1. 59' - Verv. Aleix Febas door Takefusa Kubo
  2. 66' - Verv. Luka Jovic door Federico Valverde
  3. 80' - Verv. Lago Júnior door Aleksandar Trajkovski
LaLiga EA Sports - speeldag 9 - 19/10/19 - 20:59

Real Madrid is leider af in Spanje. Op het veld van staartploeg Mallorca ging het met 0-1 de boot in. Eden Hazard was er niet bij, hij werd nog maar net vader. Thibaut Courtois stond wel in doel, maar moest zich na 7 minuten al gewonnen geven.

Door de nederlaag blijft Real Madrid op de 2e plek steken. Barcelona won eerder op de dag wel en wipte toen al over zijn eeuwige rivaal.

Na 7 minuten had Courtois geen verhaal tegen een gekruist schot van Lago Junior en was de nummer twee in de Primera Division, zonder kersverse papa Eden Hazard, al op achtervolgen aangewezen.

Op het kwartier had Lago Junior alweer raak getroffen, maar deze keer werd hij teruggefloten voor buitenspel. Real kon de code van Mallorca niet kraken in de eerste helft en ging met een achterstand de kleedkamers in.

Ook na de pauze bleef het Madrileense gevaar schaars: pas in de 76e minuut kon Real dreigen met een vrije trap van Sergio Ramos, die maar net over de dwarsligger zoefde. De thuisploeg groef zich in en hield de defensieve gordel potdicht.

Real vond geen openingen en tot overmaat van ramp pakte Alvaro Odriozola 20 minuten voor affluiten zijn tweede gele kaart na een wilde tackle. Met 10 man was de nederlaag onafwendbaar en was de leiderspositie helemaal gaan vliegen.

Courtois: "Laatste pass niet goed genoeg"

"We wisten dat Mallorca met veel enthousiasme aan de match zou beginnen. We moesten zo snel mogelijk gelijk maken na de vroege tegengoal. Maar de laatste pass was telkens niet goed genoeg", reageerde Thibaut Courtois.

Het snelle openingsdoelpunt van Mallorca

Tot overmaat van ramp pakt Odriozola rood

90+5'
De ref grijpt in: Éder Militão (Real Madrid) deelde een duw uit.
90+5'
Iddrisu Baba (Real Mallorca) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+2'
De poging wordt gered door Manolo Reina (Real Mallorca), die geen rebound weggeeft.
90+2'
De voorzet komt tot bij Éder Militão (Real Madrid). Zijn kopbal gaat richting doel...
90+2'
Daniel Rodríguez (Real Mallorca) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Brahim Díaz (Real Madrid).
90+1'

90'
De ref grijpt in: Aleksandar Trajkovski (Real Mallorca) deelde een duw uit.
86'
Ante Budimir (Real Mallorca) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op James Rodríguez (Real Madrid).
85'
James Rodríguez neemt de hoekschop voor Real Madrid. Hij dropt de bal centraal voor doel.
84'
Vrije trap voor Real Madrid. Daniel Rodríguez (Real Mallorca) hield Casemiro vast en dat had de scheidsrechter gezien.
82'
Aleksandar Trajkovski (Real Mallorca) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rodrygo (Real Madrid).
81'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Aleksandar Trajkovski (Real Mallorca) stond buitenspel.
81'
Bij Real Mallorca wordt de hoekschop genomen door Salva Sevilla. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
80'
78'
Sergio Ramos (Real Madrid) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
78'
76'
Iddrisu Baba (Real Mallorca) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Casemiro (Real Madrid).