Invaller Carrasco kan Atletico niet redden tegen werkloze Courtois

  1. 88' - Geel - Casemiro
  2. 83' - Geel - Ferland Mendy
  3. 80' - Geel - Šime Vrsaljko
  4. 74' - Verv. Thomas Partey door Sergio Camello
  5. 71' - Verv. Vitolo door Yannick Carrasco
  6. 66' - Geel - Felipe
  7. 56' - Doelpunt - Karim Benzema (1 - 0)
  8. 50' - Verv. Álvaro Morata door Thomas Lemar

  Real Madrid heeft de Madrileense derby tegen Atletico gewonnen. In een matige partij was een doelpunt van Benzema na rust voldoende voor de volle buit. De terugkerende Yannick Carrasco viel in in de tweede helft, maar kon zijn team niet redden: 1-0.

  Courtois beleeft rustig dagje, Carrasco toont zich (tevergeefs)

  De Madrileense derby tussen Real en Atletico begon zoals verwacht: gesloten, weinig tot geen kansen en een gapend publiek. Enkele slappe schotjes van Real in de openingsfase veranderden daar niets aan. Aan de overkant moest Thibaut Courtois ook even aan het werk. De Real-doelman was alert op een schot van Vitolo.

   

  Op een gevaarlijk schot van Saul en een gemiste kans van Correa na, las u zonet een beknopte samenvatting van de eerste helft. Atletico was de betere ploeg, maar verzilverde het overwicht niet.

   

  Na de rust had Real-coach Zidane een dubbele wissel in petto: Vinicius Jr. en Vazquez kwamen het veld op ten koste van Kroos en Isco. Een geslaagde zet, zo bleek. Want een kwartier later was het prijs voor de thuisploeg. Vinicius met het (knappe) voorbereidende werk, Mendy met de assist en Benzema met het doelpunt: 1-0.

   

  Simeone moest reageren en deed dat met een invalbeurt van Carrasco, die nog maar net terugkeerde uit China. De Rode Duivel liet zich enkele keren opmerken, maar kon het verschil niet maken. 

   

  Real speelde de partij gemakkelijk uit, de volle buit was een feit. Met 49 punten telt het nu 6 punten meer dan eerste achtervolger Barcelona, dat morgen nog in actie komt tegen Levante. Atletico blijft achter met 1 op 9 en 36 punten op plek 5.

  De wedstrijd begon met een moment stilte voor Kobe Bryant

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. EINDE. Afgelopen! Real Madrid klopt Atletico met het kleinste verschil dankzij een goal van Benzema. Invaller Carrasco kon zijn team niet meer redden: 1-0.
  3. tweede helft, minuut 91. Carrasco probeert nog een hoekschop te versieren, maar het is Real dat het laatste lacht. Het wordt een doeltrap en weer wat gewonnen seconden.
  4. tweede helft, minuut 91. We krijgen 2 minuten extra tijd.
  5. Gele kaart voor Casemiro van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 88
  6. tweede helft, minuut 86. Felipe maait Valverde tegen de grond, maar wordt daarvoor niet bestraft. Heel wat kritiek bij de Real-spelers, die een tweede gele kaart eisen. De enige kaarten zijn voor Ramos en Casemiro, voor protest.
  7. Gele kaart voor Ferland Mendy van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 83
  8. tweede helft, minuut 81. Ook met Carrasco blijft Atletico het lastig hebben. Vinicius zet een knappe actie op, maar zijn schot laat het weer afweten. Oblak redt makkelijk.
  9. Gele kaart voor Šime Vrsaljko van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 80
  10. tweede helft, minuut 76. Modric probeert het nog eens vanaf de tweede lijn. Het schot van de Kroaat hobbelt een meter of 5 naast doel.
  11. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Atlético Madrid, Sergio Camello erin, Thomas Partey eruit
  12. tweede helft, minuut 73. De laatste wissel bij de bezoekers is een feit. Simeone speelt alles of niets en gooit nu ook Camello het veld op ten koste van Partey.
  13. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Atlético Madrid, Yannick Carrasco erin, Vitolo eruit
  14. tweede helft, minuut 71. Carrasco komt het veld op! Daar is hij dan: Yannick Carrasco maakt zijn wederoptreden bij Atletico Madrid. De Rode Duivel moet het tij doen keren bij Atletico, dat momenteel ter plaatse blijft trappelen. .
  15. tweede helft, minuut 67. Simeone geeft teken aan Carrasco om zich klaar te maken voor een wissel. Een invalbeurt is niet veraf meer.
  16. Gele kaart voor Felipe van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 66
  17. tweede helft, minuut 64. Vinicius probeert het zelf eens. De Braziliaan kiest voor de plaatsbal, maar die mist de nodige kracht. Het publiek kan het wel smaken en trakteert de invaller op een applaus. .
  18. tweede helft, minuut 62. Benzema haalt de achterlijn en haalt er een hoekschop uit. Real blijft doordrukken, Atletico heeft het lastig. .