VIDEO: Real wint vierde Clasico op rij tegen tandeloos Barcelona

  1. 32' - Doelpunt - David Alaba (0 - 1)
  1. 90+7' - Doelpunt - Sergio Agüero (1 - 2)
  2. 90+3' - Doelpunt - Lucas Vázquez (0 - 2)
  3. 90+1' - Verv. Federico Valverde door Dani Carvajal
  4. 87' - Verv. Vinícius Júnior door Marco Asensio
  5. 85' - Verv. Pablo Gavi door Luuk de Jong
  6. 80' - Geel - Ferland Mendy
  7. 77' - Verv. Frenkie de Jong door Sergi Roberto
  8. 73' - Verv. Ansu Fati door Sergio Agüero
  9. 72' - Verv. Rodrygo door Federico Valverde
  10. 58' - Geel - Gerard Piqué
  32'David Alaba0 - 1
  90+3'Lucas Vázquez0 - 2
  90+7'Sergio Agüero1 - 2

  De eerste Clasico van het nieuwe seizoen is een prooi geworden voor Real Madrid. Barcelona kon te weinig dreigen tegen het meer ervaren Real. De Koninklijke slaan een kloof van 5 punten met Barcelona in de stand. Eden Hazard bleef heel de wedstrijd op bank. 

  Alaba met een heerlijk openingsdoelpunt

  "Clasico 2.0" werd in de kranten vooraf geschreven over dit duel. Onder meer omdat voor het eerst sinds 2004 Lionel Messi én Sergio Ramos niet meer op het wedstrijdblad stonden. Op het veld werd dat nieuwe tijdperk ook duidelijk. 

   

  Bij Barcelona kon niemand de grote leegte die de vertrokken Messi achter liet, opvullen. Niet de jonkies Fati en Gavi, niet nieuwkomer Depay en niet De Jong. Allemaal bleven ze de hele match onder hun beste niveau.

   

  Bij Real waren de uitblinkers wel een jonkie en een nieuwkomer. Vinicius was de eerste helft de meest dreigende speler en was niet toevallig ook betrokken bij de 0-1 van Alaba na een halfuur. De verdediger, die in de zomer arriveerde in Madrid om Ramos te vervangen, zette de prachtige aanval zelf op en scoorde met een heerlijk schot (zie video).

   

  De voorsprong voor Real was verdiend. Zeker als je weet dat Barcelona geen enkele bal tussen de palen kreeg voor de pauze.

  De heerlijke 0-1 van Alaba

  Geen gelijkmaker in de extra tijd voor Barcelona

  Barcelona kwam met meer drang en dreiging uit de kleedkamer. Coutinho en Fati begonnen goed, maar deemsterden langzaam weg. Real behield op metier en ervaring controle over de match en loerde steeds op een kans om te counteren. 

   

  Benzema was dichtbij de 0-2 na een heerlijke pass van Modric, maar de Fransman die van een halve kans vaak een hele maakt, schoot de prima mogelijkheid nu recht op Ter Stegen. 

   

  Door vermoeidheid en alle wissels verwaterde de tweede helft, maar de spanning bleef bij de krappe 0-1. Het was even schrikken voor alle Real-fans en alle Belgen toen Courtois bij een onschuldige uittrap zijn knie leek te verdraaien en bleef liggen, maar hij speelde uiteindelijk de wedstrijd uit. 

   

  In de zeven minuten extra tijd gebeurde er uiteindelijk nog meer dan in de 45 minuten ervoor. Depay leek op weg om de gelijkmaker te maken, maar uiteindelijk kwam niemand bij de thuisploeg tot het finale schot. Real counterde meteen met de snelle Asensio en Vazquez kon in de rebound scoren: 0-2. Barcelona had nog 1 minuut en daarin maakte Agüero de eerredder. Meer zat er niet in. 

   

  De laatste zege van Barcelona in een Clasico is al geleden van maart 2019 (in Madrid). De laatste vier Clasico's draaiden uit op een zege voor Real.

