• home
 • video
 • pas verschenen

  Herstart La Liga levert geen vuurwerk op, wel logische zege voor Sevilla

  1. 80' - Verv. Oliver Torres door Sergio Escudero
  2. 80' - Verv. Sergio Reguilón door Franco Vazquez
  3. 78' - Verv. Àlex Moreno door Alfonso Pedraza
  4. 74' - Verv. Munir El Haddadi door Suso
  5. 71' - Verv. Luuk de Jong door Youssef En-Nesyri
  6. 71' - Verv. Lucas Ocampos door Éver Banega
  7. 69' - Verv. Borja Iglesias door Loren Morón
  8. 69' - Verv. Carles Aleña door Joaquín
  9. 62' - Doelpunt - Fernando (2 - 0)
  10. 61' - Verv. Tello door Diego Lainez
  11. 56' - Doelpunt strafschop - Lucas Ocampos (1 - 0)
  12. 54' - Geel - Marc Bartra
  13. 49' - Geel - Emerson Aparecido
  62' Fernando2 - 0

  De topaffiche voor de herstart van La Liga tussen stadsrivalen Sevilla en Real Betis heeft de verwachtingen niet kunnen waarmaken. Sevilla won de derby met 2-0, maar het Spaanse vuurwerk bleef uit.

  Een stadsderby zonder supporters? "We zullen dat gevoel missen", waren de profetische woorden van Sevilla-coach Julen Lopetegui. El Gran Derbi werd nooit een groots spektakel. De supportersgeluiden die door de luidsprekers schalden, konden de passie en beleving niet opwekken. 

   

  Ocampos nagelde na 10 minuten wel een bal op de kruising, maar dat was meteen ook de beste kans voor de pauze. Al deed Koundé wel nog een poging om zijn ploegmaat te overtreffen met een kopbal. Real Betis keek offensief onmondig toe. De vurige stadsderby was halfweg een waakvlammetje.

   

  Scheidsrechter Lahoz besloot de derby dan maar een schop onder de kont te geven. Toen Luuk de Jong wel heel gemakkelijk ging liggen bij een luchtduel, werd hij prompt beloond met een strafschop. De VAR greep niet in, Ocampos nam het cadeautje met plezier in ontvangst: 1-0.

   

  Betis-coach Rubi probeerde zijn tactiek nog om te gooien, maar kwam te laat. Amper 3 minuten later volgde de genadeklap al voor de bezoekers (die zich weliswaar maar 4 kilometer hadden moeten verplaatsen). Fernando kopte binnen na een heerlijke fantasietje van Ocampos.

   

  Voor Sevilla mocht er meteen worden afgefloten, Real Betis deed tevergeefs nog enkele bescheiden pogingen tot een slotoffensief. Een bleke derby zal weinig toeschouwers hebben opgewarmd na 93 dagen zonder Spaans voetbal.

  Bekijk hier de eerste Spaanse doelpunten in 3 maanden:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde. El Gran Derbi leverde geen groots spektakel op, wel een logische zege voor Sevilla. De thuisploeg trok een bleke wedstrijd met twee goals naar zich toe. .
  2. Zes minuten extra. De coaches hebben de wissels gretig gebruikt en scheidsrechter Lahoz rekent elke vervanging door op zijn chronometer. We krijgen nog 6 minuten extra. . tweede helft, minuut 92.
  3. tweede helft, minuut 91. Zowel Bartra als Jordan ligt geveld met krampen. De scheidsrechter legt het spel even stil, maar zou evengoed kunnen affluiten. .
  4. tweede helft, minuut 89. Betis doet poging. Joaquin vindt de ruimte voor het schot, maar Koundé gooit zich er nog voor. Invaller Pedraza komt net te laat om de rebound in doel te tikken. Betis balt dan toch nog de vuisten. .
  5. tweede helft, minuut 84. Slotoffensief? Real Betis eist de bal op, maar doet er al 80 minuten veel te weinig mee. Kan het de nederlaag nog afwenden met een slotoffensief? .
  6. tweede helft, minuut 81. Real Betis lijkt wel nog zin te hebben om nog een tiental minuten te knokken. Vaclik heeft echter niet veel moeite met de pogingen van de bezoekers. Het moet toch allemaal wat scherper bij Betis. .
  7. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Sevilla, Sergio Escudero erin, Oliver Torres eruit
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Sevilla, Franco Vazquez erin, Sergio Reguilón eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Daar is Real Betis dan toch nog eens. Emerson steekt de bal schuin door het strafschopgebied, maar er is geen ploegmaat gevolgd om in doel te verlengen. .
  10. tweede helft, minuut 78. Voor Sevilla hoeft het duidelijk niet meer. De thuisploeg laat het initiatief aan de stadsrivaal en lijkt nog een kwartiertje te willen wachten op de 3 punten. .