• home
 • video
 • pas verschenen

  Dramatische terugspeelbal deert Real Madrid niet tegen Sociedad

  einde
  31
  1. 37' - Doelpunt - Karim Benzema (1 - 1)
  2. 2' - Doelpunt - Willian José (0 - 1)
  1. 84' - Geel - Joseba Zaldua
  2. 83' - Verv. Luka Modric door Isco
  3. 80' - Verv. Mikel Oyarzabal door Alexander Isak
  4. 76' - Verv. Federico Valverde door Toni Kroos
  5. 74' - Doelpunt - Luka Modric (3 - 1)
  6. 73' - Verv. Portu door Adnan Januzaj
  7. 67' - Verv. Rodrygo door Gareth Bale
  8. 52' - Geel - Sergio Ramos
  9. 48' - Doelpunt - Federico Valverde (2 - 1)
  2'Willian José0 - 1
  37'Karim Benzema1 - 1
  48'Federico Valverde2 - 1
  74'Luka Modric3 - 1

  Real Sociedad heeft zijn adelbrieven niet kunnen waarmaken in Madrid. Real Madrid wiste een pijnlijke fout van Sergio Ramos snel uit en lijkt klaar om PSG te ontvangen in de Champions League.

  Real Sociedad heeft een van de jongste kernen van La Liga, maar prijkt wel verrassend op de vijfde plek. Real Madrid mocht de opdracht dus niet te lichtzinnig opvatten. Alleen Sergio Ramos had het zo niet begrepen: zijn dramatische terugspeelbal op Courtois was een perfecte assist voor Willian José. Na vijf matchen zonder tegendoelpunt kwam er abrupt een einde aan het rapport van Courtois.

   

  Het bleef harken voor Madrid, dat vooral in de zone van de waarheid teleurstelde. De voorzetten van Modric misten doel, Hazard was vaak onzichtbaar en Benzema dreef wat doelloos rond op zijn eiland. Ook verdedigend liep het stroef: Carvajal mocht Courtois op beide knieën bedanken voor het voorkomen van de 0-2.

   

  Real Sociedad speelde met lef, Remiro moest enkel een streep van Mendy van onder zijn lat halen. Maar stelselmatig kregen de bezoekers het moeilijker met de druk van de thuisploeg. Als er dan toch eens een voorzet van Modric bruikbaar is, mag Benzema niet in de buurt zijn. De Franse spits werkte onorthodox binnen met de borst voor een 1-1-ruststand.

  Voetbalgoden lanceren Real Madrid

  Real Madrid borduurde ook na de pauze voort op zijn betere periode van in de eerste helft. En de voetbalgoden waren de Koninklijke gunstig gezind. Fede Valverde zag zijn afgeweken schot voorbij een verbouwereerde Remiro gaan.

   

  De voorsprong gaf Real de volledige controle over de wedstrijd. Ook Hazard kwam boven water en blonk vooral uit in het samenspel met Benzema. Invaller Gareth Bale kwam het tweetal versterken, al waren niet alle supporters daar even blij mee na het "Wales. Golf. Madrid"-incident.

   

  Met invaller Januzaj wou Sociedad de bakens nog verzetten, maar Modric maakte de bezoekers monddood. Met zijn rake volley verdween de laatste spanning uit de wedstrijd. Real nestelt zich weer op kop naast Barcelona.

  Het pijnlijke openingsdoelpunt voor Real Madrid

  De gelijkmaker van Benzema

  Valverde heeft het nodige geluk bij de afwerking

  Modric bezorgt Real wat gemoedsrust

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Real Madrid heeft zonder veel moeite Real Sociedad opzijgezet. Na een dramatische terugspeelbal was het even werken, maar in de tweede helft liep het gesmeerd.
  2. tweede helft, minuut 93. Karim Benzema lijkt helemaal klaar om PSG met open armen te ontvangen. De Franse spits snijdt naar binnen en pakt uit met een verschroeiend schot. Remiro kan nog net in hoekschop werken.
  3. tweede helft, minuut 92. Bale heeft geen geluk. Gareth Bale komt opnieuw dicht bij een doelpunt. Hij mikt tussen de benen van doelman Remiro, maar een lichte deviatie doet de bal toch voorlangs rollen. In de rebound knalt Benzema naast de bal.
  4. tweede helft, minuut 91. Eden Hazard balanceert op de rand van het strafschopgebied en probeert Kroos dan met een hakje te bedienen, zonder succes.
  5. tweede helft, minuut 90. Real Madrid heeft niet veel moeite moeten doen na de eenvoudige treffer van Valverde. Real Sociedad kon zijn adelbrieven niet waarmaken in de hoofdstad.
  6. tweede helft, minuut 88. Sergio Ramos laat zich niet gemakkelijk opzijzetten. Januzaj probeert wel, maar belandt uiteindelijk verslagen op de grasmat.
  7. Gele kaart voor Joseba Zaldua van Real Sociedad tijdens tweede helft, minuut 84
  8. tweede helft, minuut 84. Puike redding Courtois. Invaller Isak is meteen levensgevaarlijk. Hij zoekt de verste hoek op, maar Courtois kan nog net genoeg vingers tegen de bal zetten om de aansluitingstreffer te voorkomen.
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Real Madrid, Isco erin, Luka Modric eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Januzaj schuimt de volledige rechterflank af, maar kan enkel nog in het zijnet mikken. Een voorzet was misschien een betere keuze geweest.