Atletico lijkt winnen verleerd, Leganes-keeper solliciteert naar Oscar

  1. 12' - Geel - Chidozie Awaziem
  1. 90+6' - Geel - Stefan Savic
  2. 90+4' - Geel 2 - Iván Cuellar
  3. 90+2' - Geel - Recio
  4. 90' - Verv. Martin Braithwaite door Óscar Rodríguez
  5. 89' - Geel - Roque Mesa
  6. 88' - Verv. Šime Vrsaljko door Ivan Šaponjic
  7. 78' - Verv. Kévin Rodrigues door Guido Carrillo
  8. 77' - Geel - Iván Cuellar
  9. 62' - Verv. Ángel Correa door Héctor Herrera
  10. 62' - Verv. Javi Eraso door Aitor Ruibal
  11. 55' - Geel - Javi Eraso

  In de Primera Division is Atletico Madrid in eigen huis blijven steken op een 0-0-gelijkspel tegen laagvlieger Leganes. In een flauwe partij zorgde de bezoekende doelman in het slot toch nog voor wat animo met een fraai stukje theater.

  Atletico had na het verlies van Barcelona een mooie kans om wat dichter bij de leider te sluipen, maar het draait de laatste weken helemaal vierkant bij de Madrilenen. Het team van coach Diego Simeone verloor van het bescheiden Eibar in de competitie en werd door derdeklasser Leonesa uit de Copa del Rey geknikkerd. Toch liet het bestuur van Atletico weten dat de positie van Simeone niet ter discussie staat.

   

  Maar op het veld was er van beterschap nog geen sprake. De thuisploeg kon amper iets klaarmaken tegen de nummer 19 in La Liga. Leganes sprokkelde een punt na een troosteloze partij, waarin de hoofdrol weggelegd was voor de bezoekende doelman Ivan Cuellar.

   

  De Spanjaard kreeg in de extra tijd een tweede gele kaart na een pathetisch stukje toneel. De doelman ging theatraal neer na een akkefietje met een ballenjongen, maar de scheidsrechter trapte niet in de krampachtige poging van Cuellar om wat tijd te winnen en toonde hem zijn tweede gele kaart.

   

  De Leganes-goalie deed er vervolgens nog een stukje bovenop door tergend traag van het veld te sloffen en ging nog eens tegen de grond nadat hij zelf de confrontatie met Morata opgezocht had. Toen Cuellar eindelijk in de coulissen verdwenen was, mocht Atletico nog heel even met zijn tienen spelen, maar scoren lukte niet meer.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  2. Vitolo (Atlético Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Roque Mesa (CD Leganés). tweede helft, minuut 99.
  3. Gele kaart voor Stefan Savic van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 96
  4. Tweede gele kaart voor Iván Cuellar van CD Leganés tijdens tweede helft, minuut 94
  5. Ivan Šaponjic (Atlético Madrid) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 93.
  6. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Héctor Herrera (Atlético Madrid), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 93.
  7. Gele kaart voor Recio van CD Leganés tijdens tweede helft, minuut 92
  8. Recio (CD Leganés) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Héctor Herrera (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 92.
  9. Guido Carrillo (CD Leganés) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Felipe (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 91.
  10. Álvaro Morata (Atlético Madrid) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 91.
  11. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  12. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij CD Leganés, Óscar Rodríguez erin, Martin Braithwaite eruit
  13. Gele kaart voor Roque Mesa van CD Leganés tijdens tweede helft, minuut 89
  14. Roque Mesa (CD Leganés) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Héctor Herrera (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 89.
  15. Bij Atlético Madrid wordt de hoekschop genomen door Vitolo. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 89.
  16. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Atlético Madrid, Ivan Šaponjic erin, Šime Vrsaljko eruit
  17. Kenneth Omeruo (CD Leganés) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Vitolo (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 87.
  18. De poging wordt gered door Iván Cuellar (CD Leganés). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 86.
  19. Héctor Herrera (Atlético Madrid) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 86.
  20. Bij Atlético Madrid wordt de hoekschop genomen door Héctor Herrera. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 86.