Autoritair Club Brugge slaat bekerdroom Anderlecht na de rust aan diggelen

  1. 89' - Verv. Jeremy Doku door Luka Adzic
  2. 87' - Verv. Dennis door Loïs Openda
  3. 83' - Verv. Krépin Diatta door Charles De Ketelaere
  4. 79' - Verv. Percy Tau door Siebe Schrijvers
  5. 76' - Verv. Edo Kayembe door Isaac Thelin
  6. 68' - Geel - Alexis Saelemaekers
  7. 68' - Verv. Michel Vlap door Nacer Chadli
  8. 65' - Doelpunt - Éder Balanta (0 - 2)
  9. 48' - Doelpunt - Ruud Vormer (0 - 1)
  48'Ruud Vormer0 - 1

  Anderlecht zal zijn seizoen ook in de beker geen kleur kunnen geven. Club Brugge zette met een sterke 2e helft de huidige krachtsverhoudingen tussen de 2 Belgische traditieclubs nog eens extra in de verf.

  Anderlecht - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Anderlecht is bij het rustsignaal wellicht blij dat het de Brugse storm en eerste helft overleefd heeft, maar het is na de pauze helemaal nergens. Club duwt Anderlecht meteen met de rug tegen de muur en velt zijn prooi zonder problemen.
  • Man van de match: Ruud Vormer had dit seizoen nog niet gescoord in de competitie of beker, maar de nul is eindelijk weggeveegd. Als toetje had hij ook nog een assist meegebracht.
  • Opvallend: Winnen met Vincent Kompany in de basis, het blijft een opdracht waarin Anderlecht nog niet geslaagd is. De Rode Duivel speelde de match wel uit, maar verzoop mee met zijn maats.

  Bekijk de knappe openingsgoal van Ruud Vormer: 0-1

  Balanta doet het licht uit voor Anderlecht: 0-2

  Eerste helft met twee gezichten

  Als vliegen op een pot stroop: een agressief Club Brugge spijkerde Anderlecht in het openingskwartier muurvast op de eigen helft met een verschroeiende pressing. RSCA werd steevast opgejaagd door een zwerm Bruggelingen, verloor alle duels en moest op een alerte Van Crombrugge rekenen bij de pogingen van Mata en Diatta.

   

  Club liet daarna de teugels vieren. Het oogde lang niet meer zo soepel en liet Anderlecht mondjesmaat in de match komen. Paars-wit kon eindelijk uit het gezichtsveld van zijn doelman combineren, maar het gevaar was schaars. In een kopkans van Roofe zat wel muziek, maar een werkloze Mignolet hoefde geen zweetdruppels weg te vegen.

   

  Dat was wel weer het geval bij Van Crombrugge, die net voor de pauze nog eens zijn hoogvorm onderstreepte. Vormer kreeg na een subtiel tikje van Vanaken dé kans op het openingsdoelpunt, maar het kanon van de Nederlander blijft dit seizoen kurkdroog staan. 0-0 na 45 minuten, met al bij al toch een minimum aan doelgevaar.

  Club mept Anderlecht snel tegen het canvas

  De inkt van het rustverslag was nog niet opgedroogd of daar was Vormer al om ons ongelijk te bewijzen. Club schoot weer spetterend uit de startblokken en greep Anderlecht opnieuw bij de keel. Deze keer met veel gevaar en met doelpunten.

   

  Vormer dropte al heel snel vanuit stand de 0-1 in de verste hoek, Balanta kopte even voorbij het uur een corner van zijn aanvoerder wel erg makkelijk in doel. 0-2, Anderlecht straalde onmacht uit en kon op geen enkel moment een vuist maken.

   

  Club Brugge speelde net niet met zijn handen in zijn zakken, maar de krachtsverhoudingen zoals die vooraf werden ingeschat, werden ook gereflecteerd op het veld.

   

  In een ongelijke strijd verbloemde een sterke Van Crombrugge met enkele prima reddingen nog veel, maar dit Anderlecht was geen waardemeter voor dit Club. De competitieleider stoomt ook in de beker door, voor RSCA rest er… Ja, wat rest er eigenlijk nog?

  Vercauteren: "Zolang bepaalde dingen mathematisch mogelijk zijn, blijf je geloven"

  "Het begin was moeilijk, maar daarna speelden we ons spel en brachten we Club toch in de problemen", reageerde Anderlecht-coach Frank Vercauteren.

