• home
 • video
 • pas verschenen

  Real Madrid kan 34e titel ruiken, Courtois man van de match

  1. 17' - Geel - Ferland Mendy
  2. 16' - Doelpunt - Karim Benzema (0 - 2)
  3. 10' - Doelpunt - Ferland Mendy (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Thibaut Courtois
  2. 84' - Verv. Darwin Machis door Ismail Köybasi
  3. 75' - Verv. Yangel Herrera door Antoñin Cortés
  4. 75' - Verv. Federico Vico door Yan Eteki
  5. 64' - Verv. Isco door Rodrygo
  6. 63' - Verv. Federico Valverde door Marco Asensio
  7. 58' - Geel - Gil Dias
  8. 54' - Verv. Dimitri Foulquier door Ángel Montoro
  9. 50' - Doelpunt - Darwin Machis (1 - 2)
  10. 46' - Geel - Domingos Duarte

  2 speeldagen voor het einde ligt de titel helemaal binnen handbereik voor Real Madrid. Na een vroege voorsprong was het wel nog zweten voor Real, dat zich donderdag tot kampioen kan kronen.

  Na 10 minuten was het al bingo voor Real Madrid. Mendy legde niet af voor Benzema, maar stak de bal diep en holde er zelf achteraan. Een indrukwekkende versnelling van Mendy en een goal vanuit een scherpe hoek.

   

  Benzema knalde 6 minuten later de 0-2 overhoeks binnen. Voor de rust schudde de alomgeprezen Courtois nog een goede redding uit zijn mouw. Real leek op rozen te zitten.

   

  Maar kort na de koffiepauze klungelde Casemiro op het middenveld. Granada counterde scherp en Darwin Machis trapte de bal tussen de benen van Courtois door in doel. De 1e tegengoal van de Rode Duivel in 509 minuten.

   

  In de slotminuten hielden Courtois (briljante save) en Sergio Ramos (bal op lijn afgeblokt) Granada nog van de gelijkmaker. Courtois kreeg in de extra tijd nog geel na opzettelijk tijdrekken. Na de wedstrijd werd de doelman uitgeroepen tot man van de match. Hazard bleef de hele match op de bank.

   

  2 speeldagen voor het einde telt Real 4 punten voorsprong op Barcelona. Als Zidane met zijn team donderdag wint tegen Villarreal, kroont Real zich dan al zeker tot kampioen. (lees reactie Ramos onder tweets)

  VIDEO: De heerlijke actie en goal van Mendy

  Benzema verdubbelt de bonus

  Ramos kritisch: "Waren geen 90 minuten gefocust, dat was fout"

  Na de match was Real-aanvoerder niet helemaal blij, integendeel. Hij gaf zijn ploegmaats een veeg uit de pan, omdat ze in de val van de zelfgenoegzaamheid waren getrapt na de snelle 2-0-voorsprong. "Zonder het te beseffen maakten we de fout door het lichter aan te pakken, nadat we een scoreverloop hadden gekregen dat ons juist heel blij had moeten maken."

   

  "Maar het was niet goed genoeg en vandaag kun je niemand verslaan als je niet 90 minuten lang gefocust bent. Wij wonnen de eerste en verloren de tweede helft. En hoewel we de 3 punten haalden, deden we dingen die we nooit zouden mogen doen, zoals een goedkope goal slikken."

   

  Na 9 competitiezeges op een rij kan Real donderdag zijn eerste titel sinds 2017 pakken: "Dat zou heel wat betekenen voor ons. Het zou een beloning zijn voor onze regelmaat en het harde werk doorheen het hele jaar."

   

  "De lockdown diende ons. Het was een keerpunt, waarbij we hard werkten aan de rentree en ons de titel inprentten. We zitten volop in de titelstrijd en ik hoop dat we donderdag gepast kunnen vieren."

  Fase per fase