• home
 • video
 • pas verschenen

  Real blaast Osasuna niet weg, maar houdt leidersplaats wel vast

  einde
  14
  1. 38' - Doelpunt - Sergio Ramos (1 - 2)
  2. 33' - Doelpunt - Isco (1 - 1)
  3. 14' - Doelpunt - Unai García (1 - 0)
  4. 10' - Verv. Jon Moncayola door Fran Merída
  1. 90+2' - Doelpunt - Luka Jovic (1 - 4)
  2. 88' - Verv. Karim Benzema door Luka Jovic
  3. 84' - Doelpunt - Lucas Vázquez (1 - 3)
  4. 82' - Verv. Isco door Vinícius Júnior
  5. 79' - Geel - Sergio Ramos
  6. 77' - Verv. Roberto Torres door Marc Cardona
  7. 73' - Geel - Dani Carvajal
  8. 71' - Verv. Gareth Bale door Lucas Vázquez
  9. 69' - Geel - David García
  10. 61' - Verv. José Arnáiz door Enric Gallego
  11. 57' - Geel - Nacho Vidal
  14'Unai García1 - 0
  33'Isco1 - 1
  38'Sergio Ramos1 - 2
  84'Lucas Vázquez1 - 3
  90+2'Luka Jovic1 - 4

  In Spanje wordt het competitievoetbal niet geteisterd door stormweer. Real Madrid heeft na zijn uitschakeling in de Copa del Rey afgelopen week wel een interne storm vermeden. De leider in La Liga won op het veld van Osasuna verdiend, al waren de cijfers wat overdreven. 

  Het is misschien wat makkelijke beeldspraak op een dag als deze, maar Osasuna, de nummer 12 in Spanje, startte als een wervelwind. De thuisploeg dreef Real op enthousiasme achteruit. Courtois moest zich al na 5 minuten tonen met een broodnodige save.

   

  Op een corner kreeg Osasuna wat het verdiende. Casemiro gaf verdediger Unai Garcia (er stonden drie Garcia's op het veld bij de thuisploeg) te veel ruimte. Courtois was kansloos. 

   

  Real had begrepen dat het de match niet mocht ondergaan. Heel vlot liep het niet bij de bezoekers, maar uitgerekend doorjagen van een onzichtbare Bale leverde een kans uit het niets op. Isco, die wel uitstekend speelde, schoot de 1-1 knap binnen (zie video).

   

  Nog voor de rust stond het 1-2. Osasuna maakte een stuk of drie dekkingsfouten bij een corner. Gesneden koek voor Ramos, die met het hoofd scoorde.

   

  De aantrekkelijke eerste helft kreeg geen vervolg na de pauze. Het spel werd bitser en strijd werd het ordewoord. Real rekende op de counter, maakte het zo misschien wel onnodig lang spannend, maar kreeg in de slotfase wel gelijk. Benzema bood Vazquez de 1-3 aan, Valverde deed hetzelfde voor invaller Jovic.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Laatste fluitsignaal. Real wint en zal duimen voor Real Betis vanavond. Real zet Barcelona momenteel op 6 punten na een verdiende zege tegen Osasuna, al zijn de cijfers zeker overdreven. Osasuna was een halfuur de betere ploeg.
  2. tweede helft, minuut 92. Jovic pikt ook nog een goal mee. Daar is de 1-4. Opnieuw is de pre-assist van Modric misschien wel het mooiste van allemaal, maar het overzicht dat Valverde behoudt en de afwerking van Jovic mogen er ook wel zijn. De Serviër stond wel moederziel allen.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Luka Jovic van Real Madrid. 1, 4.
  4. tweede helft, minuut 91. Drie minuten extra tijd. Bij het ingaan van de extra tijd krijgt Vinicius nog een kansje, maar de jonge Braziliaan toont nog eens een staaltje van hoe hij hij voor doel nog te vaak de foute keuzes maakt.
  5. tweede helft, minuut 89. Bij Osasuna is het geloof er schijnbaar toch uit. De thuisploeg zal vooral moeten opletten dat het geen vierde goal incasseert. .
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Real Madrid, Luka Jovic erin, Karim Benzema eruit
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Lucas Vázquez van Real Madrid. 1, 3.
  8. tweede helft, minuut 84. Het wordt nog 1-3. De match is gespeeld. De strategie van Real om op de counter te loeren, bleek de goede. Modric lanceert knap Benzema en die houdt de verdediging lang genoeg aan de praat tot Vazquez kan aansluiten en vrij makkelijk scoren.
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Real Madrid, Vinícius Júnior erin, Isco eruit