Barcelona schenkt Koeman een verjaardagscadeau in de vorm van zes goals

  1. 43' - Doelpunt - Sergiño Dest (0 - 2)
  2. 37' - Doelpunt - Antoine Griezmann (0 - 1)
  3. 27' - Geel - Sergio Busquets
  4. 9' - Geel - Martín Zubimendi
  1. 90+3' - Geel - Carlos Fernández
  2. 89' - Doelpunt - Lionel Messi (1 - 6)
  3. 88' - Geel - Martin Braithwaite
  4. 85' - Verv. Antoine Griezmann door Riqui Puig
  5. 85' - Verv. Sergiño Dest door Francisco Trincão
  6. 83' - Verv. Alexander Isak door Jon Bautista
  7. 83' - Verv. Igor Zubeldia door Modibo Sagnan
  8. 79' - Verv. Ousmane Dembélé door Martin Braithwaite
  9. 79' - Geel - Igor Zubeldia
  10. 77' - Doelpunt - Ander Barrenetxea (1 - 5)
  11. 71' - Verv. Martín Zubimendi door Carlos Fernández
  12. 71' - Doelpunt - Ousmane Dembélé (0 - 5)
  13. 68' - Verv. Sergio Busquets door Ronald Araújo
  14. 68' - Verv. Pedri door Ilaix Moriba
  15. 61' - Verv. Andoni Gorosabel door Ander Barrenetxea
  16. 61' - Verv. Portu door Adnan Januzaj
  17. 56' - Doelpunt - Lionel Messi (0 - 4)
  18. 53' - Doelpunt - Sergiño Dest (0 - 3)
  37'goalAntoine Griezmann0 - 1
  43'goalSergiño Dest0 - 2
  53'goalSergiño Dest0 - 3
  56'goalLionel Messi0 - 4
  71'goalOusmane Dembélé0 - 5
  77'goalAnder Barrenetxea1 - 5
  89'goalLionel Messi1 - 6

  Barcelona heeft geen steek laten vallen in de titelstrijd in Spanje. Na de zeges van Atletico en Real stond Barça onder druk voor de lastige verplaatsing naar Sociedad, maar met een goede collectieve prestatie werd het uiteindelijk een doelpuntenfestijn met mooie goals. Adnan Januzaj mocht een halfuur invallen.

  Griezmann scoort tegen ex-club, Dest maakt eerste competitiegoal

  Er viel heel wat te vieren bij Barcelona. Messi speelde zijn 768e match voor de A-ploeg en is daarmee alleen recordhouder. Xavi strandde op 767 matchen. Bovendien waren trainer Koeman en spelers Griezmann en Alba jarig.

   

  De feestvarkens zouden allemaal een hoofdrol opeisen. Griezmann als eerste door na 37 minuten de score te openen. Tot dan was Barcelona dominant, maar zonder veel kansen te creëren.  Isak had zelfs twee keer een goede mogelijkheid op 1-0, maar telkens was Ter Stegen de redder. 

   

  Toen even na de openingsgoal Messi Dest perfect bediende, was het moeilijkste voor de rust al gedaan voor de bezoekers. Dest maakte zijn eerste competitiegoal voor Barcelona (zie video) en de ruststand was 0-2.

  Spektakelmatch na de pauze

  Het spektakel ging in de tweede helft enkel in stijgende lijn. Die andere jarige - Alba - was de hele match op dreef als in zijn beste jaren. Eerst schotelde hij Dest de 0-3 voor met een typische actie tot aan de achterlijn. En bij de 6-1 deed hij hetzelfde voor Messi. Twee assists voor Alba op zijn verjaardag dus. 

   

  Maar voor de 6-1-eindstand werd vastgelegd, scoorde Messi eerst de 0-4 op aangeven van Busquets (zie video) en maakte Dembélé er met een knappe individuele actie 0-5 van. Bij die score mocht Januzaj invallen, maar de Rode Duivel liet weinig zien. Dat kon niet gezegd worden van een andere invaller bij Sociedad. 

   

  Barrenetxea maakte een heerlijke eerredder die Ter Stegen kansloos liet: 1-5. Daarna legde Messi dus de eindstand vast. Het plannetje van Koeman klopte dus op zijn verjaardag en Barcelona is opnieuw alleen tweede in de stand.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Laatste fluitsignaal. De spelers van Barcelona bezorgen trainer Ronald Koeman een mooie verjaardag. Ze maken zes goals én leggen een sterke collectieve prestatie op de mat. Barcelona blijft in het spoor van Atletico. .
  3. Gele kaart voor Carlos Fernández van Real Sociedad tijdens tweede helft, minuut 93
  4. Carlos Fernández (Real Sociedad) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Clément Lenglet (FC Barcelona). tweede helft, minuut 93.
  5. Adnan Januzaj (Real Sociedad) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 93.
  6. Ilaix Moriba (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Carlos Fernández (Real Sociedad). tweede helft, minuut 92.
  7. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. Lionel Messi kan scoren voor FC Barcelona. De assist komt op naam van Jordi Alba. tweede helft, minuut 89.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Lionel Messi van FC Barcelona. 1, 6.
  10. Gele kaart voor Martin Braithwaite van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 88
  11. Martin Braithwaite (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Robin Le Normand (Real Sociedad). tweede helft, minuut 88.
  12. tweede helft, minuut 88. Er kan altijd nog een goaltje bij: 1-6. Messi maakt zijn tweede van de avond. En het is alweer een typische Barcelona goal waarbij Alba de achterlijn haalt en ziet waar Messi staat. De Argentijn trapt voor zijn doen heel simpel binnen. .
  13. Jon Bautista (Real Sociedad) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 87.
  14. tweede helft, minuut 87. Januzaj zet zich sterk door op rechts. Fernandez kan zo nog eens trappen, maar doet dat te centraal. Dit soort ballen zijn kinderspel voor Ter Stegen. Alle structuur is verdwenen uit deze match door de vele wissels. .
  15. De poging wordt gered door Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), die geen rebound weggeeft. tweede helft, minuut 87.
  16. Carlos Fernández (Real Sociedad) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 87.
  17. Jon Bautista (Real Sociedad) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 85.
  18. tweede helft, minuut 85. Wissel vier en vijf bij Barcelona. Ook Trincao en Puig krijgen nog wat speelminuten. Het zijn natuurlijk allemaal voetnoten in deze wedstrijd die al een tijdje is beslist. .
  19. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij FC Barcelona, Riqui Puig erin, Antoine Griezmann eruit
  20. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij FC Barcelona, Francisco Trincão erin, Sergiño Dest eruit