• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent op een drafje naar kwartfinales na makkelijke zege

  1. 45' - Geel - Erwin Hoffer
  2. 44' - Doelpunt - Sigurd Rosted (2 - 0)
  3. 37' - Geel - Birger Verstraete
  4. 37' - Verv. Nana Asare door Timothy Derijck
  5. 28' - Geel - Vadis Odjidja Ofoe
  6. 18' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (1 - 0)
  1. 90' - Geel - Jan van den Bergh
  2. 90' - Doelpunt - Giorgi Tsjakvetadze (3 - 0)
  3. 79' - Verv. Mohamed Messoudi door Faysel Kasmi
  4. 77' - Verv. Brecht Dejaegere door Stallone Limbombe
  5. 75' - Geel 2 - Marius Noubissi
  6. 71' - Geel - Anderson Esiti
  7. 70' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Jonathan David
  8. 61' - Geel - Jimmy De Jonghe
  9. 55' - Geel - Emile Abaz
  10. 55' - Geel - Marius Noubissi

  AA Gent heeft zich zonder problemen geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België. In een flauwe partij was Gent een maatje te groot voor Beerschot Wilrijk.

  AA Gent - Beerschot Wilrijk in een notendop

  • Sleutelmoment: De prachtige gelijkmaker van Hoffer wordt afgekeurd voor duw en trekwerk tussen Noubissi en Souquet. Oordeel zelf maar of u het fout vindt.
  • Man van de Match: Een moeilijke keuze tussen Vadis en Tsjakvetadze, maar we geven de trofee aan die laatste omwille van zijn goal en assist.

  Bekijk de goals uit Gent-Beerschot Wilrijk (3-0)

  Beerschot Wilrijk is geen partij voor Gent

  Het duel tussen een topclub uit 1B en 1A een gevecht tussen David versus Goliath noemen, zou in theorie overdreven zijn, maar op het veld leek het daar de volledige eerste helft wel op. Gent domineerde met goede combinaties, infiltraties van Vadis en goede dribbels van fankspelers Tsjakvetadze en Dejaegere.

   

  Jaremtsjoek had vroeg moeten scoren, maar Vanhamel gaf de underdog nog even uitstel van executie. Jaremtsjoek maakte het goed na 20 minuten. Vadis penetreerde opnieuw goed het strafschopgebied en Jaremtsjoek scoorde in de draai. Een verdiende 1-0.

   

  De 2-0 hing in de lucht, maar na een corner scoorde Hoffer erg knap. Bekijk de video van de goal zeker even, want de geschiedenisboeken zal de goal niet halen. Ref Boterberg keurde ze af omdat hij een fout zag van spits Noubissi in de zestien.

   

  De goal viel voor de rust nog aan de overkant. Tsjakvetadze speelde klever binnendoor en verdediger Rosted legde de bal als een volleerde spits in de verste hoek: 2-0.

  Over de tweede helft moeten we kort zijn. Meer verdienen slaapverwekkende 45 minuten niet. Gent moest niet en de bezoekers konden niet. Tot overmaat van ramp voor Beerschot Wilrijk pakte spits Noubissi twee gele kaarten. Gent profiteerde nog. Invaller Limbombe zag de zee van ruimte voor Tsjakvetadze en die schoot de 3-0 op het bord in de 90e minuut. 

  Odjidja probeert een 'hand van God', en krijgt geel

  Vreven: "Als je deze goal affluit dan moet je er veel affluiten"

  Verstraete: "Zijn er in geslaagd om de match snel dood te maken"

  Odjidja: "De beker is sowieso belangrijk voor ons"

  • Jess Thorup: "Het ging niet te makkelijk voor ons, maar ik zag wel dat wij de volledige controle hadden. We hadden veel de bal en creëerden veel kansen. Misschien hadden we tegen tien nog meer moeten doen, maar we wonnen en dat geeft vertrouwen. Dat was belangrijk voor ons want er komt een belangrijke periode aan. De afgekeurde goal heb ik niet echt gezien. Misschien zien we opnieuw verrassingen in de andere matchen, maar ik wil vooral graag opnieuw thuis spelen in de volgende ronde. Genk? Die zou ik liever pas in de finale treffen."
  • Stijn Vreven: "Als je onze gelijkmaker afkeurt, kan je heel veel goals afkeuren. Het was een geweldig moment. Ik vond dat de ref een ongelukkig match floot. Zeker niet in ons voordeel. Ik ben wel tevreden over onze wedstrijd. In de eerste helft hadden we te veel schroom, maar de tweede helft hebben we gezien hoe Beerschot kan voetballen. De rode kaart vond ik ook onterecht. Tevreden ben je nooit als je verliest, maar we moesten onze ploeg ook op vier plaatsen aanpassen. Dan is het even zoeken. We hebben een mooi parcours gehad in de beker en nu moeten we weer focussen op de competitie."

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Jan van den Bergh van Beerschot Wilrijk tijdens tweede helft, minuut 90
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Giorgi Tsjakvetadze van KAA Gent. 3, 0.
  3. tweede helft, minuut 88. Einde van de match. AA Gent heeft een makkelijke zege geboekt tegen Beerschot Wilrijk en mag naar de kwartfinales van de Beker. De eerste helft speelde Gent goed. De tweede was slaapverwekkend.
  4. tweede helft, minuut 86. Tsjakvetadze maakt er 3-0 van. Limbombe dribbelt naar binnen en behoudt het overzicht. Tsjakvetadze heeft een zee van ruimte om de 3-0 binnen te knallen. .
  5. tweede helft, minuut 84. Vanhamel moet nog eens iets doen. Gelukkig voor de doelmannen is het niet koud. Ze zouden bevriezen in de tweede helft. Tot Tsjakvetadze toch nog eens naar binnen snijdt en de bal tussen de palen trapt. Vanhamel redt.
  6. tweede helft, minuut 82. Rosted heeft wat moeite met verdedigen onder druk van Grisez. Het levert een inworp op. Van den Bergh doet dat heel ver. Bourdin kan koppen, maar naast. Bijna een kans, zowaar.
  7. tweede helft, minuut 81. "Het is aftellen tot het laatste fluitsignaal. Het niveau van deze match is echt niet goed". Tom Boudeweel.
  8. tweede helft, minuut 79. Beerschot Wilrijk krijgt een corner. Die levert niets op. Veel dichter komen de bezoekers niet bij het Gent-doel in de tweede helft.
  9. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Beerschot Wilrijk, Faysel Kasmi erin, Mohamed Messoudi eruit
  10. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAA Gent, Stallone Limbombe erin, Brecht Dejaegere eruit