   

  "Het was goed en je hoopt die lijn door te trekken, maar na een minuutje slikten we een tegengoal en daar kregen we een mentaal klopje."

   

  "Na die tweede goal hadden we geen reactie meer. De balans was maar 35 minuten oké, voor de rest was Club duidelijk beter. Zeker na die tweede goal ging het licht uit, ook door de tegenstander die alles controleerde en gevaarlijk bleef."

   

  Wat nu? "Je moet je voorbereiden op de volgende wedstrijden. En zo van match tot match gaan. Zolang bepaalde dingen mathematisch mogelijk zijn, blijf je geloven in enkele dingen. Maar het zal wel zonder comfort zijn, want elke match zal moeilijk zijn."

   

  "Er zijn ook een paar lichtpunten: Kompany speelde 90 minuten, Chadli een halfuur. Dat is ook een stap verder in het proces. Hopelijk kunnen we daar morgen de positieve conclusies uit trekken."

  Ouch. Saelemaekers vliegt tussen de TV-kabels

  Deze goal had Hans Vanaken altijd moeten maken: net geen 0-2

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde! Afgefloten. Anderlecht wordt uit zijn lijden verlost. De score verbloemt nog veel, maar paars-wit straalde na de rust onmacht uit en wordt geheel logisch door Club uit de beker gekieperd. Wat rest er nu nog?
  3. tweede helft, minuut 93. Toch een positief puntje: Vincent Kompany gaat de wedstrijd uitspelen. Ook hij kon na de pauze de ondergang van Anderlecht niet vermijden. Dat kan hij natuurlijk niet in zijn eentje, want dit Club Brugge is veel te sterk.
  4. tweede helft, minuut 92. Het is vrij schrijnend dat Anderlecht in een thuiswedstrijd zijn tegenstander het vuur niet aan de schenen kan leggen. Eddy Snelders (Radio 1).
  5. tweede helft, minuut 91. Invaller De Ketelaere heeft nog een mooie passeerbeweging in huis, maar is dan iets te zelfzuchtig. Alle conclusies zijn al lang getrokken.
  6. tweede helft, minuut 91. We krijgen 4 minuten extra tijd. Compleet overbodig.
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Anderlecht, Luka Adzic erin, Jeremy Doku eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Ook Chadli heeft het tij niet kunnen keren. De Rode Duivel stormt even op de Brugse zestien af, maar loopt zich dan o zo makkelijk vast. In de eretribune ziet Marc Coucke hoe enkele gasten afdruipen. .
  9. Teleurstelling bij Van Crombrugge. tweede helft, minuut 87.
  10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Club Brugge, Loïs Openda erin, Dennis eruit
  11. tweede helft, minuut 85. "Het is een oefenmatch", zingen de meegereisde supporters van Club Brugge. Het is met de moed der wanhoop dat Anderlecht er nog iets van probeert te bakken. .
  12. tweede helft, minuut 83. Deze wedstrijd geeft gewoon weer wat er verwacht werd: het verschil tussen beide teams is erg groot. Peter Vandenbempt (Radio 1).
  13. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Club Brugge, Charles De Ketelaere erin, Krépin Diatta eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Club Brugge is Anderlecht nu stilaan aan het vernederen met vloeiende combinaties. Schrijvers is het eindstation, maar trapt hoog over. RSCA snakt meer en meer naar het eindsignaal. .
  15. Geen problemen voor Club Brugge en Clement. tweede helft, minuut 81.
  16. tweede helft, minuut 79. Paal! Club ruikt de 0-3. Deli neemt een corner op zijn pantoffel, maar de bal vliegt via een Anderlecht-speler tegen de staak.
  17. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Club Brugge, Siebe Schrijvers erin, Percy Tau eruit
  18. tweede helft, minuut 78. Enkel een doelpunt dat uit de lucht komt vallen kan Anderlecht en deze match reanimeren, maar dat zit er niet meteen in. Club loopt nog net niet met de handen in de zakken, maar paars-wit is te aangeslagen en is gewoon niet goed genoeg om Club te verontrusten.
  19. tweede helft, minuut 76. Club Brugge is drie klassen beter. Peter Vandenbempt (Radio 1).
  20. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Anderlecht, Isaac Thelin erin, Edo Kayembe eruit