Ga naar de inhoud

Club NXT wint het prestigeduel tegen RSCA Futures en staat derde

Derde keer, goede keer. Na twee gelijke spelen heeft het duel tussen de belofteploegen van Club Brugge en Anderlecht in de Challenger Pro League een winnaar opgeleverd. Club Brugge won in het Lotto Park en zet druk op Beerschot in de strijd om de derde plaats. 

De beloften van Club kwamen al voor het openingskwartier op voorsprong. Anderlecht-aanvoerder Lissens liet zich veel te makkelijk verschalken door De Smet. Zo kon die helemaal alleen op doel af. De Smet bleef kalm en duwde de bal perfect in het hoekje voorbij doelman Vercauteren.

 

Anderlecht wou zich niet laten doen, eiste de bal op (63 procent balbezit over de hele wedstrijd) en trok naar voor. Stassin kreeg een goede kans, maar kreeg de bal in twee keer niet in doel. Zo werd het een open duel met kansen aan twee kanten.

 

Na de pauze was het opnieuw Club Brugge dat als eerste mocht juichen. Willems scoorde de 0-2.

 

De aansluitingstreffer van Anderlecht liet lang op zich wachten. Lissens maakte zijn foutje goed door gekruist de 1-2 binnen te schieten als een volleerde spits.

 

Anderlecht probeerde met een  ultiem slotoffensief nog een derde gelijkspel dit seizoen tegen Club uit de brand te slepen, maar slaagde daar niet meer in.

 

Club NXT is de play-offs begonnen met 6 op 6 en staat voorlopig alleen derde. Beerschot kan zaterdag op gelijke hoogte komen, als het wint in Lier.