  De 0-2 en 1-2 in de slotfase

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Laatste fluitsignaal. Barcelona-fans zien net als vorig jaar dat Real wint in hun Camp Nou. Een grootse Clasico was het niet. Real won op metier. .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 97 door Sergio Agüero van FC Barcelona. 1, 2.
  4. tweede helft, minuut 97. Agüero zorgt voor de aansluitingstreffer op een minuut voor het einde. Een late aansluitingstreffer van Agüero na een goeie actie van Dest op rechts.  .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Lucas Vázquez van Real Madrid. 0, 2.
  6. tweede helft, minuut 93. Vazquez maakt het af voor Real op de counter: 0-2. Wat een einde van de match! Barça krijgt een enorme kans, maar kan niet afwerken. Real countert met Asensio. Ter Stegen redt zijn schot, maar Vazquez troeft Garcia veel te makkelijk af om de rebound te scoren. .
  7. tweede helft, minuut 92. 7 minuten extra tijd . Barcelona krijgt nog 7 minuten om de nederlaag af te wenden. Het is een rommelig einde van de match.  .
  8. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Real Madrid, Dani Carvajal erin, Federico Valverde eruit
  9. tweede helft, minuut 91. Courtois kan dan toch verder. Na wat voelen aan de knie en overleg met de dokters staat Courtois toch opnieuw recht. Hij gaat veder spelen. Dat lijkt goed nieuws.  .
  10. tweede helft, minuut 89. Oei wat is er aan de hand met Courtois? . Courtois ligt opeens tegen de grond en grijpt naar de knie. Een beeld dat we als Belgen niet graag zien. Hij lijkt veel pijn te hebben. Hij lijkt zijn knie te hebben verdraaid bij het uittrappen. .
  11. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Real Madrid, Marco Asensio erin, Vinícius Júnior eruit
  12. tweede helft, minuut 87. Het spel ligt opnieuw stil omdat Vinicius met krampen op het veld blijft liggen. Asensio staat klaar om hem te vervangen. De thuisfans kunnen niet lachen met het feit dat het zo lang duurt voor Vinicius - uitblinker in de eerste helft - naar de kant gaat. .
  13. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij FC Barcelona, Luuk de Jong erin, Pablo Gavi eruit
  14. tweede helft, minuut 84. Kopballetje van Agüero. Invaller Agüero krijgt een kopkans, maar krijgt zijn hoofd niet boven de bal. Courtois kan rustig laten over waaien. De Argentijnse spits werkt wel hard.   .
  15. tweede helft, minuut 84. Valverde kan verder, Piqué ook. Goed nieuws: Valverde en Piqué komen opnieuw het veld op. Het zal dan wel meevallen met dat been van Valverde. .
  16. tweede helft, minuut 82. Been Valverde draait helemaal verkeerd. In een kopduel tussen Valverde en Piqué komen beide heren onzacht met elkaar in contact. Piqué houdt er hoofdpijn aan over, maar het been van Valverde draait bij het neerkomen erg onnatuurlijk weg. Hij blijft even liggen. .
  17. Gele kaart voor Ferland Mendy van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 80
  18. tweede helft, minuut 79. Geel Mendy omdat hij te veel tijd neemt. Real Madrid kan de zege in Camp Nou ruiken. Real maakt dus geen haast als de bal buiten gaat. Mendy neemt zoveel tijd om in te werpen dat hij geel onder de neus gewreven krijgt. .
  19. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij FC Barcelona, Sergi Roberto erin, Frenkie de Jong eruit
  20. tweede helft, minuut 77. Ook De Jong gaat rusten. Na Fati enkele minuten geleden gaat nu ook De Jong rusten bij de thuisploeg. De Nederlander kon zijn ploeg niet bij de hand nemen. Als Barça-fan mag je meer van hem verwachten dan wat hij laten zien heeft. Sergio Roberto komt in zijn plaats. .