Troon van Atletico Madrid wankelt nog wat meer na nederlaag tegen Levante

  Als Real Madrid nog wat motivatie nodig had voor de verplaatsing naar laagvlieger Valladolid, dan heeft Levante voor een oppeppertje gezorgd door Atletico Madrid te kloppen. De leider dreigt zijn greep op de titelstrijd te verliezen met een derde puntenverlies in 4 wedstrijden.

  Atletico Madrid leek enkele weken geleden de titel al binnen handbereik te hebben in La Liga: 7 punten voor met nog 2 inhaalwedstrijden op het programma. Maar de leider is zijn voorsprong te grabbel aan het gooien.

   

  Deze week liep het al mis met een 1-1-gelijkspel in het inhaalduel tegen Levante en ook vandaag bleken de Valencianen te sterk. Atletico speelde onherkenbaar zwak en kreeg na een halfuur een klap van José Luis Morales.

   

  Na de pauze krikte de leider zijn niveau op, maar de gelijkmaker van Luis Suarez strandde op de paal. Ook Marcos Llorente kon de nul niet van het bord halen. In een alles-of-niets-poging trok doelman Jan Oblak mee naar voren op de laatste corner, De Frutos strafte het risico af met de 0-2.

   

  Voor Atletico is het de eerste thuisnederlaag in La Liga sinds december 2019. Real Madrid kan de kloof vanavond verkleinen tot drie punten en ook Barcelona kan morgen weer aanhaken. Ligt de Spaanse titelstrijd weer open?

  VIDEO: De 2e goal kwam er nadat Oblak mee naar voren was gegaan

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Jorge de Frutos (Levante UD) scoort met zijn rechtervoet. Het staat 0 - 2. tweede helft, minuut 95.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Jorge de Frutos van Levante UD. 0, 2.
  4. Thomas Lemar neemt de hoekschop voor Atlético Madrid. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 94.
  5. Luis Suárez (Atlético Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 93.
  6. Redding van Daniel Cárdenas (Levante UD), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 92.
  7. Thomas Lemar (Atlético Madrid) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 92.
  8. Gele kaart voor Rober Pier van Levante UD tijdens tweede helft, minuut 91
  9. Marcos Llorente (Atlético Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Carlos Clerc (Levante UD). tweede helft, minuut 91.
  10. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Moussa Dembélé (Atlético Madrid) stond buitenspel. tweede helft, minuut 90.
  11. Moussa Dembélé (Atlético Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 89.
  12. De poging wordt gered door Daniel Cárdenas (Levante UD), die geen rebound weggeeft. tweede helft, minuut 86.
  13. Thomas Lemar (Atlético Madrid) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 86.
  14. Mickael Malsa (Levante UD) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Thomas Lemar (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 85.
  15. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Moussa Dembélé (Atlético Madrid) stond buitenspel. tweede helft, minuut 84.
  16. Mickael Malsa (Levante UD) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op João Félix (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 83.
  17. João Félix (Atlético Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mickael Malsa (Levante UD). tweede helft, minuut 81.
  18. Moussa Dembélé (Atlético Madrid) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 81.
  19. Jorge de Frutos (Levante UD) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Thomas Lemar (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 80.
  20. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Levante UD, Nikola Vukcevic erin, José Luis Morales eruit