• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona zit in een dipje en daar kan Granada van profiteren

  1. 45+4' - Geel - Gerard Piqué
  2. 21' - Geel - Luis Suárez
  3. 2' - Doelpunt - Ramon Azeez (1 - 0)
  1. 87' - Geel - Carlos Fernández
  2. 83' - Verv. Yangel Herrera door Maxime Gonalons
  3. 66' - Doelpunt strafschop - Álvaro Vadillo (2 - 0)
  4. 62' - Verv. Ivan Rakitic door Arturo Vidal
  5. 62' - Verv. Darwin Machis door Álvaro Vadillo
  6. 57' - Verv. Roberto Soldado door Carlos Fernández
  7. 49' - Geel - Yangel Herrera
  8. 48' - Geel - Roberto Soldado

  Barcelona is tegen een zeldzame nederlaag in de eigen competitie aangebotst, op het veld van Granada dan nog. Zonder Messi keek Barça al na een minuut tegen een achterstand aan, maar ook mét de grootmeester op het veld na de rust was er weinig beterschap.

  Coach Valverde had 4 wijzigingen in zijn basiself in petto na het scoreloze gelijkspel tegen Dortmund eerder deze week in de Champions League. Lionel Messi, die terugkeerde in La Liga na een blessure, begon op de bank.

   

  Barcelona begon desastreus. Al na een dikke minuut keek het tegen een achterstand aan. Azeez was de doelpuntenmaker van dienst. De Blaugrana konden niet meteen een vuist maken en het was Granada dat het gevaarlijkst bleef. Suarez kwam vlak voor rust nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn bal werd nog van de lijn gehaald.

   

  Ook in de tweede helft ging Barcelona wanhopig op zoek naar de 1-1. Ook de ingevallen Lionel Messi en het 16-jarige fenomeen Ansu Fati konden hun club niet op gelijke hoogte brengen. Na een dik uur incasseerde Barça een nieuwe klap toen Granada een strafschop kreeg na een fout van Arturo Vidal. Vadillo liet die kans op een dubbele voorsprong niet liggen.

   

  Barcelona was van slag en kwam niet meer in aanmerking voor een doelpunt. Zo verkeert de Spaanse landskampioen toch stilaan in crisis. De ploeg van coach Valverde staat na 5 speeldagen pas zevende. De winnaar van het duel Sevilla-Real Madrid morgen wordt de nieuwe leider in La Liga.

  Droomstart voor Granada

  Ter Stegen kan Vadillo niet van de 2-0 houden

  Fase per fase