Deinze en Beerschot doen uitstekende zaak in slotfase van de Challenger Pro League

  Money Time in de Challenger Pro League. Met nog drie speeldagen op de teller hebben zowel Deinze als Beerschot een uitstekende zaak gedaan. Deinze zette een tienkoppig Club NXT opzij en nadert zo de promotie-play offs. Beerschot heeft dan weer de koppositie beet na een ultieme remontada tegen de jonkies van Genk.

  De tijd dringt. Met nog drie speeldagen tot de eindfase van de Challenger Pro League, zijn de punten momenteel van levensbelang. 

   

  Dat lijkt ook KMSK Deinze te beseffen. De club maakte dit seizoen een valse start, maar manoeuvreert zich momenteel in alle luwte naar boven toe. Zo slaagde het er vandaag opnieuw in om een rechtstreekse concurrent over de knie te leggen.

   

  Tegen Club NXT (6e) kwam het eerst op achterstand door de voet van Cisse Sandra, maar een snelle rode kaart van Shion Homma bracht de thuisploeg weer helemaal in de match. Hendrickx en Koné zorgden nadien voor de deugddoende driepunter. 

   

  Deinze springt zo over de RSCA Futures naar de 7e plaats, op twee punten van Club NXT. Niet onbelangrijk: de eerste zes spelen promotie-play offs, de laatste zes degradatie-play offs.

  Ook Beerschot heeft - met een gelijkaardig wedstrijdverloop als Deinze - een gouden zaak gedaan in het klassement.

   

  Het keek na 25 minuten nochtans tegen een 0-2-achterstand aan, maar de thuisploeg draaide de scheve situatie in het absolute slot helemaal om. In de 96e minuut zorgde Ryan Sanusi nog voor een explosie op het Kiel met de 3-2.

   

  Beerschot katapulteert zich zo voorlopig aan de leiding van het klassement.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  3. eerste helft, minuut 47 match afgelopen
  4. eerste helft, minuut 1 match begonnen