Xavi schreeuwt zich schor, maar debuteert met winst in stadsderby tegen Espanyol

  1. 90+5' - Verv. Sergi Darder door Loren Morón
  2. 90+3' - Geel - Leandro Cabrera
  3. 88' - Geel - Marc-André ter Stegen
  4. 88' - Verv. Óscar Mingueza door Ronald Araújo
  5. 88' - Verv. Nico Gonzalez door Yusuf Demir
  6. 83' - Geel - Frenkie de Jong
  7. 78' - Verv. Sergio Busquets door Riqui Puig
  8. 78' - Verv. Adrián Embarba door Wu Lei
  9. 78' - Verv. Yangel Herrera door Nany Dimata
  10. 70' - Verv. Pablo Gavi door Philippe Coutinho
  11. 64' - Geel - Óscar Mingueza
  12. 59' - Geel - Adrià Pedrosa
  13. 59' - Geel - Abde Ezzalzouli
  14. 56' - Verv. David López door Manu Morlanes
  15. 56' - Verv. Javi Puado door Nicolás Ribaudo
  16. 48' - Doelpunt strafschop - Memphis Depay (1 - 0)

  FC Barcelona heeft zijn eerste wedstrijd onder trainer Xavi gewonnen. Daar had de Catalaanse grootmacht een penaltygoal van Depay, een VAR die even koffiepauze nam en veel geluk voor nodig. Espanyol trof drie keer de paal, maar de drie punten bleven in het Camp Nou.

  Minuut 90+6: scheidsrechter Carlos Del Cerro Grande maakt een einde aan de Barcelonese stadsderby. Xavi slaakt een diepe zucht.

   

  Het debuut van de kersverse trainer begon nochtans goed. Barcelona duwde Espanyol in de verdrukking met fluks voetbal. Grote kansen voor Depay, Nico en Busqets volgden. Het eerste doelpunt? Neen, dat viel niet voor de rust.

   

  Na een peptalk van Xavi tijdens de pauze, achtte Memphis zijn moment gekomen. De Nederlander ging neer in de zestien. Penalty, oordeelde de scheids. In de herhaling bleek dat Cabrera de bal speelde, maar de VAR was nog niet op de afspraak. Depay trok het zich niet aan en bracht Barça op voorsprong.

   

  Het moeilijkste was van de baan. Althans, dat hoopte Xavi toch. Espanyol voerde aanvallende wissels door. Landry Dimata mocht opdraven en miste onbegrijpelijk alleen voor doel.

   

  Raul de Tomas - dé uitblinker bij Espanyol - trof twee keer de paal in de slotfase. Barcelona kwam goed weg met de drie punten.

   

  Xavi heeft dus nog werk voor de boeg, maar heeft wel al iets om op te bouwen. Barcelona springt naar plek 6 in de stand. Volgende opdracht: de cruciale CL-wedstrijd tegen Benfica winnen.

  Penalty? Oordeel vooral zelf:

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 57. Barcelona mag blij zijn met 3 punten. Het hing lang aan een zijden draadje, maar Xavi wint zijn eerste wedstrijd bij Barcelona. Espanyol had een kansenregen in de tweede helft, maar kon de gelijkmaker niet voorbij Ter Stegen trappen. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij Espanyol, Loren Morón erin, Sergi Darder eruit
  4. tweede helft, minuut 94. Abde gaat nog eens op wandel. De jonge aanvaller maakt een goede indruk vandaag. Niemand van Barcelona volgt, dus sterft zijn actie een stille dood. .
  5. Gele kaart voor Leandro Cabrera van Espanyol tijdens tweede helft, minuut 93
  6. 6 minuten extra. Barcelona moet nog 6 minuten de voorsprong vasthouden. . tweede helft, minuut 92.
  7. tweede helft, minuut 91. Kansje Memphis. In de slotminuut van de reguliere speeltijd probeert Memphis het van ver. Diego Lopez kent weinig moeite met zijn pegel. .
  8. Gele kaart voor Marc-André ter Stegen van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 88
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij FC Barcelona, Ronald Araújo erin, Óscar Mingueza eruit
  10. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij FC Barcelona, Yusuf Demir erin, Nico Gonzalez eruit
  11. tweede helft, minuut 87. De spelers van Barcelona vallen bij bosjes. Na Busquets en Nico gaat nu ook Mingueza liggen. .
  12. Opnieuw de paal! Raul de Tomas raakt opnieuw de paal! Dit keer met een stevige kopstoot. De supporters in het Camp Nou zijn woedend, want de stadsgenoot legde het spel niet stil toen Nico geblesseerd bleef liggen. . tweede helft, minuut 86.
  13. tweede helft, minuut 84. Dimata mist moederziel alleen voor doel! Landry Dimata kan vrij koppen, maar mist onbegrijpelijk het kader. Bijna was onze landgenoot de held van Espanyol. .
  14. Gele kaart voor Frenkie de Jong van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 83
  15. 1-1 rakelings gemist. Raul de Tomas trapt een vrije trap wel heel goed richting de kooi van Ter Stegen. De bal scheert de paal, Barcelona komt weer goed weg aan het einde van de wedstrijd. . tweede helft, minuut 81.
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij FC Barcelona, Riqui Puig erin, Sergio Busquets eruit
  17. tweede helft, minuut 78. Landry Dimata mag nog een kwartiertje zijn kunnen tonen in het Camp Nou. Bij de thuisploeg gaat Busquets met een pijntje naar de kant. Riqui Puig is zijn vervanger. .
  18. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Espanyol, Wu Lei erin, Adrián Embarba eruit
  19. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Espanyol, Nany Dimata erin, Yangel Herrera eruit
  20. tweede helft, minuut 73. Abde kan zijn schot niet laag houden. Een flukse dribbel van Abde Ezzalzouli! De jonge vleugelspeler drukt af, zijn fantasietje verdwijnt over het doel van Diego Lopez. .