• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Setién is niet de wonderdokter voor winterdip van Barcelona

  1. 44' - Geel - Samuel Umtiti
  2. 10' - Geel - Gerard Piqué
  1. 90' - Verv. Carlos Soler door Rubén Sobrino
  2. 85' - Verv. Ansu Fati door Alex Collado
  3. 85' - Verv. Frenkie de Jong door Ivan Rakitic
  4. 80' - Verv. Maximiliano Gómez door Jaume Costa
  5. 77' - Doelpunt - Maximiliano Gómez (2 - 0)
  6. 59' - Verv. Kevin Gameiro door Rodrigo
  7. 56' - Verv. Arthur door Arturo Vidal
  8. 54' - Geel - Francis Coquelin
  9. 52' - Geel - Sergio Busquets
  10. 48' - Doelpunt - Maximiliano Gómez (1 - 0)

  Valencia heeft Barcelona zijn eerste nederlaag onder de nieuwe trainer Quique Setién aangesmeerd. Het is al het vierde puntenverlies in de laatste zes competitiematchen van Barcelona. Real Madrid kan zondag alleen leider worden als het niet verliest in Valladolid.

  Quique Setién stond voor zijn eerste grote test bij Barcelona op het veld van Valencia. De Catalanen hanteerden in de beginfase het gebruikelijke recept onder de nieuwe trainer. Met een overvloed aan balbezit en een tekort aan kansen voor Barcelona, leek de match uit te draaien op een slaapverwekkend vertoon.

   

  Daar wou de thuisploeg verandering in brengen. Valencia was gretiger en kreeg al snel een penalty na een overtreding van Piqué. Ter Stegen onderstreepte zijn waarde voor Barcelona en redde de poging van Maximiliano Gomez. De bezoekers hadden geen antwoord op de tegenprikken van Valencia en mochten blij zijn met een brilscore aan de rust.

  Gomez eist hoofdrol op, Messi heeft zijn dagje niet

  Gomez veranderde zijn status van antiheld naar man van de match in de 2e helft. De Uruguayaan trapte naar de kooi van Ter Stegen, die geen verhaal had op het afgeweken schot. Even later stond Gomez op de goeie plek om een vlijmscherpe counter van Valencia af te ronden. 2-0 en een pruillip op de bank van Barcelona waren het resultaat.

   

  In de slotfase probeerde Barcelona nog een vuist te maken. Onder impuls van Messi kwamen de bezoekers nog dicht bij een goal. Maar het wou niet lukken bij de Argentijn.

  Al bij al speelde de ploeg van Setién een zwakke partij. Real Madrid kan 3 punten uitlopen op de eeuwige rivaal als het zondagavond wint van Real Valladolid. 

  Bekijk de goals van Valencia:

  Fase per fase

  1. einde, 17 uur 53. Valencia houdt de 3 punten thuis. De scheidsrechter maakt een einde aan de wedstrijd. Valencia wint met dank aan Maxi Gomez. De thuisploeg speelde beter dan een mak Barcelona en verdient te winnen.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Domenech redt goed. Meteen na zijn slechte vrije trap komt Messi opzetten vanuit een scherpe hoek. Hij haalt uit, maar zijn schot eindigt op de vuisten van Domenech.
  4. tweede helft, minuut 92. Messi kwaad op zichzelf. Ook bij Messi wil het vandaag niet lukken. Bij zijn 4e poging op vrije trap, jaagt hij de bal hoog over. De Argentijn maakt een wegwerpgebaar.
  5. tweede helft, minuut 90. Quique Setien bijt op zijn onderlip. Zijn eerste nederlaag in loondienst van Barcelona nadert.
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Valencia CF, Rubén Sobrino erin, Carlos Soler eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Quique Setien zet alles op alles in de laatste minuten. Hij haalt de bleke Fati en De Jong van het veld en brengt Rakitic en het jonge talent Collado.
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij FC Barcelona, Alex Collado erin, Ansu Fati eruit