden het verdiend om door te stoten. Dit was weer een mooi bekeravontuur."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde: KV Kortrijk naar de halve finales. Wat een opluchting voor KV Kortrijk: na de miserie in de competitie staat het team wel in de halve finales van de Beker van België. Een laat doelpunt van Kagelmacher volstaat. Met Union is de laatste club uit 1B uitgeschakeld. Al had het ook anders kunnen uitdraaien wanneer Tabekou een dubbele kans had afgemaakt in de tweede helft.
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij KV Kortrijk, Brendan Hines-Ike erin, Ilombe Mboyo eruit
  4. tweede helft, minuut 93. De Union-fans jagen hun team vooruit. Invaller Young heeft het begrepen, maar zijn schot vliegt tegen doelpuntenmaker Kagelmacher.
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KV Kortrijk, Hervé Kage erin, Eric Ocansey eruit
  6. tweede helft, minuut 90. We doen er nog 3 minuten bij. Ocansey scoort, maar het tweede doelpunt van Kortrijk wordt afgekeurd.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Gary Kagelmacher van KV Kortrijk. 0, 1.
  8. tweede helft, minuut 88. GOAL: Kagelmacher 0-1. Kortrijk scoort in twee keer op hoekschop. De bal blijft hangen in de 16 en het is Kagelmacher die het afmaakt voor het vak van de bezoekende supporters. Die gaan - niet met opzet - door de boarding van het Joseph Marienstadion.
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Union, Isaiah Young erin, Mathias Fixelles eruit
  10. tweede helft, minuut 87. Tabekou mist 2 keer. Grootste kans van de tweede helft. Fixelles stuurt Tabekou (randje buitenspel) alleen op Jakubech af. Tabekou talmt te lang en trapt op de doelman. In de herneming schiet hij voor een bijna lege goal heel ver naast. Dit had de 1-0 moeten zijn.
  11. tweede helft, minuut 86. We naderen de slotminuten van de reguliere speeltijd. Verlengingen dringen zich op. Of heeft iemand nog een verrassing in petto?
  12. Gele kaart voor Ismaël Kandouss van Union tijdens tweede helft, minuut 86
  13. tweede helft, minuut 82. De supporters van Union maken zich vrolijk en zingen "Bella Ciao". Zij hopen op een nieuwe halve finale. Floris Geerts (Sporza op Radio 1).
  14. tweede helft, minuut 80. Een schot van Kis vliegt naast. Wijkt de bal af op een tegenstander? Neen, dat is gezichtsbedrog. KVK-doelman Jakubech mag de bal weer in het spel brengen.
  15. tweede helft, minuut 75. En nog is het niet raak. Een poging van Fixelles is op weg naar de haak, maar zijn knal wordt goed afgeblokt.
  16. tweede helft, minuut 70. Hakje Ocansey. Het blijft wachten op een doelpunt. Na een een-tweecombinatie van Golubovic en Van der Bruggen pakt Ocansey aan de eerste paal uit met een mooi hakje. De Noorse goalie Kristiansen duwt de bal in hoekschop.
  17. tweede helft, minuut 68. Een scherpe voorzet van Ferber, maar Fixelles gelooft er te weinig in waardoor Jakubech makkelijk aan de eerste paal kan plukken.
  18. tweede helft, minuut 66. Stojanovic was een uur lang nergens te bespeuren. De KVK-spits mag plaatsruimen voor Ezekiel. Hij maakte anderhalve week geleden tegen KV Mechelen (1-1) zijn eerste van het seizoen.