• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Suarez helpt Atletico op zijn verjaardag aan zege tegen Valencia

  1. 30' - Geel - Šime Vrsaljko
  2. 23' - Doelpunt - João Félix (1 - 1)
  3. 11' - Doelpunt - Uros Racic (0 - 1)
  1. 85' - Verv. Thomas Lemar door Lucas Torreira
  2. 80' - Verv. Uros Racic door Koba Koindredi
  3. 79' - Verv. Yunus Musah door Jason
  4. 79' - Verv. Manu Vallejo door Kevin Gameiro
  5. 76' - Geel - Stefan Savic
  6. 75' - Verv. Marcos Llorente door Geoffrey Kondogbia
  7. 72' - Doelpunt - Ángel Correa (3 - 1)
  8. 62' - Verv. João Félix door Ángel Correa
  9. 58' - Verv. Denis Cheryshev door Gonçalo Guedes
  10. 54' - Doelpunt - Luis Suárez (2 - 1)
  11. 47' - Verv. Mouctar Diakhaby door Hugo Guillamón
  11'Uros Racic0 - 1
  23'João Félix1 - 1
  54'Luis Suárez2 - 1

  Met een zesde competitiezege op rij heeft Atletico Madrid zijn leidersplaats in Spanje bestendigd. Valencia hield een helft gelijke tred. Yannick Carrasco speelde de hele wedstrijd en was goed voor een pre-assist, maar die viel minder op dan de wereldgoal van Racic voor 0-1.

  Valencia is dit seizoen absoluut geen topploeg in Spanje. Het begon aan de wedstrijd als 14e in de stand. Het enige dat Atletico zorgen kon baren, is dat Valencia het uitgerekend tegen de topclubs wel goed doet. Het klopte al Real Madrid en speelde gelijk tegen Barcelona. 

   

  Atletico ondervond dat aan de lijve in de eerste helft. De leider was voor de rust vaak de mindere ploeg. De Serviër Racic beloonde Valencia door vanop zo een 25 meter heerlijk in doel te knallen (zie video). Atletico kon enkel met een standaardsituatie orde op zaken stellen. Felix werkte een corner acrobatisch af aan de tweede paal.

   

  Na de pauze toonde Atletico waarom het bijna halfweg de competitie dé titelkandidaat is dit  jaar. Atletico heeft weinig nodig om te scoren. Een snelle tegenaanval kwam via Felix bij Suarez en die scoorde knap uit een scherpe hoek (zie video). Toch al doelpunt nummer 12 voor Suarez dit seizoen. Hij is medetopschutter.

   

  Na de 2-1 was Valencia geen partij meer voor Atletico, dat perfect in de organisatie bleef waar het moest en voetballend de betere werd. Invaller Correa maakte het werk af op assist van Llorente. De actie was op gang gebracht door Carrasco (zie video).

   

  Atletico heeft na 18 matchen 7 punten meer dan Real en 10 dan Barcelona. Bovendien heeft het een wedstrijd minder gespeeld en is het een ploeg die nooit onder een ondergrens zakt in zijn competitiematchen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Laatste fluitsignaal. Atletico blijft maar winnen. Ook Valencia kan niet langer dan een helft de indruk wekken de leider iets in de weg te kunnen leggen. Atletico heeft na 18 gespeelde matchen 7 punten meer dan eerste achtervolger Real Madrid. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. Drie minuten extra tijd. We spelen nog drie minuten, maar dat is eigenlijk compleet overbodig. Valencia kon geen vuist meer maken na de 2-1. .
  4. tweede helft, minuut 87. Bijna de 4-1. Valencia-aanvoerder Gaya is te zelfzeker op de eigen achterlijn. Invaller Torreira is een bijtertje en laat die gelegenheid niet onbenut. Hij snoept Gaya de bal af en biedt Correa nog bijna de 4-1 aan, maar er zit nog iemand tussen met een teen. .
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Atlético Madrid, Lucas Torreira erin, Thomas Lemar eruit
  6. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Valencia CF, Koba Koindredi erin, Uros Racic eruit
  7. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Valencia CF, Jason erin, Yunus Musah eruit
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Valencia CF, Kevin Gameiro erin, Manu Vallejo eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Vers bloed voor de bezoekers. Valencia-trainer Gracia heeft ook gezien dat zijn team de match volledig ondergaat in deze tweede helft. Hij brengt Jason, Gameiro en Koba.  .
  10. tweede helft, minuut 78. Sinds de 3-1 is de partij helemaal doodgebloed. De enige ploeg die er nog in gelooft om te scoren, lijkt Atletico. Bij Valencia lijkt de energie op.  .
  11. Gele kaart voor Stefan Savic van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 76
  12. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Atlético Madrid, Geoffrey Kondogbia erin, Marcos Llorente eruit
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 72 door Ángel Correa van Atlético Madrid. 3, 1.
  14. tweede helft, minuut 71. Pre-assist van Carasco, Correa maakt het af: 3-1. Atletico heeft Valencia helemaal waar het de bezoekers wil hebben. Bij een snelle tegenprik wordt het 3-1. Carrasco lanceert LLorente. Die haalt de achterlijn en biedt Correa de relatief makkelijke 3-1 aan. .
  15. tweede helft, minuut 66. Na twintig minuten in de tweede helft kan Valencia een eerste keer de bal langere tijd in de ploeg houden en zoeken naar een mogelijkheid, maar Atletico zakt perfect in met 10 spelers in het eigen strafschopgebied. Guedes probeert het van ver, maar die poging lijkt nergens naar. .
  16. tweede helft, minuut 62. Exit Felix. Bij Atletico mag Felix gaan rusten. Of moeten we zeggen, moet hij gaan rusten, want heel blij ziet de Portugees er niet uit. Met een goal en een assist was hij wel bijzonder belangrijk. .
  17. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij Atlético Madrid, Ángel Correa erin, João Félix eruit
  18. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij Valencia CF, Gonçalo Guedes erin, Denis Cheryshev eruit